עבור לתוכן

סיפורי אבא בונה עם מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

הזמנתי מחשב מ נעה מחשבים חנות הממוקמת בחיפה

amd 64 3500

albatron 6800gt

2*512 mb samsubg

200 gb wd

בקיצור מחשב מקצועי

אבל מה שום דבר לא יכול ללכת חלק בימינו

אני אשמח אם תגיבו על השאלות שיש לי בסוף הקטע או סתם תתעניינו ממה שהיה לי עם המחשב

ביום ראשון הגיע אלי המחשב. הגעתי באותו יום מאוחר בלילה מירושלים כך שלא יכולתי להתקין אותו

יום שני התחלתי בעבודה אחרי הלימודים

קודם כל פתחתי אותו גיליתי שעשו עבודה מקצועית יש סקוצים עם הנאון וכל מיני דברים חדשניים שלא ראייתי במחשבי הישנים.

לפני המחשב היו לי 2 אחרים ברשת אחד מהם די חדיש והשני ישן ממש.

מהחדש לקחתי את המודם של האינטרנט המיוחד שיש לנו בקיבוץ. .(ארחיב על זה מאוחר יותר עם תרצו בכל מקרה הייתי חייב לקחת אותו ולהתקין בעצמי ) ומהמחשב הישן שהתכוונתי לזרוק אחרי שאסדר הכל עם המחשב החדש - לקחתי כרטיס רשת בכדי להתקין בחדש.

התקנתי הכל סגרתי הכל עבד טוב חוץ מהנאון שלא עבד.

הכנסתי את הדיסק של ווינדוס XP ופירמטתי את המחשב

משום מה היה לי סך הכל של 130 גיגה ולא 200 ... חשבתי שניסו לעבוד עלי פה, אבל תראו בהמשך

אז המשכתי הווינדוס הותקן הצלחתי אפילו לשים את האינטרנט בלי עזרת טכנאי (דבר שכמעט לא קורה בקיבוץ המפגר שלנו ).

אז גם גיליתי שהמחשב עצמו בא עם כאילו 2 כרטיסי רשת מהלוח אם איזה אידיוט אני ...

אז גם גיליתי שהנורה הכחלוה לא עובדת, כי יש מפסק מאחורה שאמור להדיליק לכבות אותה והיא לא מגיבה לא נדלקת או נכבת.

בשלב הזה תוך כדי גם העברתי את המחשב הישן-חדיש שלי לעמדה של המחשב הישן ישן שלי ..

ולעזאזל משום מה הכרטיס מסך של המחשב ישן -חדיש נדפק או שזה לא הכרטיס מסך אלא משהו אחר בכל מקרה הוא מתחיל לעלות ושהוא כמעט מגיע לווינדוס המסך נכבה כאילו המחשב לא משדר עוד מידע ...

ואז התחיל הבעיות הרציניות עם המחשב החדש......

בזמן שהתקנתי את העידכונים של ווינדוס ואת הנורטון ורציתי להוריד ICQ וכל התוכנות הנדרשות

פתאום המסך ניהיה שחור ואז אחרי שניה יש על כך המסך קווים צבעוניים מוזרים שזזים

ממש נהבלתי מהפיגור בהתחלה סתם חשבתי בעייה של המסך כיביתי הכל הוצאתי מהחשמל וננתי למחשב לנוח.

החזרתי כל לחשמל ניסיתי עוד פעם ואותו דבר - הכרטיס מסך ALBATRON 6800GT המהולל תוך פחות משעתיים השתגע לגמריי ..

התקשרתי אל החנות וסיפרתי על כל הבעיות. הם אמרו לי שזה דיסק קשיח של 200 אבל לא פירמטי טוב אז בסדר בדקתי וכתוב באמת על הדיסק הקשיח.

בקשר לכרטיס מסך הם המציאו לי שאולי אין לו הספקת חשמל טובה או שאינו תקוע טוב בחריץ

בקשר לנאון הכחול שכחתי ולא דיברתי על זה.

פתחתי את המחשב שוב והתחלתי לנסות לסדר את הכרטיס מסיך הוצאתי אותו החזרתי מהחריץ בלוח אם, הוצאתי מהחשמל החזרתי שום דבר לא עזר.

הנאון ראיתי שהם פשוט לא חיברו לחשמל ממש חכמים אז חיברתי והוא עובד מקצועי

עכשיו ממש התעצבנתי וראיתי שליד הספק כח יש איזה כפתור שיכול להעביר מ230 וולט ולמשהו אחר

אז העברתי וחשבתי שאולי זה יסדר את הבעייה של הכרטיס מסך כי הוא אמר שזה אולי בעייה בחשמל

וכמובן הדבר היחיד שזה עשה זה פיצוץ גדול שהרים לי את המפסקים בבית ושרף לי את הספק.

אז ממש השתגעתי

התקשרתי אליהם ומחר בבוקר לוקחים את המחשב חזרה לתיקון כללי

אני מקווה שיחזור כבר נורמלי בלי בעיות שכליות זה ממש מעצבן

יש לך מושג מה הבעייה עם הקווים הצבעוניים? שקרתה לכרטיס מסך?

איך אני אמור לפרמט בכדי שכל ה200 גיגה יהיו ניגשם סך הכל הכנסתי את הדיסק של הווינדוס וביקשתי פירמוט מה עוד אני אמור לעשות?

עכשיו בקשר לשאר המחשבים בנתיים החזרתי אותם אבל למחשב הישן-ישן יש בעייה שגם הייתי לפני זה

הוא כל שנייה פשוט עושה ריסט למחשב אין מושג למה אבל ממה מתי שמדליקים אותו הוא מתחיל לעבוד ואחרי כמה שניות תמיד עושה ריסט פעם אחת ואז אחרי כמה דקות יהיה עוד ריסט ממש מטרד שלא ניתן לנשוא מישהו יודע מה גורם לבעייה?

פתחתי את המחשב ואת המאוורר של המעבד והכל ניקיתי טוב עם פן ושואב אבק נגד אבק שהיה שם די הרבה

בקשר לעניין עם הכרטיס מסך ששיגע לי את המחשב ישן -חדיש שמתי אותו בישן ישן והוא עובד ואת הכרטיס מסך שהיה בישן ישן העברתי לישן - חדיש אני מקווה שהבנתם מה רציתי להגיד הכל מקרה עכשיו זה עובד טוב.

נו מה דעתם על סיפורי אבא בונה שלי?

יש לכם הצעות איך לפתור את מניין בעיותי?

תודה רבה ניר

פורסם

דבר ראשון, אם אתה לא מבין, למה לגעת ? דבר שני יש סיכוי שהספק הרס לך עוד ציוד בזמן שהוא נשרף (נותן מכת חשמל ללוח אם או משהו כזה)... האמת מוזר שהאחריות מכסה את זה...

אני גם היית ממליץ לך לתת להם להתקין וינדוס מקורי, מאשר שתסתבך עם זה...

לגבי הבעיה, תבדוק ברשימת מחיצות שאין לך אף מחיצה אחרת, ואז תבדוק שאתה מפרמט כ NTFS ושאתה אומר לו להשתמש בכל המקום הפנוי. גם צריך לבדוק ב BIOS שההגדרות זיהוי דיסק הם על AUTO.

אם יש לך בעיה במסך תחליף אותו, אם זה הכרטיס מסך והוא תקין, אז תבדוק שיש לך את הדריברים האחרונים לכרטיס.

לגבי השאר, סיבכת את ההסבר כלכך שלא הבנתי מה אתה רוצה...

פורסם

בקשר ל130 גיגה,צריך XP עם SP1 או SP2 בכדי שהוא יזהה יותר מ130 ג'יגה (מגבלה בXP המקורי,מה לעשות...)

בקשר לכרטיס מסך, אכן הגיוני שהוא לא קיבל מספיק חשמל שכן הוא צורך הרבה מאוד,

איזה ספק יש למחשב?

ובקשר לסוויץ' של ה230 מאחורי הספק... חבל שעשית את זה

זה אומר לספק האם הוא אמור לקבל זרם של 230V או של 115V

אם אתה מחבר אותו בארה"ב (שקעים של 110V) אז אתם מחליף ל115V אבל בארץ

זה תמיד צריך להיות על 230V (שקעים של 220V) כי אחרת הספק יישרף, ובדר"כ

ייקח איתו גם עוד חלקים של המחשב (מניסיון, הלך לי לוח אם,מעבד ועוד כמה דברים [לא זוכר מה] בגלל טעות טיפשית כזאת,

הבאתי מחשב ישן מארה"ב וכ"כ התרגשתי שלא חשבתי על הקטע של החשמל, והלך כמעט כל המחשב...)

כל השאר שכתבת, לא הבנתי בכלל...

תנסה להיות יותר ברור

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להסביר בבירור

לפני שהזמנתי היו לי 2 מחשבים בבית מחוברים ברשת

אחד מהם הוא INTEL 4 1.8 השני AMD ממש ישן ועלוב

ל AMD יש בעייה שהוא כל זמן קצר עושה RESTART מעצמו למחשב

אין לי מושג למה, אני פתחתי איתו ניקיתי הכל כי חשבתי אולי בגלל חימום או משהו אבל זה לא עוזר וממש אחרי מקסימום 5 דקות שהוא פועל מתבצע RESTART

למחשב INTEL 4 לא היו שום בעיות אך בכדי להעביר את המודם שלו למחשב החדש שאני קונה פתחתי אותו והוצאתי את המודם חוץ מזה לא עשיתי כלום !.

עכשיו כשניסיתי להשתמש בו עכשיו שוב משום מה יש בעייה אצלו שאחרי כמה שניות שהכל כשורה והווינדוס מתחיל לעלות (ווינדוס XP ) יש את הסמל עם השורה של המשבצות הכחלות -- איפה שבעצם הווינדוס טוען אז פתאום המסך נכבה. בדקתי שני מסכים ואותו דבר בדיוק קורה כך שהבעייה היא במחשב עצמו.

החלפתי בין כרטיסי המסך של ה INTEL ושל ה AMD הישן והINTEL חזר לעבוד אבל עם כרטיס מסך גרוע כך ששום משחק לא פועל לי בוו עכשיו

ובשני מהבחינה של המסך המושחר הבעייה נעלמה אז מישהו מוכן להסביר לי למה הבעייה הזאת קרתה לי עם המחשב של INTEL זה ממש מוזר?

בקשר לבעייה עם ה ALBATRON 6800 GT והדברים הצבעוניים שמופיעים זאת לא בעיית מסך כי עכשיו אני משתמש בו עם המחשב INTEL שלי .. והמסך עובד כשורה

נכון באמת לא הייתי צריך לגעת אבל זה בדיאוד ואני לא הולך להתעצבן על עצמי יותר ממה שכבר כי זה לא ממש יעזור

מקווה שההסבר פשוט יותר

פורסם

אחי יש על זה אחריות ??

מקווה בשבילך שכן

ויווו אני זוכר שפעם זה קרה לי (ששיניתי ל115)

החושילנג איזה פחד הראש שלי היה איזה 30 סמ מהספק

ב"ה לא קרה לי כלום

חח אבל למזלי זה היה מחשב ישן (486)

ואין לי מושג מה קרה פשוט לא נדלק לי

יו אחיייי אם לי זה היה קורה

איזה צעקות הייתי מקבל מההורים שלי

:( :(

(חח סתם צוחק)

מקווה שיש לך אחריותתתתתתתת

פורסם
  • מחבר

הם הביאו לי אחריות של שלוש שנים נדמה לי, אני לא בטוח,בכל המקרה האחריות היא ליותר מ3 ימים חחח.

יש מדבקת אחריותעל כל המוצר

כשדיברתי איתם הם לא אמרו כלום אם האחריות היא רק בתנאים מסומייימים כך שזה לא יהיה בסדר אם עכשיו הם יגידו שזה אשמתי ולכן האחריות לא תקפה

גם הוא אמר לי במפורש בטלפון להתחיל לשחק שם עם החשמל והדברים במקום ישר לקבל את המוצר חזרה שהם ייטפלו בו

לא לדבר שגם אני זה שצריך להחזיר להם את המחשב שהם הביאו לי אותו במצב לא תקין (הקטע עם הכרטיס מסך שנהפך ללא תקין אחרי זמן קצר זה בטוח לא היה תקין מראש ! ) וזה ממש סיפור להחזיר את המחשב כי אני גר בעין גדי והם חנות בחיפה ..

למה קניתי בחיפה אם אני גר בעין גדי ? חשבתי שהחנות הזו מקצועית חבל שטעיתי, בעיות כאלה לא צריכות לקרות כשקונים בסדר גודל של אלפי שקלים הם היו צריכים לבדוק זאת טוב מראש.

אבל מה לעשות טועים .. לא כל הנוצץ זהב חח אני מקווה שאתם תוכלו להעזר בלקח שאני למדתי.

פורסם

קודם כל,

לא בטוח שהכ. מסך היה לא תקין מראש, יכול להיות שהספק לא עמד בעומס (כמו שכבר כתבתי)

איזה ספק היה למערכת החדשה שקנית?

ובקשר לאחריות, אני לא בטוח שזה מכוסה כי הרי אתה הזזת את המתג בספק,

אני לא יודע בקשר לזה, אבל לא בטוח שזה יכוסה

ובקשר לAMD, יכול להיות שהוא באמת מתחמם! בדקת טמפ' עם תוכנה מסויימת?

רק לנקות אבק לא בטוח מספיק...

פורסם

סביר להניח שאתה תשלם (ובצדק) על הנזק שעשית לספק ואולי לעוד רכיבים במחשב.

מה שהמתג הזה עשה זה העביר את הספק ל-110V (כמו בארה"ב) מה שגם לו לחשוב שהוא מקבל 110V כשהוא בעצם מקבל 230V מה שפוצץ אותו.

כל מה שנשאר לך לקוות זה שהספק לא שרף איתו עוד רכיבים כי האחריות ממש לא חייבת לכסות את זה.

ה-200 גיגה זו בעיה שלך, וינדוס XP במקור תומך רק עד 130 גיגה ואתה צריך SP1 או SP2

הבעיה של הפסים ממש לא מובנת לי

לגבי הבעיה של הנאון אני הייתי מהמר שאתה ניתקת אותו בזמן שחיברת את הכרטיס רשת, אבל קורה ששוכחים לחבר וזה ממש לא סוף העולם.

פורסם

יכול להיות שהקבלים בלוח אם של ה AMD הלכו, יכול להיות שהספק הרוס (לא נותן מספיק הספק).

אני לא שמעתי על חנות אחת שמישהו קנה שם והכל הלך פיקס. בכל חנות יש טעויות, מה לעשות, הכי חשוב לבצע הרצה בחנות ולראות שזה עובד לפני שעוזבים...

מן הסתם לאחריות יש תנאים מסויומים שעליהם אתה חותם (גם את אתה לא קורא אותם) בזמן הקניה.

פורסם
  • מחבר

הספק שהיה לי הוא

Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan

לפי מה שהבנתי ספק מאוד איכותי

וואי איזה שטות עשיתי הלוואי שהאחריות תכסה את זה אין סיכוי שאני יוציא עכשיו עוד המון כסף על זה

אין למחשבים ברמה גבוהה כזאת איזה משהו שימנע מהרס הספק להרוס דברים אחרים? האם זה בטוח שדברים אחרים נהרסו? או שזה רק סיכוי מסויים

פורסם

יש ספקים שמזהים לבד את המתח, אבל גם עם זה תמיד אפשר די בקלות לעשות טעות שתשרוף מחשב קומפט

אין מה לעשות, בפנוכו של מחשב זה דבר רגיש ועדיף לא להתעסק איתו אם לא מבינים.

פורסם

בגלל הסיבות הללו אני מעדיף לשלם 200 ש"ח כדי שהם ירכיבו לי את המחשב  ולא לנסות להיות טכנאי גדול עם מחשב חדש

פורסם

גם הוא אמר לי במפורש בטלפון להתחיל לשחק שם עם החשמל והדברים במקום ישר לקבל את המוצר חזרה שהם ייטפלו בו

אחי לדעתי אין לך כיסוי אבל

שאלה מי זה "הוא"?

זה חשוב ככה תגיד  להם בחנות מי אמר לך לעשות את זה

ואם זה מה שהוא אמר לך  אז סבבה אל תוותר להם בקלות

נ.ב.

יכול להיות שהלך רק ספק

(תקווה )

פורסם
  • מחבר

הינה לפחות אחד אופטימי

גם אני לא ממש משחק עצמי טכנאי גדול וישלמתי 170 שקל שירכיבו לי את המחשב.

אבח הכרטיס מסך עשה בעיות והוא אמר לי לנסות לסדר את זה בעצם הכשיר אותי דרך הטלפון להיות טכנאי

מקווה שלא עשה את זה בכוונה

עם התחמנים של היום אי אפשר לדעת

בקשר לעניין עם הכונן קשיח

אחרי שאני אתקין ווינדוס ואשדרג ל SP 2 איך אני אוכל להגיד כך שאקבל את כל ה200 שמגיעים לי ?

שוב שכחתי - הוא זה מנהל החנות ששמו יובל, כל שאין לי ממש מישהו מעל לפנות עליו נראה מה ייצא מהסיפור הזה

פורסם

אחרי שתתקין SP2 (או SP1) יופיע לך עוד 60-70 גיגה בצורה של unalocated space. תצטרך להקצות אותם ב-computer mangment.

אופציה אחרת היא להתקין מראש XP משולב עם SP2 (יש מדריך איך ליצור דיסק כזה בסטיקי של פורום Windows) וכך תוכל להגדיר ישר מחיצה של 200 גיגה (או ליתר דיוק 187 גיגה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים