עבור לתוכן

Dual Channel - no dual.... מה ההבדל?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת... מה ההבדל בין מחשב

P4 2.8E 800fsb, 512ddr 400Mhz,asus p4p800s se

לבין אותו מחשב רק עם לוח שתובך ב

dual

יותר נכון.. האם יש הבדל בביצועים למחשב עם Dual לבין מחשב בלי Dual channel

תודה,

דן.

פורסם

ההבדל לדעתי לא כל כך גדול אבל מוסיף כי זה בעצם עם יש לך שני זיכרונות 400 מגה הרצ אז הם כאילו עובדים ב800 מגה הרצ אבל זה רק בכאילו

פורסם

בביצועי המעבד יש שיפור של עד 30-40%

פורסם

למה לא לעשות פשוט בנצ'מרק בsandra ?...

פורסם

א. כי בנצ'מרק בסנדרה לא אומר הרבה על הביצועים האמיתיים

ב. אולי הוא מתלבט בקנייה?

פורסם

ה AXP מרוויח משהו כמו 2~3 % ואתה אומר שאינטל מרוויח בין 30 ל 40 % :s05: :s05: אתה בטוח ?!?!

פורסם

תלוי איזה מעבד ובאיזה תדר FSB הוא תומך...

עבור את'לון אקס פי זה כמעט ולא ישנה עבור סטיקים של DDR400...

הלינק שניתן כאן ממצה את העניין בצורה טובה! :yelclap:

פורסם

ה AXP מרוויח משהו כמו 2~3 % ואתה אומר שאינטל מרוויח בין 30 ל 40 % :s05: :s05: אתה בטוח ?!?!

כן, למעבדי אינטל (במיוחד עם ארכיטקטורת Netburst) רוחב הפס של הזיכרון קריטי לביצועים. למעבדי AMD זה הרבה פחות חשוב

פורסם

הבאס של מעבד AMD איטי יותר (לפחות כשמדובר בסדרת ה K7), פשוט כי הם צריכים פחות רוחב פס כדי לספק את הביצועים שלהם.

אם אתה לוקח מעבד עם באס של 3200MB/S זה באמת לא משנה אם אתה מחבר אותו לזיכרון אחד של 3200MB/S או שני ערוצים (6400MB/S).

לעומת זאת ה P4 עם באס של 800 מה"ז יכול לנצל את ה 6400MB/S ולכן כן יש הבדל מהותי בין ערוץ אחד של 3200MB/S לבין שני ערוצים שמספקים יחד 6400MB/S.

לכן על AthlonXP זה כמעט ולא משפיע לעומת ה P4 שכן מראה שינויי משמעותי בביצועים.

פורסם

אבל גם ב64ביט ההבדל לא גדול בכלל, והוא עובד בבאס גבוהה... אז למה זה ?

פורסם

הבאס גבוה, אבל הליבה בתדרים הנוכחיים לא צריכה את כל רוחב הפס הזה.

היתרון יופיע ככל שהתדרים יעלו ויעברו לשתי ליבות, כאשר המעבדים של AMD יתפקדו מצויין עם באס של 800 מה"ז בזמן שאינטל כבר בדרך אל עבר 1066 מה"ז.

ההבדלים קשורים בעיקר לאופן פעולת הקאש, כל הגרסאות של ה P4 מבצעות קריאה ספקולטיבית נרחבת שלמעשה קוראת הרבה מידע מיותר מראש (משום שלא ניתן לדעת תמיד מראש איזה מידע יהיה נחוץ).

יש לז יתרון בכך שאם יש מספיק רוחב פס אז אפשר למזער את אחוזי הפיספוסים של הקאש - אבל הארכיטקטורה של הליבה גורמת לכך שכל פיספוס "כואב" יותר מאשר בארכיטקטורה של ה K7/8 של AMD - כך שעל הנייר לאינטל יש יתרון ברוחב הפס אבל מעשית הוא חייב את רוחב הפס הזה כדי להציג ביצועים סבירים והוא לא מסוגל לנצל את כל הרוחב פס הזה כדי להשיג יתרון משמעותי (ברוב המקרים בכל אופן).

תחשוב על מכונית ספורט לעומת אופנוע, למכונית יש יותר כ"ס אבל היא שוקלת יותר ככה שהיא זקוקה לכח הזה כדי להציג ביצועים קרובים לזה שהאופנוע עם רבע מהכח מסוגל להציג.

זו אנלוגיה רדודה יחסית למה שקורה במציאות עם מעבדים, אבל זה עוזר להבין את המצב.

פורסם
  • מחבר

חברה!!! תודה רבה על כל התגבות עזרתם לי מאוד...

אז אני כן יקנה.. \יחליף ללוח תומך

dual

2.8E 800fsb... 2X256 MB ddr 400Mhz

אם זה באמת נותן כזה בוסט רציני לביצועים.. של 30 40 אחוז אז שווה להשקיע 200 שקל.

השאלה שלי היא כזאת.. כדאי כבר לקנות לוח אחר? מהדור החדש... עם המעבד הנוכחי?

יהיה לי בקרוב

Radeon 9500 Pro

אני משיג אותו ב300 שח.

אז בכלל יהיה לי מחשב חמוד למשחקים. ליישומים, להכל.

פורסם

תקנה לוח עם הצ'יפסט הקודם של אינטל, 865PE.

החדשים תומכים בכרטיסי מסך PCI-E ולא תוכל לשים עליהם את הרידאון.

פורסם
  • מחבר

סבבה , תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים