עבור לתוכן

איך אני יכול לגרום לפיקסלים שרופים במסך שלי? מבלי שהיבואן ידע מזה??

Featured Replies

פורסם

יכול להיות, הרזולוציה הטבעית של המסך זה מספר הפיקסלים של הפאנל LCD, מה החברה עושה אחרי זה אין לי שמץ.

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לטומז הייתה סקירה ממש מקיפה על זה לפני כמה חודשים. דיברו שם על כל התקנים שהיצרנים יכולים לפעול על פיהם. התקן המחמיר ביותר מדבר על 0 פיקסלים מתים, בלי חוכמות. אחרי זה זה הולך לפי שיעור פיקסלים מתים למליון פיקסלים על המסך, וזה גם הגיוני כי אם יש לי מסך (או מקרן, זה בדיוק אותו דבר שם) ברזולוציה 800 על 600 (יעני חצי מליון פיקסלים), פיקסל מת יראה עליו הרבה יותר בבירור. פיקסל מת על מסך 24 אינץ' ברזולוצית HDTV של 1080i (י 1920 על 1080) יראה רק בקושי. ומי שיש לו כזה מסך, אני חושב שפיקסלים מתים זאת הבעייה האחרונה שלו.

לדעתי זה בזיון שהיבואן מחזיק את עצמו לסטנדרטים אחרים מהייצרן. זה היצרן שעושה את החישוב כמה החזרות מסכים הוא יכול להרשות לעצמו והוא גם זה שפוסל חלק מהמסכים שיוצאים מהמפעל על פיקסלים מתי. איך זה יכול להיות שאני מוציא מהקופסא מסך עם מספר פיקסלים מתים שלא היה עובר ביקורת של היצרן במפעל, והיבואן לא מסכים להחליף לי אותו? בטוח שזה חוקי?

פורסם

היבואן משלם על עלות המשלוחים ליצרן, וזה ישראל כולם רוצים להרוויח עוד כמה גרושים...

פורסם

צריבת תמונה זה לא רק במסכי CTR מלפני 10 כמנ שאמרתם פה,

עד לפני שנתיים עוד יצרו מסכי פלזמה\LCD שהיו להם בעיות רציניות של צריבת תמונה, היום כל המסכים שמיוצרים לא צורבים תמונה בגלל שיש להם ריענון של המסך, אבל בארץ מסכים ישנים עדיין נמכרים כל יום.

אבל זה תלוי מלפני כמה שנים המסך שלו.

פורסם

אני רואה הרבה מסכים איפה שאני עובד וראיתי צריבה על מסכי LCD ישנים ועל פלסמה חדשים (8 טלויזיות 42" של פוג'יטסו צרובות לגמרי, איזה בזבוז). לדעתי לא פתרו את בעיית הצריבה בפלסמות, אולי בגלל שהטכנולוגיה הזאת מתחילה להיות כבר לא רלוונטית.

תגידו, יש פיקסלים מתים על LCD שהם לא Active Matrix, כמו במחשבון?

פורסם

לא ממש אין שמה פיקסלים :) אתה יכול לנתק את המגעים לסגמנט מסויים אז הוא יהיה מת. המגעים במסכי LCD מאוד קטנים ועדינים, ולכן הרבה יותר פגיעים.

פורסם

לא יודע.. לי יש פה כבר כמעט שנה איזה SAMSUNG SYNCMASTER 712 ואין לי אף PIXEL שרוף בינתיים :)

דרך אגב, ב LCD זה לא רזלוציה *3 (כאילו לכל פיקסל יש 3 צבעים מעורבבים כמו ב CRT?)..

פורסם

רוב הפאקים בLCD קורים ממש בהתחלה או שאתה מוציא את זה מהקופסא דפוק או שזה נדפק לך בשבוע הראשון ... אם אתה עובר את השבוע הראשון אז הסיכוי שידפקו לך פיקסלים הוא נמוך יותר

פורסם

היבואן משלם על עלות המשלוחים ליצרן, וזה ישראל כולם רוצים להרוויח עוד כמה גרושים...

נכון, אבל לא רק.

מישהו פעם אמר לי שלסמסונג יש מדיניות דירוג של מדינות. כלומר יש מדינות שמדורגות A נגיד, והם מקבלים הכי הרבה הקצאות יצוא יחומרה איכותית.

ישראל מדורגת די חרא ולכן א. לא מגיע לכאן הרבה חומרה חדשה ב. הם שולחים לכאן גם חומרה פחות איכותית.

נגיד היצרן יצר 100 מסכים. 97 עברו QC (בדיקת איכות), אבל 10 מתוכם עברו עם פיקל שרוף, קצת בעיה בפלסטיקה וכו. הסיכוי שהמסכים האלו יגיעו לישראל יותר גבוהה משהם יגיעו לאנגליה נגיד.

שוב, לי אין מושג אם זה נכון או לא, אני שמעתי את זה ממישהו לפני חודש. אם זה ככה זה חבל שיבואן בגודל של חיון לא מצליח לשנות את זה אבל ההמלצה הכי טובה היא פשוט לבדוק פיקסלים במסך לפני שלוקחים אותו הבייתה...

פורסם

ת'כלס זה ממש הגיוני. במקום לפגוע בדימוי שלהם במדינות גדולות ועם כוח השפעה (תחשבו שאתם שומעים על כל דבר שמוכר חזק באיחוד האירופי או בארה"ב) הם מפזרים את הסחורה סוג ב' בין הרבה מדינות קטנות.

פורסם

אני יודע שהמדיניות כלפי יונדאי היא פיקסל שרוף 1 - לפי האחריות ולפי האתר www.hyundaiq.com :cool2:

פורסם

ת'כלס זה ממש הגיוני. במקום לפגוע בדימוי שלהם במדינות גדולות ועם כוח השפעה (תחשבו שאתם שומעים על כל דבר שמוכר חזק באיחוד האירופי או בארה"ב) הם מפזרים את הסחורה סוג ב' בין הרבה מדינות קטנות.

אבל זה עדיין לא תקין ומראה את החולשה של יבואן יחסית גדול כמו חיון מול יצרנים בחול...

פורסם

ומי אמר ששמים בכלל על חיון ? לא נראה לי שהוא כלכך גדול כמו יבואנים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים