עבור לתוכן

שאלה בקשר למפסק טוגל

Featured Replies

פורסם

השאלה היא בקשר למפסק טוגל, המפסק הזה עם הידית ממתכת.

אני צריך שכאשר אני מעביר את המפסק ממצב פתוח למצב סגור, הוא יעביר מתח לזמן קצר מאוד (חצי שנייה עד שנייה), וההפך.

אפשר לבנות איזשהו מעגל שיגרום לזה לקרות?

אולי מוכרים כזה מפסק מוכן?

פורסם

אתה מתכוון, שיהיה סגור במשך (נגיד) שניה, ואז יפתח מחדש?

פורסם
  • מחבר

בדיוק!

למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה? אולי עם קבלים?

אולי מוכרים כזה דבר מוכן?

פורסם

אתה יכול לנסות לבקש ממישהו שיתכנן לך מעגל על קבל ונגד שהקבל מתפרק על הנגד ויהיה רכיב שירגיש את המתח על הנגד ובטווחי מתח מוסיימים הוא נותן מתח מוצא מסויים ...

אם אתה מכיר כזה רכיב זה יצליח ...

פורסם

יש מעגלים שיכולים לתת לך מתח לזמן קצר ואז להפסיק, אבל אני לא מכיר משהו שיפתח ויסגור את המתג... :-\

יכול להיות שאפשר לעשות משהו עם ממסר...

אני אנסה לחשוב על משהו

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אתה מתכוון ל-"momentary switch"?

אם כן - תוכל למצוא מבחר של כאלה באריהב לדוגמא - כנס לאתר ובצע חיפוש ל"momentary".

אם הבנתי לא נכון אשמח אם תוכל לפרט יותר על כוונתך המדוייקת ובמה זה אמור לשמש - אולי נוכל לתת לך רעיון אחר בו תוכל להשתמש לאותה מטרה?

פורסם

יכול להיות שאפשר לעשות משהו עם ממסר...

זה הקו חשיבה שלי בידיוק רק שצריך למצוא רכיב מסויים שמקבל מתח כניסה בטווחים מסויימים ואז הוא מוציא מתח ישר בוולאז' קבוע ....

פורסם

המתג תמונה הזאת נקרא MOMENTARY 6P DPDT PANEL, אבל הוא נראה לי בדיוק כמו מתג רגיל...

switch.jpg

לעומת זאת, המתג בתמונה הזאת נקרא MOMENTARY, N.C, והוא באמת נראה כמו משהו מיוחד, אבל לא כתוב מה הוא עושה...

switch1.jpg

תום, האם זה מתג שנפתח לזמן קצוב ונסגר מחדש?

פורסם
  • מחבר

השימוש שאני רוצה לעשות עם המתג הוא זה:

אני מתכנן בנייה של פאנל מתגים שאותם אני אחבר לכרטיס של מקלדת, זה הפאנל אני אחבר למחשב והוא ישמש אותי למשחק FLIGHT SIMULATOR 2004.

מה שאני רוצה בעצם, זה מפסק שיראה כמו מפסק רגיל של ON וOFF ( מפסק טוגל), אבל בעצם, כשאני אעביר אותו מON לOFF וההפך, הוא ישלח מתח רגעי וכאשר הוא במצב ON וOFF לא יהיה מתח.

האם זה מה שעושה המספק ה-momentary?

פורסם

כמו שהבנתי את העניין, אתה יכול לקחת מפסק 3 מצבים (ימין, שמאל ואמצע) ולהשתמש ב-2 הקיצוניים אבל כשאתה מעביר ביניהם אתה חייב להעביר דרך

המצב השלישי (האמצעי), וזה יתן את הזרם.

פורסם

השימוש שאני רוצה לעשות עם המתג הוא זה:

אני מתכנן בנייה של פאנל מתגים שאותם אני אחבר לכרטיס של מקלדת, זה הפאנל אני אחבר למחשב והוא ישמש אותי למשחק FLIGHT SIMULATOR 2004.

מה שאני רוצה בעצם, זה מפסק שיראה כמו מפסק רגיל של ON וOFF ( מפסק טוגל), אבל בעצם, כשאני אעביר אותו מON לOFF וההפך, הוא ישלח מתח רגעי וכאשר הוא במצב ON וOFF לא יהיה מתח.

האם זה מה שעושה המספק ה-momentary?

אההההההההההה

זה לא מה שהבנתי בהתחלה...

חשבתי שאתה מתכוון שהמתג עצמו חוזר למצב ההתחלתי...

בקשר לשאלתך: אני יכול לבנות מעגל שיתן לך פולס רגעי ברגע שתעביר את המתג (אפשר עם 555, אפשר עם FF), אבל זה נראה לי קצת מסורבל...

אני עוד מחכה לשמוע מתום (alianyn) מה עושים המתגים שהוא דיבר עליהם - אולי זה מה שאתה צריך.

הפתרון שמעלי נשמע נחמד, אבל הוא יספק זרם קבוע בכל מצב- זתומרת, ברגע שתעביר את המתג ימינה למשל, הוא יעביר זרם קבוע, ולא פולס רגעי.

פורסם
  • מחבר

מה שאני צריך בעצם זה מפסק MOM-MOM, לא? (אם הבנתי נכון...)

פורסם

התבקשת פעמיים בהודעה פרטית לשנות את כותרת הת'ראד - לא הגבת לאף אחת מהן. אם עדיין תחליט שלא לשנות את הכותרת אאלץ לנעול את הת'ראד :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מצטער, לא שמתי לב שיש לי הודעות חדשות... :-[

הכותרת עכשיו בסדר?

ועכשיו נחזור לנושא של הת'רד...

מה זה בעצם מפסק MOM? הוא שולח מתח רגעי ואז מפסיק או ששולח מתח כל כמה רגעים?

למישהו יש עוד הצעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים