עבור לתוכן

SLOT ים של לוחות אם , תדרים , RAID , עומסים על המעבד,שאלת אתגר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני מעוניין לבנות שרת ואני עושה שעורי בית.

נוכחתי לדעת שקיימים בשוק מספר תדרים שבהם SLOTים של PCI עובדים וכמו כן (אני לא זוכר את המונח המקצועי אז תסלחו לי) 64 BIT או 32 BIT

הייתי מעוניין לדעת האם לוחות אם בייתים של P4 החדשים או לוחות אם של AMD 64 BIT עם SOCKET 939 תומכים ב SLOTים של PCI של 64 BIT

למה אני שואל זאת כי קיימים כרטיסי רשת לשרתים שאני מעוניין להשתמש בהם וכרטיסים אלו תומכים ב :

Supports PCI-X 133Mz

וב 64-bit

הכוונה היא ל SLOT עצמו.

מה זה PCI-X ?

השאלה האם דברים אלו נתמכים בלוחות החדשים הבייתים שנמכרים היום ?

שאלה נוספת היא עומס העבודה המוטל על המעבד.

קיימים בשוק לוחות אם שבאים עם בקר RAID של SATA בעלי תמיכה ב 0 ו 1.

אני מעוניין לבצע RAID 1 משני HD של 120 GB

השאלה היא האם לרכוש כרטיס RAID שמתחבר בחיבור PCI ? ככה לא התרחש עומס עבודה על המעבד. או לחילופין הטענה היא אינה נכונה כלל , ולוחות אם הכוללים בקר RAID מובנה גם כוללים מעבד נפרד שמטפל ב RAID וככה אין צורך לבצע רכישה של בקר RAID נפרד.

פורסם

היי, נגעת פה בהמון המון מונחים אני ינסה לפחות לעשות סדר לפחות במה שידוע לי.

קודם כל נעשה הפרדה מוחלטת בין pci ל pci express, מדובר ב 2 טכנולוגיות שונות שהמשותף להם זה השם ומבנה החריצים ולא יותר.

חריצי ה pci 64 ביט שנמצאים בשרתים זה משהו אחר לגמריי מדובר הכרטיסים גדולים מאוד שמזכירים משהו את כרטיסי ה isa של פעם או 2 חריצי pci רגיל, הכרטיסים הללו צריכים כמובן חריץ מתאים שלא קיים בלוחות הביתיים כיום (וסביר מאוד להניח שלא יהיה קיים בעתיד), אי לכך לא יהיה ניתן להכניס כרטיס pci 64 bit למחשבים הבייתים, הפוך אגב אין בעיה ניתן לקחת כרטיס pci 32bit ולהכניס בשרתים, pci-x זה חריץ ה pci ה רגיל או הכפול שהורחב ל 64bit (אם אני טועה אשמח לתיקון).

נעבור לרייד.

זה מאוד תלוי בלוח, חלק מיצרניות הלוחות שבראשם אסוס משתמשים בציפים כל promise על הלוח, אפילו יותר מזה בלוחות החדשים מגירסאות הפריומיום הבקר המובנה כל כך טוב ואיכותי עד שהוא מאפשר עבודה ברייד 5 או 10, הלוחות עם הבקרים עובדים ניפלא פשוט ניפלא, המעבד כמעט ולא מתערב בטח בטח שהמשתמש לא ירגיש אותו ולא רק זה לפעמים תיהיה לו עדיפות ביצועים על פני בקר raid בתצורת pci.

החלק השני של הבקרים המובנים מובנה בתוך הציפסט ( nvidia raid ) מה שנקרא software, הרייד שם מעט רגיש יותר מכוון שיחידת הבקרה מובנת בתוך בגשר ומעמיסה יותר אולם היתרון שזמני הגישה התקצרו מאוד והקרים הללו מציגים גם כן ביצועים מצויינים.

חשוב לציין שה riad כיום זה לא כמו ה riad שידענו לפני שנתיים או 3, כח העיבוד כיום מדהים מעבד 3.0 גיגה ופחות של אינטל לדוגמא לא מתאמץ כדי להפעיל רייד מובנה, ולכן כיום אין הצדקה לקנות רייד pci מבחינת המשתמש הבייתי לפחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים