עבור לתוכן

קבלים בלוח אם מתנפחים ממתח לא יציב ?

Featured Replies

פורסם

מידע חשוב?

בוא נגיד שהוא יותר חשוב מרוב משתמשי הפורום כאן-

אני עורך וידאו, ועל המחשב נמצאים חתונות ואירועים...

אני לא חוסך, מארז קניתי ב 800 שקל,מותאם לעבודות אלו.אני בשלבי רכישת מחשב שני חדש, ולו קניתי HEC400 חדש.

ותתפלא, המחשב "זולל" הרבה יותר מ 300W תמימים..

אני לא ימנה לך כאן, אבל סתם לידיעה כללית-לוח P4C800E DELUX, גיגה וחצי של זיכרון,כרטיס עריכה CANOPUS (הוא לבד זולל המון המון המון), 5 דיסקים קשיחים, 2 דיסקים קשיחים חיצוניים מיוחדים (עם מקודד מובנה), 9600XT,צורבים,CD, ועוד כמה רכיבים קטנים.

חישוב גס- 25 אלף שקל...

25W P4C800E DELUX

גיגה וחצי של זיכרון 50W

כרטיס עריכה CANOPUS (הוא לבד זולל המון המון המון) - אם אין לו חיבור כח חיצוני הוא לא יכול בשום מצב להשתמש ביותר מ 25W

5 דיסקים קשיחים 40W

30W 9600XT

צורבים 15W כ"א

אם יש לך 5 צורבים זה מגיע ל 275W.

אני מציע שתמדוד ולא תזרוק מספרים באויר. ספק 300W איכותי יחזיק כמעט כל מחשב, לעומת ספק ג'נרי שלא משנה איזו מדבקה יש עליו אתה לא יכול לסמוך עליו.

פורסם

לא כל מה שנוצץ שווה משהו

פורסם
  • מחבר

1. כרטיס עריכה CANOPUS (הוא לבד זולל המון המון המון) - אם אין לו חיבור כח חיצוני הוא לא יכול בשום מצב להשתמש ביותר מ 25W

2. 30W 9600XT

לפי מה שאתה אומר, הכרטיס מסך זולל יותר מהכרטיס עריכה....? הלוואי... :lol:

כנראה שאתה לא יודע איך בנוי CANOPUS. אז בקצרה-

זה כרטיס PCI, הבנוי ב 3 קומות, כלומר 3 כרטיסים נפרדים באותו סלוט(!)

לכרטיס יכולות עיבוד וקידוד עצמי-כלומר יש עליו מעבד שעובד עצמעית מהמעבד של המחשב.(אפשר לקודד,ובו בזמן לשחק או לגלוש ללא הפרעה)

קיצור, לא מתווכח אבל זה הרבה יותר ממה שכתבת.

חשבתי אולי לעשות דבר כזה-

לשים בו את ה HEC400 שקניתי, ולקנות למחשב החדש HEC300

המחשב החדש מכיל-

לוח-P5GDC DELUX, כרטיס מסך 6600GT, 2 הארד דיסקים וצורב. יספיק לו 300W ?

יספיק 400W לעריכה? פה לא נראה לי....

פורסם

לא משנה מה הגודל של כרטיס העריכה.

לפי ההגדרה של הבאס, הבאס לא מספק יותר מ 25 וואט לכל סלוט לכרטיס.

בקיצור, כמו שנאמר, אם אין על הכרטיסים חיבור חיצוני כלשהו לספק כח, הוא לא צורך יותר מ25 וואט אלא אם כן החברה שתכננה אותו דפוקה.

פורסם

קנופוס בטוח שלא חברה דפוקה, וגם אם החברה דפוקה הכרטיס לא יוכל לצרוך יותר מ 25 וואט כי הסלוט לא יוכל לספק לו את זה והמחשב פשוט יקרוס.

כרטיס שצורך "המון" הספק חייב לפלוט חום בהתאם, הגודל של הכרטיס ממש לא משנה פה אלא רק הגודל של ההיטסינקים שיש עליו (אם בכלל).

פורסם

בלי קשר יחזיק לא יחזיק ....

לי הלך לוח אם מקבלים מפוצצים והספק שלי הוא HEC300 ואין לי שום דבר מיוחד על המחשב 2HD TI4200 XP2100 וכרטיס TV כך שגם ספק טוב לא מבטיח שום דבר

פורסם

ברור שהכ. מסך צורך יותר הרי למה אתה חושב שהוא צריך לקבל גם מתח מהספק מלבד מהחריץ AGP.

פורסם

בלי קשר יחזיק לא יחזיק ....

לי הלך לוח אם מקבלים מפוצצים והספק שלי הוא HEC300 ואין לי שום דבר מיוחד על המחשב 2HD TI4200 XP2100 וכרטיס TV כך שגם ספק טוב לא מבטיח שום דבר

אף אחד לא אמר שהספק הוא הגורם היחידי לתופעה, יש בעיה מוכרת עם לוחות בשנים 2000-2002 שעשו בהם שימוש בקבלים זולים (מדי) והם היו נוזלים בתדירות די גבוהה.

ובלי קשר לקבלים, כשספק נשרף זה סיפור מאוד לא נעים אז עדיף להימנע מזה.

גם פה ספק איכותי לא מבטיח ב 100% שלא יקרה כלום, אבל הוא משפר מאוד את הסיכויים לצאת מזה בשלום.

פורסם

iB@32 - לא נכון ולא מדוייק

הרדיסק צורך גג 500mA מה-12V (כל עוד מדובר ב-PATA/SATA) ככה ש-7 הרדיסקים צורכים כאשר כולם מבצעים כתיבה/קריאה יחד (מה שלא קורה אף פעם) צורכים גג 42W (שזה 3.5A ב-12V)

לא ברור לי מאיפה הבאת את המספרים המופרכים האלה.

אוקי זה ממש מוזר ... המספרים האלו באו ממקורות די אמינים ועכשיו אני רואה באתר של מקסטור שאתה אכן צודק

אבל במקומות אחרים אני עוד פעם רואה באיזור ה30-15 וואט ...

אני משער שניתן לסמוך על היצרניות של הדיסקים ... אז טעיתי

המממ אולי אני אשיג איכשהוא אמפרמטר ...

פורסם

דיסק סקזי 15K RPM יכול להגיע למספרים כאלו, אבל זה לא נשמע שיש לו כאלו.

פורסם

ראיתי 23W בקשר לסמסונג 7200RPM ... אני פשוט לא זוכר איפה ראיתי את זה

אבל אני מניח שיצרניות הדסקים לא סתם יכתבו מספרים מפוברקים בדפים הלבנים שלהם.

פורסם

מה בנוגע לUPS הם שומרים שהספק לא ישרף או גם על הרכיבים האחרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים