עבור לתוכן

Custom self made phase change cooling system

Featured Replies

פורסם

אז ככה לאט לאט מתחת לאפכם נבנו שתי מערכות לשנוי מצב צבירה או באנגלית  phase change cooling system (מערכת קירור גז)

הן עדיין לא גמורות יש עוד המון כיוונים למיניהם אבל כמו שאתם רואים כבר יש תוצאות  :yelclap:

רציתי לשתף אתכם בהשגים בנתיים :yelclap:  וכבר גם אני וגם The byter פירסמנו בOCDB  תוצאות יפות

שאני מאמין ישתפרו אם לא במספרים אז בטח ביציבות

בהזדמנות זאת אני רוצה לתת המון קרדיט לאליאור(The byter) שהדביק אותי בחיידק של OC  לימד אותי המון ועזר לי רבות ואתגר של שנתיים שלו הפך בזמן קצר גם לאתגר שלי

שהתגשם עם המערכות שלנו

P1010035.JPG

4125.JPG

פורסם
037.jpg
פורסם

WELL DONE :xyxthumbs:

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

כל הכבוד!  :xyxthumbs: המשיכו כך! :yelclap:

פורסם

פששששששששש יפה יפה...

רק דבר אחד הטריד אותי:

IDLE -38 LOAD -5

זה נראה כאילו המערכת קירור מאוד לא יעילה, אלא רק פולטת קור, אם המעבד מזנק ב 33 מעלות במאמץ.....

זה נכון?

והאוברקלוק לא מאבד יציבות כשפתאום הוא קופץ 33 מעלות למעלה?

מה בנוגע לעיבוי? אילו הגנות שמתם בכדי למנוע עיבוי? איך בדיוק אטמתם את הכל? רק ספוגים כאלה וגז דיאלקטרי?

ומה עם קצת תוצאות? מה עם איזה סופר פאי למובייל ב 3300? :)

בכל מקרה, עבודה יפה מאוד, הלוואי ונראה עוד פרויקטים כמו שלכם בארץ!!

פורסם
  • מחבר

יעילות ??? 3.3 למובייל  זה לא יעיל ??? או 4.16 למעבד 3c זה גם לא יעיל ?(אני חושב שהתכוונת ללא מכווונת ולא לא יעילה)

אבל כמו שכתבתי למעלה היא עדיין לא מכוונת ויש לא מעט עבודה עד שנקרא לה גמורה

לגבי פנטיום 4 במנוחה הוא לא פולט הרבה חום ומכאן הבדלי הטמפרטורות מה גם  שהטמפרטורות שרשמתי  לפי MBM  גבוה\נמוך אחרי 7 שעות שהמערכת עבדה רצוף חלק תחת פריים במהירות של 3900

ככה שבדרך כלל המפרטורות הן סביב 30- ואם תראה ליד השם שלי מצד ימין זה לא תמונה אלא תוכנת  נתונים בזמן אמת ושים לב זה כל הזמן משתנה

בקשר לעיבוי  זאת הייתה הבעיה היותר רצינית מאשר הבניה עצמה אבל כן בעיקרון כמה ספוגים וגריז :pissed:

פורסם

ספוגים? אבל מה קורה ברגע שאלו מתמלאים לגמרי?

פורסם
  • מחבר

זה לא בדיוק ספוג זהו מבודד בשם vidoflex שמשמש לבידוד קור כדי לא יהיה עיבוי וזה הולך ביחס שווה המינוס שבו אתם נמצאים לבין עובי הבידוד

השתמשנו בכמה חומרים זה העיקרי שבהם

פורסם

איך לעזאזל זה פועל :s05: :s05: :s05: :s05:

זה מזכיר מערכת קירור מים אבל זה נראה חד סיטרי כאילו שכל הגז זורם לכיוון אחד

פורסם

וגם כמה יצא לך בSUPER PI?

פורסם

מערכת שקופצת 35 מעלות ממנוחה למאמץ זו מערכת לא יעילה... אין לה פינוי חום טוב...

היא נתנה לך טמפ' התחלתית מצוינת בשביל OC מצוין, אבל היא קופצת ולכן מגבילה אותך.

לפי דעתי, אם המערכת הייתה מייצבת אותך על -40 מעלות במנוחה ובמאמץ כאחד, היית מגיע להישגים גבוהים הרבה יותר....

פורסם

אז בטח יהיה צורך להשקיע יותר אנרגיה, על מנת שהגז יעבור מהר יותר והטמפ' תשאר נמוכה. האנרגיה הזאת נדמה לי לחץ או משהו כזה..

בכל מקרה כל הכבוד :xyxthumbs: !

פורסם
  • מחבר

ראזור אני יושב פה ומנסה להבין מה לא ברור לך  כתבתי כבר פעמיים ואני אכתוב עוד פעם רק בשבילך המערכת לא מכוונת

אני ארחיב קצת לכל השאר (אם משפט לא הצלחת להבין אז בטח שאת ההסבר הזה גם לא תבין)

הרעיון הוא כיוון המערכת מול הספק (וואט)שהמעבד מוציא לדוגמא מעבד כמו שלי פנטיום 4 3.0c  עם מתח של 1.525 פולט 82 וואט(זה החום בעצם)

אותו מעבד שיעבוד על מהירות שעון של 4200 עם 1.8 מתח לליבה יפלוט כבר 150 וואט

המערכת שלי מכוונת על פחות או יותר 100-90 וואט ואולי אף נמוך יותר מפה ההפרש הגדול במעלות כמו שאמרתי פנטיום 4 במנוחה לא פולט חום רב

(בשבילך ראזור  כשאני על 3 גיגה המקסימום זה45- ובמאמץ זה עולה עד 30- עד 35-)

אז ברגע שנכוונן את המערכת על 150וואט לא יהיו הפרשים גדולים בין מאמץ ומנוחה

יש ראזור????????? או אתה רוצה שוב לומר לי כמה היא לא יעילה???

פורסם

1. הגישה המזלזלת שלך(""אם משפט לא הצלחת להבין אז בטח שאת ההסבר הזה גם לא תבין"....") לא מקובלת עלי. אם אתה רוצה, תענה. אתה לא רוצה, לא צריך. אתה לא עושה טובות.

2. מצטער שאני לא כל כך בקיא במערכות קירור גז. דיברתי על המערכת באופן כללי כמערכת, בלי להיכנס לפרטים.

אם זו משמעות הכיוון אז אני חוזר בי בקשר ליעילות המערכת, ונחכה לתוצאה המוגמרת לאחר הכיוון.

בכל מקרה, עבודה יפה. מחכה לעדכונים.

פורסם

אחלה עבודה, אם פנדה שודדים אותנו על מערכת שלוקח להם מלא זמן להביא, תעשה בעצמך! ותעשה את זה יותר טוב!

רק הערה, 1.7 וולט לפנטיום 4 זה כבר מגרד את הגבול (ומקצר את החיים) ואם תעלה ל1.775 אז רוב הסיכויים שהמעבד לא יגיע לפורים :nixweiss: (ולא, זה לא משנה איזה קירור יש לך).

ועוד משהו, למה לא פרסקוט? ידוע שבפרסקוט ב4~ ג'יגה-הרץ אוכל את הנורת'ווד בלי מלח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים