עבור לתוכן

מפרט מחשב לקולנוע ביתי

Featured Replies

פורסם

חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט מחשב לקולנוע ביתי. זה המפרט שהוא שלח לי, מה דעתכם? מה להוריד להוסיף, לשנות וכו'

במפרט שלו הוא לא צריך צג, רמקולים, מקלדת, עכבר או כונן תקליטונים.

AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL

Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 (nForce3 Ultra chipset)

512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original

ASUS V9520/VS - GeForce FX 5200 - TVOUT - DVI - 128MB DDR

WD Raptor - 36GB - 10,000RPM - S-ATA

ANTEC OVERTURE Piano Black Quiet Media Case - 380W

Sonys Double Layer(DWD-22A) DVD±RW x 16 - Bulk

תודה

פורסם

שמע למחשב קולנוע ביתי לא צריך מעבד עם עיבודים חזקים ביותר! סתם כסף מבוזבז :kopfpatsch: יספיק אטלון 2500 עם אביט NF7-SL. גם 9200SE יהיה במקום. קח NEC 3500. בשביל מה ראפטור? קח 80 ג'יגה סאטה של ווסטרן בלי להסתבך מארז פשוט של קומפיוקייס יסחוב את זה בלי בעיה. בקיצור חסכתי לך המון כסף.

פורסם

AXP מתחמם יותר מה939, בHTPC צריך קירור שקט, צריך גם מארז שקט - האנטק שהוא לקח למשל

הדיסק הקשיח באמת מיותר

ועדיף לקחת כ. מסך עם קירור פסיבי, אני לא בטוח שה5200 הוא כזה

פורסם

למיטב ידיעתי ההבדל בטמפרטורות בין ה 939 ל 754 זניח למרות טכנולוגית ה 0.9.

ה AXP לא מתחמם יותר מדי עם התוכנה של SUBX ובנוסף, אפשר לשים קרור שקט כמו הזלמן או ה TT SILENT.

פורסם

ההבדל בטמפ' זניח, אבל פליטת החום נמוכה בהרבה. זה לא בעיה להריץ מאוורר יותר מהר ולקבל טמפ' זהות

פורסם

אני לא מבין, אם הטמפרטורות זהות, איך פליטת החום שונה?

פורסם

אם אתה שם גוף קירור יותר חזק - יכול להיות רק הבדל במהירות המאוורר, על מעבדים שונים עם פליטת חום שונה, אתה יכול לקבל את אותן הטמפ'

פורסם

דיברתי על אותם תנאים, לא עם קרור יותר חזק. תקרא את זה:

AMD claims that their 90nm process generates less heat than the 130nm process and requires lower wattages. Of course, the heat that is generated is concentrated in a much smaller area than the larger 130nm die. We will not likely know the true impact of the 90nm shrink on heat dissipation until AMD produces their fastest CPUs in 90nm, so we decided not to run comprehensive heat tests until the faster processors were available in 90nm.

We did check reported temperatures in the BIOS to get an idea of the temperature trends with the new 90nm process. At the same stock speeds, the 90nm and 130nm chips were showing the same CPU temperatures. There was neither improvement from the 90nm nor any indication of running hotter. Overclocked to 290x9, the 90nm parts were 1 to 5 degrees Celsius cooler than a 130nm FX53 chip clocked to the same 290x9. These results are not the objective tests that we will run on high-speed 90nm parts, but they confirmed that the AMD 90nm process appears to run at least as cool as current 130nm processors.

פורסם

64 ביט הוא בעיקר למשחקים. אינטל לוקח אותו בהרבה לעבודות עם תוכנות שונות.

ראפטור 10 אלף RPM? בשביל מה? בזבוז כסף...

מחשב לקולנוע ביתי לא צריך להיות חזק בכלל. עדיף להשקיע את הכסף במערכת הקולנועית. (רמקולים וכו'..)

פורסם

דיברתי על אותם תנאים, לא עם קרור יותר חזק. תקרא את זה:

AMD claims that their 90nm process generates less heat than the 130nm process and requires lower wattages. Of course, the heat that is generated is concentrated in a much smaller area than the larger 130nm die. We will not likely know the true impact of the 90nm shrink on heat dissipation until AMD produces their fastest CPUs in 90nm, so we decided not to run comprehensive heat tests until the faster processors were available in 90nm.

We did check reported temperatures in the BIOS to get an idea of the temperature trends with the new 90nm process. At the same stock speeds, the 90nm and 130nm chips were showing the same CPU temperatures. There was neither improvement from the 90nm nor any indication of running hotter. Overclocked to 290x9, the 90nm parts were 1 to 5 degrees Celsius cooler than a 130nm FX53 chip clocked to the same 290x9. These results are not the objective tests that we will run on high-speed 90nm parts, but they confirmed that the AMD 90nm process appears to run at least as cool as current 130nm processors.

יש לך איזושהי סיבה להאמין שמהירויות המאווררים היו זהות?

פורסם

טוב כבר דיי ציינו כאן את הדברים העיקריים.

למרות שתדעו לכם שבשביל לראות סרטים ב-High Defenition כן צריך מעבד חזק.. אולי יש עוד זמן עד שזה יכנס חזק בשוק, אבל זה בדיוק דוגמא איפה מעבד AXP2500 לא יספיק ומעבד 3.0GHZ כן.

אבל בראפטור אכן מיותר.. דווקא במקרה של HTPC רצוי כונן קשיח עם נפח עצום (כמו 200GB) כדי שיוכל להכיל את כל הסרטים שהוא מוריד.

כמו כן להשקיע בקירור שקט למעבד, ובשליטה מרחוק.

כמו כן שווה לבדוק את המפרטים המומלצים:

http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?tid=homecinema&pid=

פורסם

יש לך איזושהי סיבה להאמין שמהירויות המאווררים היו זהות?

1) נראה לך שהיו כותבים כזה דבר כאשר על מעבד אחד יעשו "פוווו" ולשני ישתמשו ב 120MM THERMALRIGHT?

2) נראה לי שהשתמשו להכל ב SILENT BOOST

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2242&p=5

3) הם גם כותבים שהטמפרטורות היו זהות באותה מהירות שעון. כלומר כאשר מהירות העבודה היא הנומינלית הטמפרטורות של ה 0.9 תהיינה כנראה טיפה נמוכות יותר (כי ה 0.9 באים במהירויות יותר נמוכות). טיפה, לא יותר מזה.

4) הם גם מסבירים למה הטמפרטורות זהות באותה מהירות. אומנם המעבד צורך קצת פחות וואטים אבל החום "יוצא" או מתרכז בשטח קטן יותר.

פורסם

לא דיברתי על מאווררים שונים. הלוח שולט במהירות המאוורר, הוא יכול להגביר מהירות עם הNewcastle ולהתגבר על ההבדל בפליטת החום.

פורסם

דעתי היא קצת שונה משאר האנשים פה

לדעתי מחשב בסביבות סלרון 466 ומעלה עם 256 RAM וכרטיס מסך מבוסס וודוו3 ומעלה ייתן לך קולנוע ביתי איכותי.

השאלה היא אם אתה מתכוון לחבר אליו דיוידי ולנגן סרטי דיויאיקס וזהו או שאתה מתכוון גם לעשות ריפים שזה עולם אחר לגמרי.

אני ראיתי סרטי דיוידי ( ויש לי אוסף לא קטן ) וסרטי דיויאיקס בצורה מעולה על מחשב שכזה ללא כל תלונות.

עדיף שתקח את הכסף ותשקיע ברמקולים מעולים.

פורסם

לא דיברתי על מאווררים שונים. הלוח שולט במהירות המאוורר, הוא יכול להגביר מהירות עם הNewcastle ולהתגבר על ההבדל בפליטת החום.

כן, אני מבין, אבל אני לא מאמין שהם מטומטמים עד כדי כך. כמו כן המהירות שלו כל כך נמוכה עד שאינני מאמין שיעבוד בפחות מהמקסימום ב 12 וולט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים