עבור לתוכן

בעיית דרייבר ל- Radeon 9200

Featured Replies

פורסם

לפני כשנה קניתי ATI Radeon 9200 VIVO. התקנתי את הדרייבר של ATI גירסה 7.94 שבא בחבילה של הכרטיס (יש לי Win 2000 Prof).

בערך חודשיים מאוחר יותר עדכנתי את הדרייבר לגירסה החדשה שיצאה אז. כמה שבועות לאחר מכן התחילו לקרות לי נפילות של כרטיס המסך בזמן משחקים או סתם באמצע עבודה בווינדוס, והיתה מתקבלת הודעה שקשורה ל- VPU Recover. הנפילות נעשו תכופות כל כך עד שקרו מיד עם עליית הווינדוס.

לאחר חיפושים רבים באינטרנט גיליתי שהמקור הסביר לבעיה הוא הדרייבר. הסרתי את הדרייבר של ATI והתקנתי במקומו Omega Driver (מהאתר www.omegadrivers.net). זה פתר לי את הבעיה לחלוטין באותו זמן.

לפני חודש התחילו שוב נפילות באמצע משחקים. עדכנתי לגירסה החדשה של ה- Omega Driver, אבל זה לא עזר.

המצב עכשיו הוא שכל המשחקים נופלים לאחר מספר שניות (בדר"כ אפשר לסגור את המשחק והוא לא תוקע לגמרי את המחשב), ולפעמים גם סתם בעבודה בווינדוס המסך קופא לכמה שניות, ולאחר מכן עובר ל- sofware acceleration, ואז הכל פועל מאוד לאט.

ניסיתי להתקין מחדש את הדרייברים, עדכנתי לגירסה הכי חדשה - גם של Omega וגם של ATI, ניסיתי לחזור לגירסה 7.94 של ATI (שעבדה פעם בלי בעיות) אבל שום דבר לא עזר (למעשה עם כל הגירסאות ATI שניסיתי הווינדוס אפילו לא עלה).

עוד נקודה, שנראית לי חשובה מאוד:

מאז שהתחילו הבעיות, לפני עשרה חודשים, שמתי לב שבכל פעם שהווינדוס עולה, בשלב שבו יש מסך לבן עם הלוגו של ווינדוס - מופיעים כל מיני "לכלוכים" באזור של ה- bar שמתקדם למטה (וזה עוד לפני שהדרייבר נטען). יותר מזה - כשאני מסיר דרייבר ומעלה את ווינדוס מחדש (הוא עולה עם דרייבר ה- VGA הסטנדרטי שלו), מופיעים לכלוכים כאלו כל הזמן בווינדוס, למשל באזור הסמן של העכבר, בחלונות חדשים שנפתחים ועוד. זה קורה כשאין שום דרייבר מותקן!

האם הבעיה היא בווינדוס (ואז אני בפורום הלא נכון)? האם יש סוג אחר של דרייבר שעשוי לעבוד? בקיצור, מה אפשר לעשות (חוץ מלפרמט את הדיסק להתקין את ווינדוס מחדש)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים