עבור לתוכן

קבלים בלוח אם מתנפחים ממתח לא יציב ?

Featured Replies

פורסם

נאמר לי,גם ממישהו שמבין קצת,(אולי ) וגם מבעל חנות LOGIC PC, שחיבור ספק גנרי פשוט , אשר גורם למתחים לא יציבים,

יכול לגרום לקבלים בלוח אם להתנפח.

אמיתי או קשקוש ?

אם כן, איך ?? ולמה ??

הרי קבל יודע לספוג מתח ואנרגיה, ויודע לאגור אותה ולשחרר כשצריך...

הלוח שברשותי- ASUS P4C800 E DELUX, נקנה לפני כחצי שנה.

ספק-SUNSHINE COMA, דגם 600W.

פורסם

אמיתי.

הרי כל קבל עובד בVolt שונה. ושספק נותן מתח לא יציב אז הקבלים מקבלים מתח לא יציב שזה אומר שהם מקבלים יותר מדיי מתח משהם צריכים לקבל. וזה גורם להם להתחמם יותר מדיי והחום פשוט הורס אותם לאט לאט

פורסם

אני מניח שאתה כבר יודע שהספק שברשותך ג"נרי..

אגב אין צורך בלרשום אותו דבר גם בכינוי וגם בחתימה

פורסם
  • מחבר

אבל עובד מצויין,ומחזיק את המערכת שלי, שלפי חישוב גס, עומדת על 550W כרגע...

(המון רכיבים)

פורסם

אתה יכול לקחת מד זרם ולראות שהמחשב שלך לא מגיע אפילו ל 300W.

ספקים כאלו שרשומים עליהם מספרים מופרכים כמו 550W או 600W ועולים פחות מספק 300W איכותי (שבאמת מספק 300W) לא מספקים אפילו 50% ממה שהם טוענים.

ספק זה לא המקון לחסוך 100 או 200 שקל, במיוחד כשיש לך מחשב יקר שהציוד בו שווה אלפי שקלים (והוא יכול להישרף ע"י הספק) ועל אחת כמה וכמה אם המידע ששמור במחשב חשוב לך (לא שספק איכותי בא על חשבון גיבויי!)

פורסם
  • מחבר

מידע חשוב?

בוא נגיד שהוא יותר חשוב מרוב משתמשי הפורום כאן-

אני עורך וידאו, ועל המחשב נמצאים חתונות ואירועים...

אני לא חוסך, מארז קניתי ב 800 שקל,מותאם לעבודות אלו.אני בשלבי רכישת מחשב שני חדש, ולו קניתי HEC400 חדש.

ותתפלא, המחשב "זולל" הרבה יותר מ 300W תמימים..

אני לא ימנה לך כאן, אבל סתם לידיעה כללית-לוח P4C800E DELUX, גיגה וחצי של זיכרון,כרטיס עריכה CANOPUS (הוא לבד זולל המון המון המון), 5 דיסקים קשיחים, 2 דיסקים קשיחים חיצוניים מיוחדים (עם מקודד מובנה), 9600XT,צורבים,CD, ועוד כמה רכיבים קטנים.

חישוב גס- 25 אלף שקל...

פורסם

מידע חשוב?

בוא נגיד שהוא יותר חשוב מרוב משתמשי הפורום כאן-

אני עורך וידאו, ועל המחשב נמצאים חתונות ואירועים...

אני לא חוסך, מארז קניתי ב 800 שקל,מותאם לעבודות אלו.אני בשלבי רכישת מחשב שני חדש, ולו קניתי HEC400 חדש.

ותתפלא, המחשב "זולל" הרבה יותר מ 300W תמימים..

אני לא ימנה לך כאן, אבל סתם לידיעה כללית-לוח P4C800E DELUX, גיגה וחצי של זיכרון,כרטיס עריכה CANOPUS (הוא לבד זולל המון המון המון), 5 דיסקים קשיחים, 2 דיסקים קשיחים חיצוניים מיוחדים (עם מקודד מובנה), 9600XT,צורבים,CD, ועוד כמה רכיבים קטנים.

חישוב גס- 25 אלף שקל...

25K וקשה היה לדחוף איזה אנטק נחמד? :screwy:

פורסם

מערך של 7 הארדיסקים זה לבד יכול להגיע לאיזור ה200W רק מ12V (תלוי בדגם)

ספק HEC 400LDT מביא "רק" 180W ב12V - אני אומר רק כי זה הרבה יותר ממה שצריך מחשב ממוצע

יש כמה חברות שנותנות יותר מ30A ב12V אבל עדיין

יכול להיות שכדאי לך לקנות ספק נוסף רק בשביל ההארדיסקים - אולי אפילו ספק מיוחד שנותן רק 12V ו5V (יש כאלו)

בכל מקרה תדאג ל12V חזק

פורסם

iB@32 - לא נכון ולא מדוייק

הרדיסק צורך גג 500mA מה-12V (כל עוד מדובר ב-PATA/SATA) ככה ש-7 הרדיסקים צורכים כאשר כולם מבצעים כתיבה/קריאה יחד (מה שלא קורה אף פעם) צורכים גג 42W (שזה 3.5A ב-12V)

לא ברור לי מאיפה הבאת את המספרים המופרכים האלה.

בנוסף דיסקים חיצוניים מגיעים עם ספק משלהם ככה שהם לא צורכים כמעט כלום מהספק שלך המחשב, לכן בעצם יש לו רק 5 הרידסקים שזה 30W.

פורסם
  • מחבר

על מערכת כזאת לא הייתי שם  SUNSHINE.

אולי אפילו את זה TO BE ON THE SAFE SIDE.

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1360

הבאת לי ספק במחיר של מחשב...

יש המלצות זולות יותר?

לארונה הוצאתי המון כסף על מחשבים(עוד חדש שקניתי), ומסך ועוד דברים והיו לי הוצאות מטורפות (עוברות את ה 10 אלף).

עכשיו צריך להרגע קצת... יש המלצה איכותית וסבירה?

HEC אולי?

פורסם

הבאת לי ספק במחיר של מחשב...

יש המלצות זולות יותר?

לארונה הוצאתי המון כסף על מחשבים(עוד חדש שקניתי), ומסך ועוד דברים והיו לי הוצאות מטורפות (עוברות את ה 10 אלף).

עכשיו צריך להרגע קצת... יש המלצה איכותית וסבירה?

HEC אולי?

הבאתי לך גם שני ספקים במחיר של המארז הקודם שקנית.

אם המספרים שנתת נכונים, אז לא הייתי קונה פחות מזה. אין לי מושג כמה כרטיס העריכה שלך צורך. בשביל מחשב ב 25000 שקל, ספק ב 800 שקל לא יקר ולדעתי יותר ממוצדק.

פורסם

יש סבירות ( נמוכנה יותר ) שגם אם היה לך ספק טוב הקבלים היו מתנפחים.

כפי שציינת יש לך לוח של אסוס ובקרת האיכות שלהם לא טובה ( והם מודים בכך ).

ידוע שיש בעיה בלוחות אסוס שהקבלים בהם מתנפחים מכיוון שהקבצים שהוכנסו ללוח האם היו באיכות ירודה.

לכן שילוב של ספק המוציא מתחים לא יציבים וקבלים לא איכותיים הם אכן מתקון מבטיח לתקלות

פורסם
  • מחבר

כפי שציינת יש לך לוח של אסוס ובקרת האיכות שלהם לא טובה (והם מודים בכך)

אסוס לא טובים ??

אסוס נחשבים ליקרים ואיכותיים בשוק...

ואיפה בדיוק ראיתה שהם "מודים" ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים