עבור לתוכן

בבקשה, צריך עזרה בבחירת כרטיס קול !

Featured Replies

פורסם

לאחר שהזמנתי את הרמקולים של קריאטיב 5.1 T5900 בעזרתכם. רציתי להתיעץ איתכם בנוגע לבחירת כרטיס קול (כי אני לא ממש מבין בזה, אפילו אחרי שקראתי כאן הרבה שירשורים בנושא וכן את ההמלצות).

נכון לעכשיו יש לי כרטיס קול 5.1 OB על הלוח של EPOX 8RDA3 וחשבתי שאחרי שקניתי רמקולים כאלה חבל שאני לא ממש אוכל להנות מהאיכות שלהם (תקנו אותי אם אני טועה) חוץ מזה עפ"י מה שהבנתי עם הכרטיס קול שיש לי אני לא אוכל לפצל את אות הסטראו לכל הרמקולים (כמו שניתן לעשות בכרטיסים של קריאטיב).

הסיבה העיקרית שבשבילה אני צריך את הכרטיס קול זה לסרטים ולמוזיקה (לשמיעה בלבד, לא להקלטה ולא למשחקים) ואני לא אודיופיל כך שאני לא צריך איזה כרטיס מפוצץ (כי במילא אני לא ממש אשים לב) ונוסף לכל התקציב שלי מאוד מאוד לוחץ (כי לא ממש תכננתי שקניית הרמקולים תהפוך לכזאת הרפתקאה).

אז בדקתי וחיפשתי וראיתי שהכרטיסים שאני יכול יכול להרשות לעצמי הם אלו שברמת הפתיחה כמו creative live 5.1 וכן creative sb live 24 bit לגביי שניהם רציתי לשאול:

1. האם הם נחשבים הרבה יותר ממה שיש לי OB לצרכים שלי? והאם אני אשים לב להבדל בסאונד?

2. איזה כרטיס נחשב טוב יותר מבין ה-2? ומה ההבדלים בינהם? כי שניהם אותו מחיר (כ-200 ש"ח).

דבר נוסף ומאוד חשוב הוא שמצאתי חנות שמוכרת את הכרטיס creative Audigy 2 value ב-250 ש"ח וזה נראה לי הרבה יותר טוב מאשר הכרטיסים שלמעלה לצרכים שלי (כי יש מפענח דולבי דיגיטל לסרטים) ורציתי לשאול אתכם בהקשר לכרטיס הזה:

3. האם הוא באמת יותר טוב ממה שצייניתי למעלה וכדאי להשקיע עוד 50 ש"ח עבורו?

4. מה זאת הגירסה VALUE? במה היא נבדלת משאר הגרסאות של ה-Audigy 2 (קראתי באתר של קריאטיב ולא ממש הבנתי את המונחים והתקנים)?

5. האם העובדה שהכרטיס הזה הוא 7.1 לא בעייתית עבורי (שכן קניתי רמקולים 5.1)?

תודה מראש על העזרה!!!

ומצטער שזה כזה ארוך, פשוט אני לא ממש מבין בזה :oops:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים