עבור לתוכן

PCI-E \ AGP ?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שקלתי קניית כרטיס מסך חדש.

ערכתי קצת מחקר בנושא (אני לא מבין גדול בחומרה), וקראתי על ה - PCI EXPRESS - "הדור הבא" של חיבור כרטיס המסך ללוח אם, שעתיד להחליף את ה AGP. גיליתי שהרבה כרטיסים חדשים עדיין תומכים ב - AGP ולא ב PCIE, מה שאפשר להבין מכיוון שלוחות האם כיום עדיין לא תומכים ברובם ב - PCIE.

ביקרתי גם בעמוד המפרטים המומלצים למחשבים המיועדים לגיימינג פה באתר, ולא מצאתי אף מפרט שכולל בתוכו לוח אם וכרטיס מסך תואמי PCIE. זה נראה לי קצת מוזר - אפילו במחיר של 10,000 שח למחשב העדיפו לוח אם וכרטיס מסך תומכי AGP.

השאלה שלי היא למה? גם אם הכרטיסים של היום לא מספיק מהירים בשביל שיהיה הבדל בביצועים בין חיבור של כרטיס מסויים ב AGP לבין חיבור של אותו כרטיס (לא אותו כרטיס ממש, אלא אותו דגם של כרטיס שתומך ב PCIE) ב - PCIE, בעתיד (הלא כל כך רחוק עד כמה שהבנתי) הכרטיסים החדשים יתמכו ב PCIE..

אז למה בעצם לא לקנות כרטיס ולוח אם בעלי חיבור PCI-E, והאם יש הבדלים במחירים בין כרטיסים תומכי AGP לבין כרטיסים תומכי PCIE?

תודה מראש

פורסם

אל תתיחס למפרטים פה, הם לא מעודכנים.

פורסם

כמו שNIM אמר זה לא מעודכן

אבל עם אתה רוצה אפשרות שדרוג לעתיד באמת עדיף לוח תומך PCIE אבל זה רק עם אתה קונה אינטל כי לAMD אין לוחות עדיין שתומכים

וכן עם אתה לוקח נגיד X800XT בPCIE זה יהיה יותר יקר נראה לי מאשר בAGP

פורסם
  • מחבר

או קיי, אז ללא קשר למפרטים שכתובים פה באתר - במבט לעתיד ומבחינה כספית בהווה - האם עדיף לקנות כרטיס ולוח אם תואמי PCIE או לא? אותו כנ"ל מבחינת ביצועים - האם הביצועים בשני המקרים זהים או דומים מאד?

פורסם

תראה המחיר יכול להיות קצת יותר יקר אבל ככה זה עם משהו חדש אבל עם אתה רוצה אופצצתי שדרוג אז זה עדיף(PCIE)

מבחינת ביצועיים לא נראה לי יש הבדל גדול אבל שוב זה רק עם אתה תשדרג לעתיד

פורסם

כיום עדיף מבחינת ביצועים AGP, אתה לא מקבל כלום מ- PCIE. דווקא במבחנים ה- AGP יותר מהיר בעיקר בגלל הלוחות היותר טובים והבוגרים. מה שכן רוב הכרטיסיםלא מנצלים את כל כוחו של ה- AGP. ה- PCIE הוא אוברקיל. אם ATI תצליח להשתמש ב- PCIE כדי לאחסן יותר טקסטורות בזיכרון מקומי זה יכול להיות שווה את זה. בנתיים חכה ל- R520.

פורסם

לגבי ההבדלים בין ביצועי כרטיסי מסך מקבילים ל-PCIe ו-AGP. אכן, ההבדל הוא מיזערי ועד לא קיים כאשר בפעמים רבות AGP מציג עליונות על ה-PCIe במבחנים.

יותר מזה, נכון להיום מערכת מחשב מבוססת PCIe יקרה יותר ולא במעט ממערכת מחשב דומה לה אשר מבוססת על AGP. עם המחשב דחוף לך לשבוע הקרוב וגם המחיר משחק לך תפקיד חשוב תבנה לעצמך מפרט מחשב מבוסס AGP אשר יהיה מספיק חזק ויחזיק מעמד ל-2-3 שנים.

מן הסתם, ככל שנתקדם לתוך שנת 2005 טכנולוגיית ה-PCIe תתרחב ותשתלט על נפח שוק רחב יותר מה שאומר שגם המחירים ירדו. אתה יכול לחכות עוד חודשיים לפחות עשה זאת וכך תתקדם עוד צעד לרכישת מחשב מבוסס PCIe.

יתרון נוסף של PCIe על פני AGP הוא שידרוג בעתיד. בעוד PCIe היא הטכנולוגייה שאותם דוחפים היצרנים והיא זו שאמורה לשלוט בשוק תוך שנה ה-AGP תעלם באופן הדרגתי. מכאן שאם תרכוש מחשב מבוסס AGP השבוע ותרצה לשדרג את כרטיס המסך עוד שנתיים אתה עלול למצוא את עצמך נתקל בבעיה או פשוט נאלץ להתמודד עם מבחר מצומצם יותר ושל חברות איכותויות פחות [כנראה].

בכל מקרה, תעשה את השיקולים שלך.

פורסם

מבחינת שדרוג עתידי אני אל יודע אם זה נכון, בזמן שה- PCI-E יתאפשר והמחיר והזמינות יהיו נורמליים, PCI-E II יוכרז ואז כל השאר יחשבו "איטיים". תמיד יש משהו חדש מעבד לפינה ותמיד הוא יהיה יותר טוב ויקר. אין לזה סוף... :pissed:

פורסם

זה לא כל כך נכון כי תזכור כבר כמה זמן יש את הAGP

אז אולי יהיה PCIE X32 אבל זה עדין יפעיל את ה"רגיל"

פורסם

מבחינת שדרוג עתידי אני אל יודע אם זה נכון, בזמן שה- PCI-E יתאפשר והמחיר והזמינות יהיו נורמליים, PCI-E II יוכרז ואז כל השאר יחשבו "איטיים". תמיד יש משהו חדש מעבד לפינה ותמיד הוא יהיה יותר טוב ויקר. אין לזה סוף... :pissed:

אין דבר כזה PCIe 2 באופק וגם לא יהיה, לפחות לא ב-5 שנים הקרובות. מדובר בטכנולוגיה שהשקע בה כסף רב וכעת החברות רוצות להחזיר את ההשקעה בדמות מכירת מוצרים המבוססים על טכנולוגיה זו. ההשקעה הראשונית לא תוחזר בתקופה הקרובה כך שאין לך מה לדאוג. אולי ייצא PCIe x32 לכרטיסי מסך אבל כפי שזה נראה עכשיו מי שיש לו PCIe x16 יכול להרגע, זה יהיה די והותר גם כשיהיה PCIe x32 [אם יהיה].

נכון, להתפתחות טכנולוגית אין סוף, אבל אחרי הכרזה של טכנולוגיה יקרה כל כך אין סיכוי שתבוא הכרזה נוספת בשנים הקרובות. מדובר כאן על טנכולוגיה באותו משקל כמו ה-ATX שהחזיק מעמד כ-9 שנים וכמו ה-AGP שהחזיק מעמד בערך תקופת זמן דומה.

פורסם

ATX??? מה זה?

וגם שחכתי להגיד שלא נראה לי שיצא משהו מתקדם כי עוד לא יצא הSLI וNVIDIA השקיע על הפיתוח המון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים