עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים אני צריך עזרה בבחירת מצלמה חדשה  :nixweiss:

CANON S1      :yelclap: FPIX 5500    :yelclap: או  MINOLTA Z2   :yelclap:

טווח המחירים והזום כמעט זהה

אגב אני מעוניין לצלם הרבה בלילה ו INDOOR אז נא לשקול גם את העניין הזה :kopfpatsch:

נא עזרתכם

פורסם

לצילומי לילה כדאי שתבחר במצלמה עם מייצב תמונה (מהמצלמות שציינת קיים רק ב-S1), עדשה מהירה (כלומר צמצם פתוח של 2.8 ומטה), אפשרות לרגישות חיישן גבוהה (לפחות ISO 400, רצוי יותר), ואוטופוקס שמתפקד טוב בלילה (מה שאי אפשר להגיד על ה-S1).

אם אתה יכול להרשות לעצמך את ה-Panasonic Lumix DMC-FX7 ולא חייב זום ארוך, זאת המצלמה המתאימה ביותר. אם זום ארוך הכרחי, אז המצלמה המומלצת היא ה-DMC-FZ3, אבל היא עוד יותר יקרה מה-FX7.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה אבללא שוכנעתי מהפנסוניק, גם המחיר זה קצת מעל הרמה שלי אני לא רוצה להשקיע יותר מ 2000 ש"ח כולל כרטיס מסך נורמלי

אני יכול להתפשר קצת בעניין הזום אבללא בעניין הלילה

פורסם

אוקי, אז לא תהיה לך ברירה אלא להתפשר על (לפחות) אחד מהדברים הבאים:

* אוטופוקוס גרוע באור חלש

* חוסר במייצב תמונה

* רזולוציה נמוכה יחסית (2 או 3 מ"פ, תלוי במצלמה)

על איזו מהתכונות האלה אתה מעדיף להתפשר?

פורסם
  • מחבר

וואי הרגת אותי

אני חושב שאני יכול להתפשר בעניין הרזולוציה 3 מ"פ זה נורמלי

אבל חשוב לי ענין הצילום באור חלש כי אני הולך לצלם במועדונים לאתר של חבר שלי אבל הקטע שאני גם רוצה להשתמש במצלמה בטיולים שלי

אז המצב קשה אני דורש הרבה ואין לי הרבה מה לתת

נא עזרתכם

פורסם

למצלמה הזו אין מייצב תמונה, אבל יש אוטופוקוס מעולה בתנאים חשוכים, היא 4 מ"פ, ולדעתי יש לה עדשה הרבה יותר שימושית מכל מצלמה דיגיטלית אחרת בתקציב של פחות מ-4000 ש"ח (מחירה של המינולטה A1). יש לה אפילו רגישות חיישן ISO 800, אבל במצב הזה אל תצפה כמובן לאותה איכות כמו ב-ISO 100.

פורסם
  • מחבר

מה עם ה A95 ??

ראיתי שהשווית את המצלמה הנ"ל ל A80 מה עם A95 מה עדיף בין שתיהן??

פורסם

רוב היתרונות של ה-R1 נשארים, אבל ל-A95 יש 5 מ"פ (לא יתרון גדול) ומסך מסתובב (פיצ'ר מאוד נחמד כשמצלמים מזוויות לא שגרתיות או מחצובת שולחן).

פורסם
  • מחבר

גם הזכרון של ה A95 יותר זול והסוללות AA

אז מה אתה אומר בשורה התחתונה ללכת על ה A95 או ה RR1??

ותודה שוב על ההשקעה בתשובות והסבלנות

פורסם

שאלה טובה. שתיהן מצלמות טובות מאוד שנותנות תמורה טובה לכסף. אני אמנם הייתי הולך על ה-R1, אבל לי יש צרכים שונים משלך (אני לא מוכן למשל להתפשר על מצלמה בלי עדשה 28mm). הדבר הכי נכון בשבילך יהיה ללכת לחנות שמחזיקה את שתיהן ולהשוות אותן בעצמך. נסה את פוטופילם ברחוב אלנבי בת"א.

עריכה: אם אתה בסוף כן הולך על ה-R1, תקפיד לקנות כרטיס מהיר. לפחות Sandisk Ultra II ורצוי עוד יותר כרטיס של Panasonic. במצלמות של ריקו זה נושא חשוב.

פורסם

אני חושב שיש כאן בילבול דגמים...

אין הכוונה ל-RR1 : http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=7411

אלא ל-R1 : ricoh_caplio_r1_3.jpg

ביקורת

rangerman,

תואיל בטובך לומר היכן ניתן לרכוש את המצלמה הנ"ל ?

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל הR1 הזו אין שליטה על החשיפה, שזה פיצר בין החשובים לדעתי

לS1 יש את היכולת הזו, לא?

(ואגב, כשאתם אומרים צילם רע בחושך, לדוגמא אני ברחובות תל אביב, מצלם איזה כביש.. יראו טוב? או שלמה הכוונה בחושך?)

פורסם

הכוונה שיש לפעמים בעיות עם ה-AutoFocus שלה,

לכן - אם אתה לא מצלם אנשים בלילה ממרחק של 2 מטר אלא מצלם בניין/כביש בלילה ומצלם עם חשיפה ארוכה (של מספר שניות על חצובה כמובן) אתה יכול לקבוע בעצמך שהפוקוס יהיה ל"אינסוף" :) וכן, ל-S1 יש את כל השליטה שאתה צריך.

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל הR1 הזו אין שליטה על החשיפה, שזה פיצר בין החשובים לדעתי

יש ל-R1 לא מעט תכונות שמאפשרות שליטה על כהות החשיפה (קיזוז חשיפה, ברקטינג, היסטוגרמה, שלושה סוגי מדידת אור), אבל אין לה עדיפות צמצם/תריס או שליטה ידנית על החשיפה - תכונות שקיימות ב-S1. במצלמת SLR עם חיישן גדול (או 35mm) זה באמת אובדן משמעותי, אבל במצלמה קומפקטית עומק השדה ממילא מאוד גדול בכל הצמצמים כך שזה משהו שאפשר לחיות בלעדיו.

מהירות התגובה שלה, לעומת זאת, זה משהו מאוד משמעותי. במיוחד אם משווים אותו למצלמות קומפקטיות אחרות שאיטיות בממוצע פי 10 עד פי 20. שאר היתרונות של המצלמה מגמדים לדעתי את אובדן השליטה הידנית.

אגב, הייתי לא מזמן בתאילנד, וצילמתי די הרבה. ברוב המקרים לא נזקקתי לשליטה ידנית, אבל הנה אחד שכן:

9425244.jpg

פרטים טכניים: מצלמה אולימפוס C-5060, עדיפות צמצם, ISO 80, מהירות 1/2 שניה, צמצם f8

ב-R1 ישנה שליטה מסויימת בקומבינציות הצמצם/מהירות באמצעות מצבי ה-Program השונים, אבל אני לא יודע כמה הם אפקטיביים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים