עבור לתוכן

6600gt vs 6800gt , x800pro או במילים אחרות 1600*1200 עם פילטרים וללא

Featured Replies

פורסם

תגידו לי בכנות האם ראיתם תוך כדי מישחק ( ולא תוך כדי לחיצה על pause)

( בכול זאת מדובר במשחק ולא תמונה סטטית במוזיאון שאתם בוהים בה ארוכות )

הבדל משמעותי בין 1600 על 1200

לבין 1600 על 1200 כאשר הפילטרים של antialiasing and anisotropic מופעלים . אני אישית לא רואה הבדל משמעותי .

וכאן נישאלת השאלה האם יש טעם לקנות כרטיסים כול כך יקרים כמו

6800gt או x800pro בהיתחשב בכך שתקן agp יעלם בתוך פחות משנה ואז אתה עלול לימצוא את עצמך תקוע עם כרטיס טוב מאוד ,אבל שאי אפשר

להעביר אותו לשום לוח מודרני

וצריך ליזכור שמלבד שידרוג לפעמים יש צורך בהעברה ביגלל לוחות ומעבדים שמיתקלקלים

ניראה לי שכול כרטיס כמו 6600gt שמסוגל להריץ farcry, halflife2 ,doom3 ברזולוציה של 1600 על 1200 ובקצב של 30 +- תמונות לשנייה הוא כרטיס טוב ומספק גם את הגיימרים הרציניים

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce6600gt-oc_7.html

6600gt נותן בנוסף למחיר הגיוני ואיכות תמונה טובה מאוד גם קצב תמונה סביר בהחלט וצריכת חשמל נמוכה משמעותית שתחסוך להרבה אנשים את ההוצאה של עוד איזה 400 שקל על ספק מספיק חזק שביל 6800gt או x800pro

מה דעתכם?

• תגובות 39
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי גם הייתה ההתלבטות , מה לבחור ובסוף בחרתי ב-6600GT שהוא היום הכרטיס הכי טוב ,מבחינת יחס עלות מול ביצועים

אולי יגידו , שעוד שנה הכרטיס לא יהיה שווה ,ויכול אפילו להיות שהם צודקים

אבל מצד שני ,בעוד שנה ייצא עוד כרטיס מסך לשוק הבינוני , שיגרום לכרטיסי ה-HI END של היום להיראות עלובים ,(כמו שה-6600GT גורם לכל כרטיסי המסך מהדור הקודם , להיראות עלובים )

לפני ה-6600GT היה לי גם כרטיס מסך לשוק הבינוני , ראדון 9500PRO

בקיצור בסופו של דבר שכרטיסים לשוק הבינוני , הם הבחירה המעודפת

פורסם

אולי חאלאס כבר עם הדיונים שלך של ATI vs Nvidia? אתה לא מבין שנמאס?

הייתי בטוח שקנית X800PV. מצד שנראה נראה שאתה חובב נווידיה. קח מה שבא לך.

ומאיפה קפצת למסקנה שה- AGP יעלם תוך שנה?

ואני לא מכיר הרבה PC Enthusiasts שלא משדרגים לוח-אם + כרטיס מסך ואפילו מעבד.

במקומך הייתי קונה עכשיו מערכת "חסכונית" יותר כמו Winchester + 6800GT, מקבל ביצועים מדהימים ללפחות עוד שנה שנתיים, אבל אם אתה אחד מהמשדרגים כל חצי שנה בערך (האלו שלא מסכימים להתפשר על פחות מהטוב ביותר, כמוני :)), אז עוד חצי שנה בערך של חסכונות הייתי קונה /RS480FX + NF4, שני כרטיסי הדור הבא של נווידיה במצב יחיד או SLI, או אם עד אז יגיע ה- R520 של ATI ויגיע ה- AMR ויהיה אפשר לשלב 2 כאלו - אני אקפוץ על זה ללא היסוס. ורוב האנשים עושים כמוני.

אגב כשיגיע הזמן ל- PCIE 6600GT יהיה כ''כ עלוב, אפילו 2 כאלו.

וה- NF4 והכרטיסי PCX6800 של נווידיה נראים רחוקים מדי ויקרים מדי לעת עתה.

פורסם
  • מחבר

berserk

לא צריך לכעוס ואין חובה לקרוא ובודאי שאין חובה להגיב

אני רוצה להבהיר פעם אחת ולתמיד שאני לא fanboy של אף חברה ושעדיין לא שידרגתי את הכרטיס מסך (רק בעוד חודש)

אני בסך הכול מחפש את מקסימום התמורה לכסף (שאני לא מקבל מההורים בניגוד להרבה אחרים כאן ) שהרווחתי בשעות רבות של עבודה.

נישבר לי הזין מהצורך להחליף כרטיס מסך כול שנה בגלל שהוא לא עומד יותר בדרישות פשוטות למדי של :

1600x1200 , 30 frames for second

(no anistrofic ,no anti-aliasing)

אני מחפש כרטיס שיחזיק ויעמוד בדרישות האלו לפחות שנתיים + בעזרת overcloacking מסיבי

מצד שני אני חושש ליזרוק ים כסף על כרטיס agp יקר כמו 6800gt ,x800pro , שאני עלול להיתקע איתו בשידרוג הבא או אם יתעורר הצורך במידה ולוח האם או המעבד ינפחו את נישמתם וזאת מפני שלא יהיו יותר לוחות שיתמכו ב- agp אלא רק pci-express.

אבל הסיבה העיקרית שפתחתי את ה- thread הזה היא שאני באמת לישמוע אם אתם בתור גיימרים רואים תוך כדי מישחק

( ולא תוך כדי לחיצה על pause)

הבדל משמעותי בין 1600 על 1200

לבין 1600 על 1200 כאשר הפילטרים של antialiasing and anisotropic ?

או במילים אחרות האם זה כדאי לשלם פי שניים (ההפרש בין 6600gt לבין כרטיסי ה-high end כמו 6800gt ,x800pro) בשביל כרטיס מספיק חזק שיאפשר הפעלת הפילטרים anistrofic filtering + anti aliasing

מפני שבשורה התחתונה זה בעצם כול ההבדל בין 6600gt לבין כרטיסי ה-high end כמו 6800gt ,x800pro

פורסם

ה6600 הוא לא הכרטיס שאתה מחפש, לא לדרישות שלך. המנוע הגאומטרי ברמה של 9600XT ברזולוציות גבוהות הוא נחנק בגלל 4 ROPים בלבד שנותנים pixel fill rate עלוב.

ה6600 הוא פתרון זמני טוב, אבל הוא לא יחזיק הרבה זמן, כיום הוא לא בדיוק עונה על הדרישות שלך, עוד חצי שנה, שנה, שנתיים, forget it....

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

החלטתי סופית ללכת על x800 pro vivo

אני מתלבט בין ספייר וHIS שבאים עם זיכרון ns1.6 ובין club-3d שאני יכול להשיג ב-2450 עם שנתיים אחריות ,אולם אין לי מושג עם איזה מודולות זיכרון הם מגיעים

אם יש לכם דעה מה עדיף והיכן ניתן להשיג במחיר הכי זול ועם אחריות ארוכה ככול האפשר , פרסמו אותה כאן

ההמלצות יתקבלו בברכה

פורסם

זה היתרון של ה 6600GT

שהוא פתרון זמני

הוא יכול לקחת אותו להנות ממנו איזה שנה \ חצי שנה

וחכות לדור החדש של ATI (R520

או לדור החדש של NVidia (nv50

מה שבא לו...

ה ATI יהיה משהו בן זונה

:yelclap:

ואז להנות מהדור החדש של ATI ולא דור ממוחזר.

פורסם

הדבר היחיד שממוחזר כאן זה השטיות שאתה פולט...

פורסם

ספיר ו- HIS עדיפים בעיקר ה-TOXIC של ספיר.

ודוגמא הזלזול שלך באנשים, והקטע של הפאנבוי שלך גם ממוחזר.

אני לא חושב שלאף בן אדם נורמלי צריך להיות אכפת מי מוביל בטכנולוגיות הגרפיות, מה שחשוב שזה שאנחנו הצרכנים נהנים מזה.

פורסם

that's my boy

אהה ואני הייתי הולך על - HIS

פורסם

ספיר ו- HIS עדיפים בעיקר ה-TOXIC של ספיר.

ודוגמא הזלזול שלך באנשים, והקטע של הפאנבוי שלך גם ממוחזר.

אני לא חושב שלאף בן אדם נורמלי צריך להיות אכפת מי מוביל בטכנולוגיות הגרפיות, מה שחשוב שזה שאנחנו הצרכנים נהנים מזה.

אני לא מזלזל באנשים הבן אדם הזה מדבר שטויות ברצף, וכן חומרה גראפית וטכנ' גראפית מעניינות אותי, אז אני לא נורמאלי.

פורסם

על מסך 17" אולי לא תראה הבדל כל כך משמעותי ברזולוציה 1600 על 1200 עם ובלי פילטרים, אבל על מסך 21 אינץ' למשל תראה בהחלט.

פורסם

לא התכוונתי חלילה שאתה לא נורמלי התכונתי לקטע שאתה נוקט עמדה לטובת ATI ויורד על נוידיה בכל הזדמנות

ונראה כאילו אתה מחכה לנפילה של נוידיה.

אל תשכח שזה שיש שני חברות מובילות ולא אחת פועלות לטובתינו , הצרכנים.

חבל שאין עוד חברות .

פורסם

אני לא מחכה לנפילה של nVidia ואני נוטה לטובת ATi כיוון שהיא מספקת בצורה מלאה את מה שהיא טוענת שהיא, ומשחק בצורת נקיה, כאשר מהצד השני יש כרטיסים שלא תומכים בחצי ממה שהם אמורים לתמוך ומפצים על זה ע"י אופטימיזציות מפוקפקות.

פורסם

רזולוציה גבוהה יכולה להוות תחליף לAA, אבל משחק שאתה משחק בBilinear יראה חרא לא משנה באיזה רזולוציה אתה. ובקשר לעניין שמסתכלים על סקרין שוט, Bilinear יראה עוד יותר גרוע תוך כדי תנועה. FSAA הוא גם מאוד בולט ב1152X864 ומטה. ב1600 על 1200, הFPS הנמוך יסגיר את זה שאתה משתמש בAA יותר מהר מאיכות התמונה המשופרת. בקיצור, Trilinear זה המינימום המוחלט, וAS4X ישפר לך עוד יותר את התמונה. אם אתה משחק יותר מ10 שעות בשבוע אין סיבה לא לקנות כרטיס מסך שיתן לך לשחק עם AA של 2X וAF של 4-8X ברזולוציה שתרצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים