עבור לתוכן

בעייה בסידרה x800 על פי האתר הידוע -xbitlabs ?

Featured Replies

פורסם

הקדמה(ארוכה):אני לא יודע מה איתכם אבל כשקצב ה- fps או במילים אחרות -- frames per second

יורד פחות מ-30 אני מתחיל להיות מודע לכך , כשהקצב יורד פחות מ-25 זה מפריע לי , וכשהקצב יורד פחות מ-20 זה כבר פשוט בילתי ניסבל מבחינתי.בנוסף אני שונא טעינות ארוכות היות והן פוגמות בתחושת הריאליסטיות של המישחק .אלו הן הסיבות שביגללן שפכתי ים כסף על hd 10,000 rpm w.d raptor 74 giga ועל 1giga זיכרון ואני מתכוון לשים כ-2000שח + על כרטיס מסך על מנת שלא יהיה fps נמוך מאזור ה-30 כאשר אני במצב שבו הרזולוציה 1600x1200 וכול הפילטרים מופעלים . החלטתי ללכת על x800pro vivo ,אולם החלטתי לבדוק ליפני הרכישה באתר הידוע והמהימן xbitlabs שיחודו בכך שהביקורות שלו הן יסודיות ארוכות ובודקות פרמטרים חשובים שאתרים אחרים מתעלמים מהם.

עיקר הדברים: מעיון בביקורת שהתפרסמה ב-xbit עולה בבירור העובדה שאמנם סידרת x800 משיגה frame rate גבוהה יותר מסידרת 6800gt אולם היא סובלת מבעייה מאוד מטרידה והיא שה- framerate המינימלי לעיתים קרובות מידיי יורד לרמות בילתי ניסבלות ובילתי שחיקות של 20 fps ופחות.

זה לדעתי דבר בילתי ניסלח בכרטיס כול כך יקר, הדבר משול-BMW שהמנוע שלה נוטה באופן כרוני להיכבות בסיבובים , במיקרה כזה אני אעדיף MAZDA שלא סובלת מבעייה כזו על פני BMW , או במילים אחרות-6800GT על פני x800 , מפני שה-gt שומר בדרך כלל על frame rate מינימלי יותר גבוהה בצורה משמעותית. אני באופן אישי די אדיש להבדלים ב-fps כול זמן שהוא גבוהה מ-30 ,אז מה אם 800xt נותן 100fps ו-6800gt נותן 50 בילבד?

מה שכן מפריע לי שבסצנות עמוסות ה-x800xt נותן fps בילתי שחיק בעליל בשעה שבאותה סצנה ובאותם תנאים 6800gt נותן 30 fps או קרוב לכך - נתון שהוא אולי לא אידיאלי אבל עדיין סביר . אני אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי הסוגייה הזאת.

הערה:כשאתם מסתכלים בתמונות שימו לב שהמיספרים שמופיעים משמאל לקווים השחורים מייצגים את ה-framerate המינימלי

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

ואו, אתה מזכיר דבר חדש שבאמת אף פעם לא חשבתי עליו, אפילו לא ידעתי שקיים פער דינמי בין ה0 max fps ל- low fps.

מעניין מאוד.

אם באמת אתה פשוט חייב לשחק על ההגדרות הרצחניות האלה אז באמת 6800gt יתאים לך יותר.

פורסם

למה אתה הולך רק על פאר קריי...יש המון דוגמאות שהרדאונים בועטים...ומה בעיה בזה בדיוק ניראה לי זה סתם קישקוש הבדיקות האילו כי הרדאון הזה נותן יותר FPS עם פילטרים מאשר בלי וזה בדוק (אצלי לפחות)אז שלא יזינו בשכל...

פורסם

זהו שפה הוא מדבר על min fps ולא על max fps או avg fps.

פורסם

גם אני ראיתי זאת, לא היו לי דרופים בFps בשום משחק כולל זה, מה שכן הדבר היחידי שלא אהבתי בהשוואה הזאת, היא שה6800 רץ על AF8,המקסימום שלו. והx800 על 16 שזה המקסימום שלו. כמו כן FC 1.3 מכיל תמיכה בGI כדיפולט ל6800, אולם לX800 ולכל כרטיס אחר של ATi ההפעלה דורשת פקודה, בביקורת לא הוזכר שGI הופעל, GI יכול לשפר ביצועים בסצנות עמוסות גאומטריה כאשר השימוש בספרייטים לא אפשרי. בנוסף, הדרייברים שהשתמשו בהם הם ה4.10 שיש בהם את mem allocation bug שהיה מאז ה4.9, הבאג הזה בעצם יוצר בעיה בכרטיסי ה256mb של ATi ומונע מהכרטיס להשתמש ביותר מ96mb של זכרון. וזאת הבעיה העקרית, אם תשים לב רק ברזולוציות גבוהות הX800 משום מה נותן fps מינימאלי נמוך, ברזולוציות גבוהות הכרטיס זקוק לכמות רצינית של זכרון כדי לרנדר את הפריים במהירות, אם אין מספיק זכרון, הוא צריך לעשות פאצ' למידע ששמור בזכרון המערכת דבר שגורם לאיבוד לא קטן של זמן, ומכאן גם לFps נמוך יותר. הדבר בעקר משמעותי כאשר מדובר על סצנו גדולות עם הרבה אובייקטיים, כאשר יש overdraw גבוהה.

אם תסתכל על ביקורת ישנה יותר(כאשר הבאג עדיין לא "הומצא") תסתכל שהכרטיסים של ATi מוציאים ביצועים גבוהים יותר מהביקורת החדשה שהשתמשה בדרייברים בעייתיים.

catacombs_1600_candy.gif

training_1600_candy.gif

research_1600_candy.gif

ותחת מצב extream geometry(אין ספרייטים בכלל)

pierhigh_1600_candy.gif

כמו שאפשר לראות ששני הכרטיסים מוציאים min fps זהה, הX800xtים מוציאים avg גבוה יותר, אם אתה בוחר pro vivo אני מניח שזה בגלל הסופט מוד לXT.

ה4.7 רחוקים מלהיות דרייברים אידאליים, ה4.12 הרבה יותר טובים מהם מנסיון, חבל שעשו תבדיקה על דרייבים בעייתיים.

פורסם
  • מחבר

dogma

ידידי צדקת ,אני אכן בוחר pro vivo בגלל האפשרות לסופט מוד לXT.

השאלה הגדולה אם ניתן לעשות זאת לכול דיגמי x800pro vivo שנימכרים בארץ וביחוד לגבי כרטיס מבית club-3d היות ואני יכול להשיגו בפחות מ-2450 שח עם אחריות לשנתיים .

האם סופט מוד לXT מסוכן ומחייב ביצוע flashing של הביוס של xt?

האם התהליך הוא הפיך?

האם אכן ניתן להשיג ביצועים זהים ל - xt באמצעות הסופט מוד ל-pro ?

מישהו כאן אכן הצליח בתהליך זה ?

אם כן אנא תנו לינק למדריך אמין שבו נעזרתם בתהליך , וציינו בבקשה עם איזו תוכנה ביצעתם את הסופט מוד ?

אני בטוח שיש רבים כמוני שמתלבטים וזקוקים לעזרתכם ,אז אל תתעצלו

תודה מראש לכול המשיבים

פורסם

אני ביצעתי Hardmod לכרטיס שלי, שזה מצריך קיצור גשר בליבה בנוסף הפלאשינג. כן כל pro vivo נפתח לXT, היו כמה של PC שנפתחו ל16 צ"ע אולם לא אפשרו OC משום מה.

התהליך הוא הפיך לחלוטין אפילו אם אתה צורב ביוס של TNT2 ודופק את הכרטיס אתה עדיין יכול להחזיר הכל לקדמותו ע"י הפעלת המחשב עם כרטיס מסך PCI.

זה המוד שאני ביצעתי:

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?threadid=17230558

אתה פשוט לא עושה את שלב הקיצור, אלא רק פלאשינג.

פורסם
  • מחבר

''היו כמה של PC שנפתחו ל16 צ"ע אולם לא אפשרו OC משום מה''

DOGMA

האם הכוונה לחברת power cooler כשאתה כותב ----- PC ?

האם אכן ניתן להשיג ביצועים זהים ל - xt באמצעות הסופט מוד ל-pro ?

שמעתי שההבדלים בינהיים זה לא רק במיספר צינורות העיבוד אלא גם בעיקר בטיב ומהירות הזיכרון שעל גבי הכרטיסים?

פורסם

הPRO vivo רובם מגיעים עם זכרונות 1.6ns אולם גם אם לא, זכרונות ה2.0ns יכולים לרוץ במהירויות הרבה יותר גבוהות מהמהירות הדיפולטים שלהם בpro.

וכן PC זה Power Color.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה שאתה משתף את הקהילה בידע הנירחב שלך

ולסיום רציתי לשאול אותך אם אתה יודע איזה PRO vivo מגיעים עם זכרונות 1.6ns ואילו עם 2?

או במילים אחרות איזה מומלצים מבחינת זיכרונות וקירור (של הזיכרונות וגם של המעבד הגרפי ) ?

פורסם

ספייר וHIS רובם באים עם 1.6 גם PC, בכל מקרה זה לא קריטי, גם 2.0 מגיעים למהירויות של XTPE ויותר מזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים