עבור לתוכן

כרטיס קול לעריכת וידיאו

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ערוץ 10 תודה.

אין לי עדיין מפרט, אני רוצה לקנות, ואשמח אם תעזור לי בבניית המפרט.

רוב העבודה שלי תתבסס על קידודים והמרות, כלומר, העברת מאות VHS למחשב. לפעמים כשצריך לקודד אותם לאמפג 4. העברת DV למחשב, הוידיאו אמור להישאר במחשב כקבצים. ורק בשלב עתידי אולי להפיק אותו לתקליטור.

אז אם כבר שאלנו, אם יש לי מעבד 64 BIT AMD חזק, מספיק לי לקנות כרטיס VIVO של ATI? כלומר מספיק כל כרטיס שייתן לי אפשרות פיזית להכניס ולהוציא וידיאו? ואיזה עוד דברים היית מליץ להתמקד בקניית המחשב.

תודה רבה!!

פורסם

1. ערוץ 10 תודה.

2. אין לי עדיין מפרט, אני רוצה לקנות, ואשמח אם תעזור לי בבניית המפרט.

רוב העבודה שלי תתבסס על קידודים והמרות, כלומר, העברת מאות VHS למחשב. לפעמים כשצריך לקודד אותם לאמפג 4. העברת DV למחשב, הוידיאו אמור להישאר במחשב כקבצים. ורק בשלב עתידי אולי להפיק אותו לתקליטור.

3. אז אם כבר שאלנו, אם יש לי מעבד 64 BIT AMD חזק, מספיק לי לקנות כרטיס VIVO של ATI? כלומר מספיק כל כרטיס שייתן לי אפשרות פיזית להכניס ולהוציא וידיאו? ואיזה עוד דברים היית מליץ להתמקד בקניית המחשב.

1. תקרא לי טל .

2. מפרט- אני לא יכתוב לך מפרט כמו שכותבים ב "פורום מפרטים" אלא יכתוב לך על מה להקפיד בשביל וידאו.

כלומר איזה גדם ואיזה חברה. מחירים תחפש כבר בחנויות

מעבד- פנטיום 4,בסוקא הישן 2.8 יספיק בהחלט. 3.0 או 3.2 יהיה טוב יותר ,רק אם יש כסף.

בסוקט חדש יש קצת בעיה, כי עדיין איני יודע איזה לוח שך אסוס מתפקד טוב בוידאו. (חבר קנה משהו ,ובסוף לא היה לו טוב והחליף).

לוח- מומלץ מאוד ASUS P4C800 E DELUX -זה למעבד בסוקט הישן יותר (לא 775).

אם אתה מתעקש על המעבדים החדשים, לך על ASUS P5GDC DELUX, אני עכשיו קונה אותו ,ומרכיב מחשב שני.

זיכרון- קינגסטון! . נכון יקר יותר מכולם אבל מעולה ואיכותי!

DDR1 מהיר 400 MHZ, לפחות 2 סטיקים של 512MB ב דואל, כלומר 1 GB, לפחות! (1.5 יהיה מעולה).

כרטיס מסך- מבוסס ATI בלבד- עושים עבודה טובה ב REAL TIME PREVIEW נושא חשוב מאוד בעריכה.

ממליץ על מה שיש לי- ASUS RADEON 9600 XT (רק XT! ולא שום דגם חלש יותר).

הארד דיסקים- כמה שיותר טוב יותר,מינימום 200GB, עם הזמן מוסיפים עוד ועוד.

מארז- חשוב מארז גדול ,עם קירור טוב ואורור, כמו כן ספק כוח אמין ואיכותי וחזק.

ANTEC נותנים יופי של פתרונות...

3. לגבי הזאלה הזו-

אם יש לך כבר מחשב מבוסס AMD (שזה פחות טוב לוידאו), ואתה מתכוון להישאר איתו, אז השיקולים הם שונים.

כרטיסי מסך, עם VIVO, כמו למשל מה שהצעתי לך, הם מעולים, גם לי יש, אבל אני בשום פנים ואופן לא משתמש באופציה הזו.

היא לא איכותית ו"מצועצעת" . ככה אני קורא לזה.

כרטיס עריכה יהווה פיתרון טוב.

(אני מוכר כרטיס עריכה קודם שהיה לי,אם אתה מעוניין פנה אליי בפרטי)

אם אתה מתכוון לעשות מעריכה מקצוע ולהתקדם, שקול מינימום מה שהצעתי ב 2 (יותר=יותר טוב).

פורסם
  • מחבר

היי טל

המון תודה.

לגבי AMD, אני נאלץ לחלוק עליך, 64 BIT עולה בהרבה מבחנים על אינטל דומה, לפחות בכל הקשור לוידיאו.

מה זה ריאל טיים פריוויו?

מה שם הכרטיס הקודם שלך?

אם תוכל להרחיב מעט על ההבדל בין הסוקטים והאם אתה בטוח שעדיף הישן. תודה שוב.

פורסם

לא אמרתי שעדיף, פשוט עדיין אין נסיון רב סתחום העריכה בסוקטים החדשים, וכמובן בלוחות החדשים שתומכים בהם.

ההצעה שלי התבצעה על מה שיש לי, ומה שהמון עורכים עובדים גם היום.

REAL TIME PREVIEW - אם אתה שואל, אז אני מניח שאתה לא מכיר עריכה מקצועית, מהי...

בגדול - שאתה עורך סרט, נגיד אתה שם אפקט מסויים- מן הסתם, לא תשים אפקט ותמשיך הלאה- תרצה לראות אותו - איך יצא, כמה זמן נמשך והאם מתאים בדיוק לביט הנכון בסאונד.

בכדי לראות את האפקט אתה צריך לעשות פעולה שנקראת רנדור - ללחוץ אנטר, ולהמתין שהמחשב "יכין" את האפקט לצפייה.

פעולה כזו יכולה להימשך  2 שניות, 30 או אפילו 20 דקות- הכל תלוי מה האפקט שבנית ועוצמת ה 3D שלו.

שינית משהו קטן הכי קטן באפקט אחרי הרנדור? צריך לרנדר שוב.

תאר לך, איזה בעסה זה,וכמה זמן ייקח לך לערוך קליפ /סרט שלם בצורה כזו...

שיש לך כח, יש לך REALTIME PREVIEW - אתה רואה את האפקט ללא רנדור ובזמן אמת.

איך משיגים את הכוח הזה?  ח ו מ ר ה .

כרטיס עריכה טוב + כרטיס מסך חזק שיתן את התצוגה . השילוב בין העבדוה של שניהם יחד נותן לך את היכולת של הריל טים-זמן אמת.

מה שעשית-באותו רגע גם תראה באותו רגע והוא מוכן!

(הכרטיס מבוסס ATI שהצעתי,וגם לי יש אותו, יכול לתת כוח כזה)

לא אומר לך הרבה, אבל שתעבוד חצי שנה בשיטה הקשה (לרנדר כל פעם), ואז תקנה את החומרה, פתאום לא תבין מה הולך לך שם...

לא תבין "איך לעזעזל עבדתי ככה פעם?" ....

כל זה מנסיון אישי שלי... גם אני עבדתי ללא כרטיס וללא חומרה.

אגב זה נקרא "מערכת עריכה מבוססת תוכנה" (להבדיל מ "מבוססת חומרה" ).

מבין?

פורסם

אין ל ייחוד.

הקטע הוא פשוט- המלצתי על לוח של אסוס, שכל עורך עובד איתו, ועל כרטיס של אסוס כי זה אותה חברה וסיכוי קטן לשגיאות.

חיבורים? לא משתמש בהם בכלל, אבל יש לו VIVO שהם IN ו OUT , אבל שוב- אין לי שימוש בהם.

הוא חזק עם שילוב של כרטיס עריכה, ומדבר הכי טוב עם חומרה מסוג זה.

הכרטיס שהבאת נחמד אבל לא לעריכה.

פורסם
  • מחבר

תלוי למה אתה קורא עריכה.

להמרות אין ספור, קידודים אין ספור, חיבור וחיתוך קטעי וידיאו, אני קורא עריכה! לא חייבים לפתוח את אדובי או AVID כדי "לערוך". ולא חייבים להנפיק קליפים או סרטים כדי להיקרא עורך.

עבור הצרכים שהזכרתי אינני רואה צורך בכרטיס עריכה ייעודי, ולכן חשוב לי ההתמקדות על חיבורי VIVO איכותיים. ואני מבין שאין לך ניסיון בזה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עריכה היא שינוי סרט, ולא משנה מה תעשה לו... תכלס.

אבל להבדיל- יש סוגי עריכות- פשוט (חיתוכים),חובבני ומקצועי.

אני עובד עם מערכת עריכה מלאה, שה"לב" שלה הוא כרטיס עריכה יקר.

אני לא עובד עם VIVO ואין לי נסיון בו, ובזה לא אוכל לעזור לך.

חשוב לי ההתמקדות על חיבורי VIVO איכותיים

VIVO לא ייתן לך "איכות". אומנם יחסית למה שאתה צריך אולי זה יספק אותך, אבל אל תצפה לקבל איכות גבוהה /טובה.

במילים אחרות- אל תצפה להרבה...

פורסם

תלוי למה אתה קורא עריכה.

להמרות אין ספור, קידודים אין ספור, חיבור וחיתוך קטעי וידיאו, אני קורא עריכה! לא חייבים לפתוח את אדובי או AVID כדי "לערוך". ולא חייבים להנפיק קליפים או סרטים כדי להיקרא עורך.

עבור הצרכים שהזכרתי אינני רואה צורך בכרטיס עריכה ייעודי, ולכן חשוב לי ההתמקדות על חיבורי VIVO איכותיים. ואני מבין שאין לך ניסיון בזה.

כרטיס VIVO יספיק לך, אם יש לך מערכת מספיק חזקה בשביל לעשות Encoding לסרטים שאתה לוכד דרך הכרטיס

אבל אני מציע לפחות ג'יגה ראם המון הארדיסק וכמובן מעבד סוסי ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים