עבור לתוכן

איך אני יכול לגרום לפיקסלים שרופים במסך שלי? מבלי שהיבואן ידע מזה??

Featured Replies

פורסם

הצילו !!!

פבל, לאיזה מסכים יש את מדיניות ההחלפה הכי טובה ??

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מישהו אמר פה שניר טק מכרו לו VIEWSONIC 171B בהבטחה כתובה של החלפה עם פיקסל ראשון. מעניין עם זה מקרה מיוחד או מה.

אני מציע שבמקום לנסות לגלות איך אפשר לבצע הונאה - כדאי לנסות ולחשוב איך אפשר להפעיל לחץ על יבואנים לשפר תנאים.

פורסם

עכשיו קלטתי שאם נשרפים לך כל הפיקסלים אז אליבא דחיון אתה לא זכאי להחלפה

פורסם

החלפות טובות יש ליבואן MAG / BENQ , לviewsonic אני משער שיש תנאים סבירים , אני לא בטוח ומכיר את התנאים שלהם , מי עוד נשאר ?

LG אמורים להיות הגיוניים , גם כן AOC , ושאר החברות החשחמיות שמוכרים מסכי 17 אינטש ב1500 שקל , עם שמות כמו HUAN , DAN , TITIAN וכו' , רק אלוהים יודע באיזו סיטואציה הם יחליפו את המסך .

פורסם

זה מידע ששווה זהב

תודה !!!

פורסם

תמונה קבועה למשך המון זמן על המסך יכולה לגרום לצריבה של צבע, אולי זה נכלל באחריות? תשאל לפני שאתה מנסה  ;)

תלוי גם איזה מסך כי אני חושב שבחדשים זה לא קורה.

עד כמה שאני יודע הדבר לא רלוונטי למסכי LCD אלא רק למסכי CRT.

פורסם

אתה מדבר על מסכים שיוצרו לפני 10 שנים

היה להם פוספור איטי שנצרב בקלות

אני לא חושב שהאפשרות הזו רלוונטית יותר

פורסם

מדיניות ההחלפה תלויה בסופו של דבר ביבואן ולא ביצרנית , כל יבואן וכמה שהוא מזלזל בלקוחות שלו ... רק בארץ !  :xyxthumbs: תראו זילוזל כזה בלקוחות  :nono:

בחו"ל אני יודע שאנשים החליפו לאחר פיקסל אחד גם ... העיניין הוא שיש בעיה ליצר מסך LCD בלי אף פיקסל שרוף היות והוא בנוי מאלפי פיקסלים (שכחתי את המספר המדוייק) והסיכוי שיהיה פגם אפילו באחד

הוא גבוה , מצד שני זה הדבר הכי מעצבן בעולם לקנות מוצר יקר (!) ולגלות שהוא פגום ועוד בצורה כזאת בלי יכולת של עשייה כלשהי בנידון

לפי חקירות שלי ל viewsonic יש את אחוז הפיקסלים השרופים הכי נמוך ואם אני מנסה להזכר לא זכור לי שקראתי שמישהו התלונן על פיקסלים שרופים בהם (כולל אנוכי) בניגוד ליצרנים אחרים

כנסו ל newegg ותבדקו שם את הביקורות של האנשים...והתגובות שלהם

ד"א מישהו יכול להביא לי תשובה ודאית לסיכון של צריבת תמונה במסכי LCD ? ... כי כששאלתי את זה פה לפני כמה חודשים דווקא אמרו שעדיין צריך לדאוג לזה ולשמור שזה לא יקרה גם במסכי LCD...

פורסם

מאחר וחבר שלי נתקל בסיטואציה דומה, יצא לי קצת לחשוב על איך לעשות את זה (יש לו אגב VIEWSONIC 171B).

הבעייה לדעתי היא בחיבורים של הפיקסל השרוף, כנראה ששיש נתק במוליך שמדליק אותו/צבעים שונים בתוכו. המוליכים האלו בעיקרון הם מאוד דקים/קטנים ועדינים (הרי סה"כ יש מטריצה של כ 4 מיליון כאלו בשטח ממש קטן...).

המטרה היא פשוטה - להרוס עוד כמה מוליכים בלי לגרום מזק נראה לעין למסך.

אפשר לנצל את העובדה שהם ממש קטנים, עדינים ושבירים (הרי למה הם מתקלקלים כל כך.. :P) בשביל לעשות את זה - אני חשבתי על לדפוק בעדינות את המסך עם איזשהו משהו רך שלא ישרוט את המסך וישאיר סימנים אלא "רק" יזעזע אותו, אותו יותר נכון נקודתית את האזור עם המוליכים שרוצים לנתק. עם משהו כמו מחק רגיל אפשר לדפוק בעדינות (אך עם התמדה  ;D) ולגרום להרס פיקסלים נוסף באזור הרצוי בלי לגרום נזק נראה לעין... מיותר לציין שהעניין בגדר תיאוריה, וחבר שלי בכלל השלים עם הפיקסל השרוף שלו (רק צבע אחד לא עובד).

בנוגע ל"צריבת" LCD, לדעתי זה לא ממש רלוונטי כי זה סה"כ נוריות שנדלקות ונכבות, אולם בטח שלא רצוי להשאיר את המסך סתם דולק...

אזהרה - העניין לא נוסה, וגם לא חוקי, לכן נשאר בגדר תיאוריה בלבד. אין לראות בזאת כהמלצה למישהו כאן לעשות זאת, ובכל אופן עלול לגרוםנזק בלתי הפיך למסך ואח"כ אולי לא יהיה אפשר להחליף אותו!

פורסם

מדיניות ההחלפה תלויה בסופו של דבר ביבואן ולא ביצרנית , כל יבואן וכמה שהוא מזלזל בלקוחות שלו ... רק בארץ !  :xyxthumbs: תראו זילוזל כזה בלקוחות  :nono:

בחו"ל אני יודע שאנשים החליפו לאחר פיקסל אחד גם ... העיניין הוא שיש בעיה ליצר מסך LCD בלי אף פיקסל שרוף היות והוא בנוי מאלפי פיקסלים (שכחתי את המספר המדוייק) והסיכוי שיהיה פגם אפילו באחד

הוא גבוה , מצד שני זה הדבר הכי מעצבן בעולם לקנות מוצר יקר (!) ולגלות שהוא פגום ועוד בצורה כזאת בלי יכולת של עשייה כלשהי בנידון

לפי חקירות שלי ל viewsonic יש את אחוז הפיקסלים השרופים הכי נמוך ואם אני מנסה להזכר לא זכור לי שקראתי שמישהו התלונן על פיקסלים שרופים בהם (כולל אנוכי) בניגוד ליצרנים אחרים

כנסו ל newegg ותבדקו שם את הביקורות של האנשים...והתגובות שלהם

ד"א מישהו יכול להביא לי תשובה ודאית לסיכון של צריבת תמונה במסכי LCD ? ... כי כששאלתי את זה פה לפני כמה חודשים דווקא אמרו שעדיין צריך לדאוג לזה ולשמור שזה לא יקרה גם במסכי LCD...

רק אלפי? תנסה הרבה יתר, הרזולוציה הטבעית של המסך זה כמות הפיסקלים שלו(במסכי LCD). למשל 1280 על 960, אז יוצא שיש לך 1228800 פיקסלים במסך :)

פורסם

שוב אני אומר. הקטע של לנסות לגרום נזק הוא אינפנטילי. אם לא ניקח את עצמנו ברצינות - מגיע לנו שהיבואנים יתייחסו אלינו חרא וימשיכו להרוויח ולהרוויח.

פורסם

רק אלפי? תנסה הרבה יתר, הרזולוציה הטבעית של המסך זה כמות הפיסקלים שלו(במסכי LCD). למשל 1280 על 960, אז יוצא שיש לך 1228800 פיקסלים במסך :)

ידעתי שזה הרבה יותר... אבל החישוב שלך נראה לי בעייתי היות שגם למסך LCD17 וגם למסך LCD19 יש את אותה רזולוציה טבעית שהיא 1280x1024 , אז כמה יש ב17inch וכמה יש ב 19inch ?

פורסם

אמורה להיות אותה כמות פיקסלים עם גודל פיקסל גדול יותר ב19.

פורסם
החלפות טובות יש ליבואן MAG / BENQ

לפי אמטל (יבואן BENQ ו-MAG), במקרה שיש חמישה פיקסלים שרופים, הלקוח "זכאי" לקבל מסך עם פיקסל אחד שרוף. קרי, לא חדש.

לכן, אני ממליץ לא לקנות BENQ ולא MAG.

לגבי אחריות VIEWSONIC, שאלתי גם בחברת ניר-טק לגבי אחריות פיקסלים שרופים ונאמר לי אחריות ל-0 פיקסלים שרופים. אולם, באומניטק לא ידוע על מדיניות שכזו, ואלו מחליפים רק לאחר חמישה פיקסלים שרופים. לדידי, ניר-טק מתכוונים לאחריות בשבוע הראשון.

פורסם

DOGMA, אם תשים לב לרוב המסכי LCD 17 אינץ יש רזולוציה של 1280 על 1024.

במסכי 19 אני חושב שזה 1600 על 1200 או רזולוציה פשוט יותר גבוהה, פשוט שמו יותר פיקסלים על יותר מקום

(הכל פה באופן כללי, כל חברה ומה שהיא מייצרת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים