עבור לתוכן

מחפש תוכנות "חסכוניות" ל- P120

Featured Replies

פורסם

הוצאתי את פנטיום 120 עם 32MB ממחסן

התקנתי עליו win98

עכשיו אני רוצה להשתמש בו להורדות ב-אימיול ותוכנות דומות כולל שרת FTP ועוד כמה שימושים.

אני מבקש המלצות לתוכנות שונות שיהיו מסוגלות לחיות בסביבה כזאת (מהירות 120MHZ,ו- 32MB זיכרון , נדמה לי שכרטיס מסך 2MB)

כבסיס אני מחפש אנטיוירוס אמין שמתעדכן לעיתים דחופות כמו כן פיירוול.

כמו כן תוכנה שתאפשר FTP עם הגבלות כניסה לפי סיסמה.

גם תוכנות שימושיות אחרות התקבלו בשמחה!!!

(אם ניתן ציינו יתרונות וחסרות לתוכנות שאתם מזכירים - והאם הן דורשות רכישה, שיתופיות ...)

בנוסף אם אתם חושבים שמ"ה אחרת תהיה יציבה יותר תמליצו (לינקס לא בא בחשבון עכשיו אין לי זמן ללמוד לטפל בו)

כמעט שכחתי אני רוצה לבצע remote control על המחשב מחשב אחר ברשת הביתית שלי כרגע אני מסתפק ב netmeeting,

אבל אם יש לכם המלצות גם בתחום הזה אשמח לקבל (בצירוף היתרונות הבולטים לעומת הבסיס שמספק לי netmeeting).

תודה לכל מי עוזר  :xyxthumbs: (כי אני ממש לא מעודכן  :nixweiss: מאילוצי זמן )

טל

עריכה: אני רואה שעדיין אין תשובות

אז אני אסתפק לדעת איך אנטיוירוס של macfee מבחינת צריכת משאבים, מה המחשב הכי חלש שהרצתם עליו אותו.

כנ"ל לגבי פיירוול של zonealarm (והאם הפיירוול שבא עם אנטיוירוס של macfee פחות טוב ממנו)?

עדיין אשמח לקבל תשובות לגבי השאלה מקוריות והמלצות לגבי תוכנות בסיסיות (כמו אנטיוירוס..) שלא צורכות הרבה משאבים.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שאפילו אימיול לא יעבוד לו על המפרט הזה!?!

לגבי תוכנות שליטה מרחוק אני אישית עובד עם remote desktop של xp

אבל בגלל שמדובר על 98 אז שמעתי דברים טובים על pc-anywhere אבל הוא נשמע כבד מיידי לתפריט שלך!

אגב אם תצליח בסופו של דבר ספר לנו, לי אישית יש פנטיום 166 שמעלה אבק - זה יכול להיות שימוש לא רע :hat:

מקווה שעזרתי

ערן eran-net.il

פורסם

אפשר להריץ על זה אמיול קצת יתקשה אבל אפשרי

שרת FTP קליל בקוד פתוח guildftpd ממש קל להתקנה ומגיע עם קובץ עזרה שימושי ביותר

אם תצליח למצוא עוד זכרון יהיה עדיף WIN2K (לפחות עוד 32)

שליטה מרחוק אפשר עם VNC, שבעזרתו תקבל את התמונה מהמחשב השרת ותשלוט בעכבר ובמקלדת שלו. עובד מצוין ברשת.

אנטי וירוס אפשר בלי אם אתה משתמש בפיירוול נכון ולא עושה שטויות

פיירוול קליל גם אני חיפשתי ולא מצאתי אז נשארתי עם גרסה 2 של קריו

פורסם
  • מחבר

Fentilon, המון תודה על תשובה כבר התחלתי להתייאש.

אם תוכל לענות לי גם איזה גירסה (מוד) של אימיול אתה משתמש, והאם אתה חושב שכדאי להשתמש במוד או במקורי לגבי P120

(אמרו לי שמודים הם יותר כבדים על מחשב, זה נכון ועד כמה , האם זה משמעותי וכמה זה משפר את ביצועים)

הערה: כמובן שמחשב לא ישמש לכלום פרט להורדות + שליטה מרחוק כדי להפעיל אותו.

בנוסף מה היתרונות של VNC (מול netmeeting ו pc-anywhere) אגב רשת 10/100 כמובן כי זה ביתיי, ומה אתה חושב על smart ftp?

גבי מ"ה WIN2K , מה באמת ירוץ על P120 כי מלניום הודעה לי שאין לי מנימום של 166 חשבתי על NT אבל בעיות של דרייברים ותוכנות לא תואמות שללו אותו.

אנטי וירוס בכל זאת המלצות אם אפשר ? (מה זה לא עושה שטויות פותח פורט לאימיול וזהו לא?)

קריו גירסה שניה מול זון אלרם (היתרונות חסרונות ? והאם פיירוול של מקפי מספיק?)

טוב יצא לי הרבה שאלות (מקווה שאני לא מעמיס)

אני פתוח להצעות ולתגובות נוספות,

ושוב תודה (לכל העונים) :yelclap:

טל

פורסם

אני דווקא חושש ש-eMule לא יעבוד לך במחשב הזה (אולי ירוץ, אבל בקושי יוריד משהו). קודם כל, וזה החלק הפחות נורא, המעבד יתקשה לעמוד בדרישות שלו. אבל מה שבטוח יגרום לו לקשיים זה כמות הזיכרון. ה-eMule לבדו צורך מינימום של 20-40MB זיכרון, מה תעשה בשביל השאר? הרי ה-Windows98 בעצמו לא מסתפק ב-32MB זיכרון ודורש יותר בשביל עבודה חלקה (ובנוסף אתה רוצה Antivirus ו-Firewall).

אם בכל זאת תנסה לעשות את זה, קודם כל נסה להוסיף זיכרון (חובה לפי דעתי). אח"כ, אחרי שתתקין eMule, כנס להגדרות, ל-Display ושם, תחת Save CPU and Memory Usage, לסמן הכל.

בנוסף, את המודם כבלים/ADSL שלך הייתי מחבר לכרטיס רשת ולא ל-USB (סביר גם שאין לך שם USB אבל בכל מקרה).

פורסם

וואלה רעיון מעולה אולי גם אני יעשה את זה יש לי מחשב פנטיום 3 800 מה"צ אם 256 מגה ואם גיפורס 2 טיטניום שמעלה אבק כבר כמה חודשים בחדר שלי חח :-\

פורסם
  • מחבר

Dr. Bozo, תודה על הארות - אני מקווה שאני יוכל להתגבר על מכשולים האלה במיוחד לגרד עוד זיכרון מכמה חברים...

האמת שסיבה שאני מחפש תוכנות חסכוניות זה כדי בכל זאת לנסות ולהריץ את ה"שרת" הזה.

(אגב ברור כרטיס רשת אמרתי כבר שיש רשת קטנה בבית חוץ מזה אני בכלל לא בעד מודמים מבוססי USB במיוחד ב ADSL והמצב יותר טוב בכבלים)

אני רואה שיש לך ידע נרחב אולי תמליץ לי בכל זאת על תוכנות מתאימות,

מאיפה אני יכול לדעת כמה זיכרון צורכת כל תוכנה? ומה מידת העומס על מעבד?

(אגב משום מה לפני שנה עבדתי עם win98 על המפרט הזה לשם גלישה לא היו בעיות מיוחדות)

טוב, חוץ מזה חשבתי אולי ללכת על אנטיוירוס שעבוד פסיבית (כלומר לא ברקע אלא אני יריץ אותו מידי פעם - איך אני מונע ממנו לעבוד ברקע? msconfig?)

או אפשרות אחרת אולי לסרוק את כוננים דרך הרשת, מה אתם אומרים על זה, מה הסיכונים ?

ומה לגבי פיירוול , יש משהו קל מספיק כדי שירוץ ועד כמה הוא נחוץ אם כל מה שירוץ שם זה אימיול ? ושירותי FTP/שיתוף למחשב אחר ?

(אגב הרשת פתוחה בלי פיירווול , בלי ראוטר כל מחשב מקבל כתובת עצמאית ישירות מספק מחובר דרך HUB למודם כבלים)

טוב לסיום המליצו לי על אנטיוירוס nod32 אמרו לי שהוא חסכוני במשאבים, השאלה היא עד כמה? ואיך הוא מבחינת רמת היעילות?

בוקר טוב, ותודה לכולם בינתיים!

פורסם

תכנס ל-MSCONFIG תוריד V מהכל חוץ מאימול וזהו לא צריך אנטי וירוס או פיירוול בכלל!! :xyxthumbs:

פורסם

כמו שאמרו מעלי, אתה לא חייב Antivirus. אם אתה לא מוריד ומריץ דברים במחשב הזה (ולא קורא בו דואל), אין צורך ב-AV. כל עוד הוא משמש רק כמעין צינור להעביר קבצים מן האינטרנט למחשבים אחרים, AV יהיה מיותר (אם אתה בכל זאת מתעקש על אחד, נסה את AVG. גם חינמי, וגם חסכוני במשאבים. לגבי NOD32 אין לי ידע איך הוא).

לעומת זאת, Firewall כדאי. ZoneAlarm, מהנסיון שלי איתו, צורך יותר מדי זיכרון. Sygate ו-McAfee צרכו אצלי הרבה CPU (מעבד P-III 500). ה-Outpost דווקא עבד בסדר למיטב זכרוני (כרגע אני נטול Firewall, אבל זה זמני). יש לך Firewalls גם של Kerio ו-Kaspersky, שאיתם אין לי הרבה נסיון.

לדעתי, כל אחד מה-FW שמוזכרים פה (מה שכל אחד משתמש בו היום), יהיה כבד על המחשב הזה. נסה לחפש באינטרנט Firewall שמיועד למחשבים חלשים (משהו כמו light firewall). חוץ מזה, לא בטוח שאתה חייב ת'גירסא הכי חדשה של כל Firewall (אם למשל NIS2002 או NIS2003 עדיין ניתנים לעדכון מ-Symantec, יכול להיות שתוכל להסתפק באחד מהם).

את צריכת הזיכרון של כל תוכנה, וגם את השימוש שלה ב-CPU, אם יש לך XP/2000 אתה יכול לראות ב-Task Manager (ב-98 יש משהו שנקרא System Monitor או משהו כזה, אבל צריך להתקין אותו במהלך ההתקנה, הוא לא מסומן כברירת מחדל).

עוד משהו שכדאי לך לקרוא: http://forum.emule-project.net/index.php?showtopic=24695

ומשהו אחרון, תוכנה לשליטה מרחוק. בזמנו אני הייתי עובד עם תוכנה שנקראת Netop remote control. זוהי תוכנה מצויינת, מהירה מאוד. אז היו גירסאות 6.2 ו-7.0 (ה-6.2 היה יותר מוצלח מה-7.0 ולדעתי הוא גם יהיה לך יותר מתאים מכל גירסא אחרת שיש להם היום).

בהצלחה (זוהי עבודת קודש מה שאתה עושה ;))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים