עבור לתוכן

שאלה בקשר למפסק טוגל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה אבל כבר עבר המון זמן וזה ממש חשוב לי... :-\

פורסם

:) לא הייתי משתמש במונח mom מכיוון שבארץ יש לו 2 הקשרים - הראשון, Miniature OptoMechanical מה שלא קשור לכאן בכלל ...

ואילו השני הוא קיצור של MOMentary... מה שציינתי בהתחלה.

לחץ כאן ו/או כאן ע"מ לבחור מתוך דגמים ספציפיים ושימושים שונים.

אבל נראה לי שמה שיתאים לך יותר הוא momentary push button - normally closed (NC) כפתור שבכל לחיצה עליו נותן מתח וכשאתה עוזב מפסיק המתח. מה שנמצא בצמונה הראשונה הראשונה שטל צירף (אבל בלבל בין הכיתובים של התמונות - לא טל?).

עבור על המבחר בלינקים שצירפתי אם זה לא נראה לך ואשמח לדעת אם אכן מצאת שם את מבוקשך...

פורסם

לא התבלבלתי... פשוט בתמונה השניה כתבתי רק חלק מהכיתוב שהופיע באריהב. הכיתוב המלא הוא:

10 AMPS, 125/250 VAC, 1/3 H.P, MOMENTARY, N.C

אבל נראה לי שמה שיתאים לך יותר הוא momentary push button - normally closed (NC) כפתור שבכל לחיצה עליו נותן מתח וכשאתה עוזב מפסיק המתח.

לא נראה לי שזה מה שהוא מחפש (ד"א, מה שתיארת זה פשוט לחצן...)

לפי מה שהבנתי, הוא רוצה לבנות פאנל בקרה כמו במטוס, עם לחצנים שמעלים ומורידים.

הבעיה היא שבסימולטורים לכל לחצן כזה מוקצה מקש במקלדת, וכל לחיצה על הלחצן במקלדת מפעילה/מכבה את הפונקציה.

אז הוא צריך מפסק, לא לחצן, שניתן להעבירו ממצב למצב ולקבל פולס בודד של מתח (=לחיצה על מקש מקלדת).

gggilad13, הבנתי נכון?

פורסם

אולי משהו אצלי לא בסדר (יותר מדי שעות כבר ללא שינה :( ) אבל לא ברור לי איך מפסק מבצע יותר טוב את מה שתיארת? הרי גם כפתורי המקלדת הם momentary push button - nc...

אם כ"כ חשוב שזה יהיה מפסק אז יש המון סוגים שיכולים להתאים - בשביל זה צירפתי את 2 הלינקים - אך אם הבנתי נכון (שזה גם מה שכתבת, שוב, למיטב הבנתי...) נראה כאילו ה-Push button מתאים כאן.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שזה מה שהוא מחפש (ד"א, מה שתיארת זה פשוט לחצן...)

לפי מה שהבנתי, הוא רוצה לבנות פאנל בקרה כמו במטוס, עם לחצנים שמעלים ומורידים.

הבעיה היא שבסימולטורים לכל לחצן כזה מוקצה מקש במקלדת, וכל לחיצה על הלחצן במקלדת מפעילה/מכבה את הפונקציה.

אז הוא צריך מפסק, לא לחצן, שניתן להעבירו ממצב למצב ולקבל פולס בודד של מתח (=לחיצה על מקש מקלדת).

gggilad13, הבנתי נכון?

בדיוק, זה מה שאני רוצה.

בגלל זה בעצם גם לחצן לא מתאים לי...

אני רוצה שזה יהיה מתג (מפסק) אבל בעצם שהוא יתפקד כמו לחצן וישלח מתח זמני (כמו לחיצה במקלדת) בכל פעם שאני אעביר אותו מלמעלה למטה.

פורסם

תום - אנחנו לא סותרים אחד את השני.

הוא צריך בדיוק את הפונקציונליות של push button (מה שהזכרת, או במלים אחרות momentary switch), אבל שיבוא ב"אריזה" של מפסק.

זתומרת, תחשוב על מפסק, שכשאתה מעביר אותו לצד ימין נגיד, הוא נותן פולס אחד (בדיוק כמו push button), אבל במקום לקפוץ חזרה למקום (כמו ש-push button עושה), הוא נשאר בצד ימין. כנ"ל לגבי צד שמאל - פולס יחיד כמו לחצן, אבל המתג עצמו נשאר בצד שמאל.

אתה מכיר משהו כזה? אולי איזה שילוב של לחצן ומפסק?

אם לא קיים דבר כזה, אפשר, כמו שאמרתי, לבנות מעגל פשוט סביב מתנד חד-יציב (555, FF וכו'), שבהעברת המפסק מצד לצד הוא יקבל טריגר לתת פולס יחיד. זתומרת, בעצם ליצר לחצן שיופעל ע"י מתג 3way.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת לי שרטוט או הדרכה למעגל שתארת?

אני לא ממש מכיר את שמות הרכיבים האלקטרוניים...

פורסם

תראה, המעגל זו לא הבעיה.

הבעיה היא שתצטרך כנראה לבנות מעגל כזה לכל מפסק. :-\

בגלל זה הייתי ממליץ לך או לחכות לתגובה של תום (אולי יש סוג של לחצן שעושה את מה שאתה צריך, או צורת חיבור יותר פשוטה ממה שעלה לי לראש), או פשוט לחבר לחצן (ולוותר קצת על הריאליסטיות...).

בכל מקרה, איך תכננת לחבר את הלחצנים למחשב?

פורסם
  • מחבר

בהתחלה אני חשבתי לחבר אותם דרך הגיים פורט.

אבל עכשיו אני רוצה לחבר אותם דרך כרטיס של מקלדת מפורקת...

פורסם
  • מחבר

למישהו יש פרטים חדשים על הנושא?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני עדיין מחכה לתגובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים