עבור לתוכן

Custom self made phase change cooling system

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא  מזלזל באף אחד ואם נפגעת ממני אני מתנצל  אבל בן אדם אני חוזר על אותו משפט כבר שלוש פעמים  ואתה עדיין בשלך

אני עונה בכיף .שאל שאלה עניינית אתן לך תשובה ענייינית......

אבל אל תכנס איתי לוויכוחים אם היא יעילה או לא כי זה השלב הסופי בדרך ללהוציא את המקסימום מהמחשב שלך

או יותר נכון בדרך לסופי (יש מערכות כאלה יותר מתוחכמות עם שניים ושלושה מדחסים שמביאות את הראש ל120-מעלות) :kopfpatsch:

ו-ytoledano אני עושה 3.9 יציב על 1.6 וולט במטרה לייצב אותו על4.1 עם עד 1.7 וולט

פורסם

לפי מה שהבנתי, דווקא הטמפ' עבודה האידיאלית היא באיזור ה -30. קר יותר=פחות טוב. תקן אותי אם אני טועה.

(וקח כהוכחה את המובייל של אליאור - 3300 עם PHASE CHANGE, לעומת "רק" 3100 עם LN2...).

איך בדיוק מתבצע הכיוון הזה שאתה מדבר עליו? מה בדיוק אתה עושה?

ושאלה אחרונה - איך מורכבת המערכת הזאת? הכוונה - במצב שבו עובדים איתה ביום יום, או שזה משהו ענק ומסורבל שאתה עושה OC למשך שעה וזורק את המערכת למחסן?(לא הצלחתי להבין מהתמונה  ;) )

ד.א.

גם אני חושב שעם איזה פרסקוט בסטפינג חדש תגיע רחוק הרבה יותר. קח למשל את שיא העולם(באיזור ה 6.5GHZ) על PHASE CHANGE ופרסקוט.

פורסם
  • מחבר

קר יותר =יותר טוב :jump:(בגלל זה ההוא הגיע ל6.5)113-

לגבי אליאור אתה טועה הוא לא עשה בדיקה מסודרת עם המובייל והLN2

הכיוון הזה שאני מדבר עליו זה כמה דברים

1.להוסיף \להוציא גז

2.לקצר\להאריך את הקפילר*

3.להוסיף מאווררים

*מהמערכת קירור יוצאים שני צינורות שמחוברים לראש(בלוק נחושת שיושב על המעבד), גז הולך וגז חוזר או דחיסה ויניקה

צינור הדחיסה שמו קפילר וע"י הארכתו או קיצורו אתה גורם לשינוי לחץ במערכת שמתפרש לשינוי הטמפרטורה

ועדיין אחרי הכל צריך לבדוק שהמדחס עומד בלחצים החדשים( לא מתחמם מידי)ככה שזה לא ממש פשוט וצריך לעשות המון בדיקות

הרעיון אליאור ולי לעשות אותו מבחינת גודל כמו סידרת וואפוצ'ל או סידרת המאך הצלחנו להקטין אותו לרוחב של מארז וחצי גובהו של מארז מידי

ככה שבסופו של דבר המערכת תשב מתחת למארז בצורה יפה ועדיין יתן לנו גובה נורמלי יחסית שיהיה בסופו של דבר משהו כמו גובה מארז טאאור

עקרונית זה לעבוד עם המערכת 7\24 היא יכולה והיא עומדת בזה יפה גם הבחור ההוא של שיא העולם יכול לעבוד עם המערכת שלו (מערכת קאסקייד 3 שלבים)7\24

אבל מערכת עם 3 מדחסים שותה חשמל בכמויות אדירות ככה שזה לא משתלם(בשביל שיא עולם שווה להדליק אותה ;D)

המערכת מחוברת למחשב לשלי משהו כמו שבוע רצוף ווהמחשב עובד לפחות 12 שעות ביום

אני יודע שעם פרסקוט אני אגיע רחוק יותר אבל למרות שהמהירות תהיה גבוהה יותר הביצועים ירדו

לא אגיד לך שאני לא מת לראות לאן אני אגיע איתו אבל גם תקציב למעבד חדש חסר :(

פורסם

הבנתי, עבודה יפה מאוד! :yelclap:

אני חושב שבינתיים אני אדבק למים שבשלבי בנייה ואולי בעתיד אני אצטרך למעגל הגז :)

אז רק שאלה שחייבת להישאל - בכמה עלויות הסתכם כל הפרויקט?

הרדיאטור - מאיפה? הקומפרסור מאיזה מקרר? ומה זה החלק הכחול הזה שניתן לראות בתמונה?(שמקשר בין 3 צינורות)

תודה :)

פורסם
  • מחבר

למרות תחקיר מקיף של אליאור שבו ידענו איזה מדחס ואיזה גז להשתמש ואיזה גודל אנחנו רוצים את הראדיאטור(שצריך להיות עם מינמום צנרת במטרים )ולא דיברת עדיין על בלוק שצריך להזמין מחו"ל או לבנות אחד לבד

לא היה לנו מושג איפה משיגים את זה פה בארץ ושאתה בונה משהו יחודי כזה לבד אתה משלם ברגלים ובכיס

אז אחרי עבודת רגלים לא קטנה מצאנו מפעל לרדאטורים שנשאר לו 2 רדאטורים מהזמנה של שטראוס למקפיאים קטנים שלהם (כן אלה של הגלידות)

וחנות שמוכרת את המדחס שרצינו (זהו המדחס של מאך 1)

עוד לא סיימנו עם החשבונות אבל לדעתי עברנו כבר את ה2000 שח

הדבר הכחול הזה שאתה מדבר עליו במערכת של אליאור או במערכת שלי מנחושת מאורך קצת יותר ופחות שמן

זהו הפילטר שאמור לנקות את המערכת (שזו מערכת סגורה )ממים (לחות) כי מערכת כזו שעובדת במינוסים כה גבוהים כל טיפת מים נהפכת לאבן קטנה של קרח שיכולה להרוס את המדחס

אז למרות שאתה עושה וואקום ומוציא את כל האוויר=לחות=מים מהמערכת שמים פילטר לכל מקרה להיות בטוחים והפיטר הזה מקשר בין שני צינורות

פורסם

אה, אופס. :-[

היה נדמה לי שהצינור שהולך לקומפרסור מתחבר לפילטר גם הוא.

בכל מקרה עבודה מאוד יפה, וכמו שאומרים: יאללה, סופר פאי ;D

פורסם

מדהים... :yelclap::xyxthumbs:

תגיד המדחס לא עושה רעש?

פורסם

אדיר !

פורסם
  • מחבר

לא מרעיש במיוחד

פורסם

יש תוצאות SUPER PI ?

נראה לי שהולך להישבר פה שיא :xyxthumbs:

פורסם

יפה מאוד!  :xyxthumbs:

כמה שאלות:

1. איך שברת את המובייל המסכן?   :s05:

2. לאן החזרת את המובייל שעשה "רק" 2.8? שלי עוד 2.3 ואני תקוע איתו :(

אה, ועוד אחת:

3. מה זה הג'ל הזה שרואים בתושבת שהכנת?גריז דיאלקטרי? ומה בדיוק תפקיד התושבת הזאת בשמירה על המעבד?

פורסם

המובייל נשבר לפני שהשתמשתי ב"מגן"\כיסוי שהכנתי..

המובייל שהחזרתי עושה 2.8 עם קרור מתאים :)

הגריז הוא אכן גריז דיאלקטרי (למניעת עיבוי).

"התושבת" מונעת את שבירת פינות המעבד והמעבד בכלל, הלחץ מראש הקרור (evap) מתפזר על שטח גדול יותר מהליבה עצמה.

פורסם

הבנתי, תודה על ההסבר :)

עבודה יפה!! :yelclap: :yelclap: :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים