עבור לתוכן

כרטיס קול לעריכת וידיאו

Featured Replies

פורסם

בשביל המרות וידיאו, כלומר קליטה ב-LINE IN ל- LINE OUT, האם יש הבדל אם אני קונה כרטיס קול נפרד מהלוח? האם הצלילים יהיו נקיים יותר? או שהכל אותו דבר.

תודה.

פורסם

תלוי איזה וידאו אתה עורך ..

פורסם
  • מחבר

אני מעביר קלטות מ-VHS למחשב.

פורסם

לא יהיה הבדל הכרטיס קול שלך יכול לעשות אחלה עבודה

פורסם

הינה עונה לך מישהו שמתעסק עם עריכות מקצועיות ;)

הכל תלוי בחומרה שלך, דבר שלא ציינת כל.

אצלי למשל,דגימה מסוג כזה נעשית דרך הכרטיס עריכה, במקרה שלי CANOPUS DVSTORM2, שיש בו כניסות של סאונד, ומשם הוא "לוקח" את הצלילים.

איז כרטיס יש לך?

איזה מחשב?

עם איזה תוכנה אתה דוגם?

פורסם

אממממ,הוא אמר שיש לו on board והתשובה היא (לקלטות VHS) היא בפרוש לא (אין שום הבדל).

פורסם

והתשובה היא בפרוש לא (אין שום הבדל).

רק אני יגיד לך משהו-

גם אם היה לו כרטיס קול ב20 אלף שקל- לא היה הבדל.

הסיבה- דגימת הקול נעשית דרך כרטיס העריכה (במידה ויש לו כמובן,ואני מניח שכן, כי זו הדרך לדגום אנלוגי), ובכרטיס יש מקודדי סאונד שדואגים גם לדגום את הסאונד עצמו.

מבחינת שמיעה אולי יהיה הבדל מיזערי, אך קלטות VHS, וגם SUPER VHS מתאפיינות בסאונד בסיסי ונמוך יחסית.

קלטות באיכות תמונה וסאונד גבוהות הם - DV CAM,BETA CAM, וכמובן פורמט HD, המהולל,שאותו מעטים מכירים ויודעים ועובדים איתו.

פותח התרד

תן פרטים נוספים, אני ישמח לעזור לך בנושא עריכה/ וידאו.

איזה כרטיס עריכה,איזה מחשב , מה עורך?

בברכה,

טל

פורסם

לא קשור - כמה עולה היום המרה של קלטת VHS ל DVD יש לי קלטת בבית של קרוב משפחה שהלך לעולמו והוא ניצול שואה שמספר את כול מה שהוא עבר והוא עבר הרבה ואני מנסה כבר הרבה זמן לנסות להמיר אותה בעצמי אבל אני פשוט מפחד על העותק הרגיש והכול כך חשוב הזה שאסור שיקרה לו דבר אבל כמו שכולם יודעים מידע על קלטות עם הזמן נדפק ונורא חשוב לי להנציח את המפעל שלו את העובדה שהוא שרד למרות הכול ואני חייב להמיר את זה לפורמט DVD ולשמור עותק על המחשב למקרה חרום איך ניתן לעשות את זה??

האם יש דרך ללא סיכוניים ומה הסיכונים???

פורסם

האם יש דרך ללא סיכוניים ומה הסיכונים???

קודם כל נכון, לגבי זה-  קלטת VHS מתחילה לעשות DROP בממוצע אחרי 3 שנים בארון.

(דרופים=פריימים שנופלים. מכייון בקלטות אנאלוגיות אין "פריימים" ממש כמו DV,אז רואים קווים לבנים כפולים, במקרה הטוב,ובמקרה הגרוע יותר, תמונה עולה/קופצת)

אני לא רוצה לדעת מה יקרה אחרי יותר מ 5 שנים...

רצוי תמיד לעשות עוד העתק לקלטת עם קלטת איכותית כמו FUGI HI FI-SUPER SHG, שלרוב-משמשת לחתונות ואירועים (לפחות אצלי),

כמו כן לצרוב על DVD-אפשרות טובה ביותר.

לגבי השאלה שציטטתי- כן כמובן שיש דרך, ותלוי כמובן,מי עושה את זה.

אם תכניס אותה לוידאו פשוט ורגיל יש מצב שהיא יכולה להיהרס, אם הראש של הוידאו לא נקי/ ראש פשוט, ולא איכותי.

משדרים קלטת כזו רק מוידאו איכותי, וציוד מקצועי, שלרוב אין למשתמשים רגילים בבית, ודורש אולפן/חדר עריכה.

לי יש ציוד כזה-צור איתי קשר לפרטי, אני יתן לך מידע מפורט יותר, ואשמח לעזור לך...  ;)

פורסם

נו כמו שאמרתי בהתחלת הת'ראד לא יהיה שם הבדל במיוחד ב VHS

ואני סטודנט לתקשורת שלומד עריכה (לאט לאט נדע הכל )

פורסם

לומד עריכה?

בבית ספר מסויים שמתעסק עם זה...?

איזה סוג עריכה אתה לומד?

בלי להעליב, אני לא רואה בזה דרך טובה ללמוד כי לוקח זמון זמן, ויושבים עם כיתה, ולומדים גם דברים שאני מבטיח לך שבחיים לא תשתמש בהם!

תמיד למידה בשיטת "קבלנות" או שיעורים פרטיים בסוגי העריכה שתרצה משתלמת הרבה יותן, הן בידע, הן בזמן והן בכסף.

היום,בעולם העריכה, פלחות חשוב תעודה של בי"ס מסויים, ויותר מבקשים "תכלס" , כלומר לראות דיסק עם דוגמאות שאתה יוצר בפרק זמן מסויים.

קח ברוח טובה... ;)

פורסם

לומד עריכה במגמת תקשורת

וגם בבית

אני עובד עם Avid ו פרמייר

ואני רק בהתחלת הדרך אז אני אופטימי ...

פורסם

נחמד, אבל תלוי איזה סוג של עריכות אתה מתכוון לעשות, או שאתה עדין לא יודע... ;)

מערכות AVID נורא יקרות, והסיכוי שתקנה מערכת כזו שתסיים את הלימודים קטן מאוד.

תתמקד יותר בפרמייר או EDIUS במידה ואתה מתכוון לקנות כרטיס עריכה של CANOPUS.

משם קל להתפתח, כי אני לא יודע אם אתה יודע-

עריכה זה 80% ראש וחשיבה, ו 20% ידע בתוכנה.

בהצלחה

פורסם

אני דיי ממוקד בפרימייר (6.5 , 7 ממש מעצבנת )

וכרטיס עריכה זה משהו שיבוא בדרך

תודה רבה על העצות

פורסם

אין דבר כזה 7... ;D

ADOBE הוציאו אחרי 6.5, "פרמייר פרו" , שבה הם התחילו לספור גרסאות חדשות, כמו 1.0, או 1.5 הפופולרית.

אנשים, אתה מכיר- נוח להם להגיד "פרמייר 7" ,כדי למהמחיש שהיא חדשה מה 6.5...

אני גם עובד עם 6.5 בגלל בעיות תאימות קלות שיש עם הכרטיס שלי ל PRO.

אני רוצה להחיל לעבוד על EDIUS, שנכתבה במיוחד לכרטיסים של CANOPUS בלבד, ועל כן לא רלוונטית לגביך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים