עבור לתוכן

אבחון תקלה אפשרית בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מחשב חדש, הכולל כרטיס מסך מדגם ABIT ATI 9600 pro. לאחרונה אני נתקל בקשיים בעבודה עם תוכנות גרפיות (כגון פוטושופ). הסרתי והתקנתי את התוכנה, התקנתי ווינדוס מחדש, אך ללא הואיל. התקלה מתבטאת ב"תקיעה" של המחשב לפרק זמן ממושך (עד 15 דקות) במהלך עבודה בתוכנה, וזאת בעקבות פעולות כגון שינוי זום, הזזת אובייקטים וכיו"ב. אופי התקלה מרמז לדעתי על בעייה אפשרית בכרטיס המסך, למרות שהוא  חדש לגמרי.

הייתי מעוניין לבצע בדיקה לכרטיס המסך. האם ניתן לבצע זאת באמצעות תוכנה כלשהי (ואם כן, איזו) או שנדרש ממני להביא את המחשב למעבדה?

תודה מראש לכל סיוע בעניין.

יואב

פורסם

תנסה להוריד דרייברים חדשים לכ. מסך

פורסם

זה לא כל כך מסובך בתוכנות כאלו לבצע פעולות שיקח למחשב הרבה זמן לחשב.

הכרטיס בכלל ל אפונקציה בפוטושופ, הכל רץ על המעבד.

ייתכן גם שפשוט אין לך מספיק זיכרון.

ותערוך בבקשה את הכותרת שתתאר את הבעיה!

פורסם
  • מחבר

מקבל את האבחנה כי הבעיה כנראה אינה בכרטיס המסך. לעומת זאת, בהסתמך על נסיון של שנים בעבודה עם תוכנות גרפיקה והדמייה, התופעה בהחלט חריגה ומעידה בהכרח על בעיה כלשהי (בוודאי שמדובר במחשב חדש עם 512 מגה זכרון 120 גיגה של דיסק קשיח, מעבד פנטיום 4 3 גיגה -הרץ וכרטיס מסך מכובד).

לפיכך אני מניח כי דרוש לבחון את מצב יתר הרכיבים, ובעיקר המעבד והזכרון. אודה לך אם תוכל להנחות אותי בעניין.

פורסם

תבדוק טמפ' של המחשב ותבדוק עומס זכרון על המערכת בזמן מנוחה ומאמץ.

פורסם

יואב, השאלה היא האם הרצת את אותה סדרת פעולות על מחשב אחר בעל נתונים דומים ואתה בטוח שזה לא הזמן שאמור לקחת לו לבצע אותן ?

אני מציע שתעלה את מנהל היישומים (ctrl+alt+del) ותבדוק שם שני דברים תחת העמוד של הביצועים - שימוש במעבד ושימוש כולל של הזיכרון.

תרשום פה מה הם מציגים כשהפוטושופ סתם פתוח אבל לא עושה כלום ובזמן שאתה עושה פעולה איתו (שלוקחת יותר מדי זמן לטעמך).

בעמודה של התהליכים תבדוק שאכן הפוטושופ הוא שמנצל את המעבד והזיכרון האלו ולא איזה תהליך אחר.

פורסם
  • מחבר

אסף שלום,

בנוגע לעבודה בפוטושופ: פרק הזמן בו התוכנה "תקועה" חריג בכל קנה מידה, וזאת בהסתמך על נסיון של שנים בעבודה בתוכנה, על גבי מחשבים שברובם הגדול חלשים משמעותית מן המחשב המדובר.

בנוסף, צירפתי שתי תמונות של "לכידת מסך:

הראשונה: התוכנה פתוחה, לא בעבודה, כולל הגדלה של מנהל היישומים.

השניה: כנ"ל, כאשר הבאתי את התוכנה למצב "תקוע". ניתן לראות כי התפריטים נעלמו זמנית.

ניתן לראות כי בשני המקרים, פעולת המעבד אינה חריגה, כך שלא נראה לי כי בזה העניין. ייתכן כי יתר הנתונים שמציג מנהל היישומים ילמדו אותך דברים שנעלמים מעיני.

תודה שוב,

יואב

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אין פה מחסור בזיכרון והמעבד ממש לא מתאמץ, מה שמשאיר כמה אפשרויות יותר קשות לאיתור.

וירוסים - לא נראה שזה המצב כי המעבד בכלל לא מתאמץ. אבל בכל זאת תסרוק אם המחשב עם זה www.pandasoftware.com/activescan

באג של התוכנה - אם יש פאטצ'ים תתקין אותם

דרייבר בעייתי - נסה להריץ את התוכנה ממצב בטוח

תקלת חומרה - זה מתחיל להיות מסובך וידרוש שתתחיל להחליף את החלקים אחד אחד כאשר הלוח והמעבד אחרונים ברשימה (המעבד בגלל שזה לא סביר והלוח בגלל שזה הכי בעייתי לביצוע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים