עבור לתוכן

Valve Internet Activision - חדירה לפרטיות ?

Featured Replies

פורסם

האם לדעתכם האפשרות של החברה לקבל נתונים מכל שחקן מהווה חדירה לפרטיות ?

נכון שהם מבצעים סקר ושואלים אם את/ה מעוניינים להשתתף אבל העובדה שהמשחק עצמו (ות'אמת כמעט כל משחק היום) מזהה את חומרת המחשב ובשביל לשחק במשחק חייב כל אחד להתחבר לאינטרנט ולסטים, האם זה מהווה חדירה לפרטיות ?

אין אף גוף שמפקח על יצרניות משחקי מחשב עד כמה שאני יודע... הפירצה לקבלת מידע הוא אין סופי.

המצב הוא שיצרניות חומרה כמו ATI למשל יכולות לקבל מVALVE מידע על היקף כרטיסי החברה בקרב משתתפי המשחק ואולי אפילו עוד נתונים.

מידע כזה יכול להיות שווה הרבה כסף לחברה וגם ללמד אותה לא מעט דברים.

לא מעט אנשים שאלו למה חייבים את האינטרנט בשביל להפעיל את המשחק כאשר חברות כמו מיקרוסופט וסימנטיק מאפשרות הפעלה דרך הדואר (עד כמה שאני יודע) או מספר טלפון.

אולי זה נשמע קצת קונספירטיבי מדי אבל בעידן שאתה תוקע את כל ההכנסה החודשית שלך לתוך תוכנת משחקים וחברות שמשווקות משחקים מוכרות אותם עוד הרבה לפני שהם יצאו... נראה לי שיש פה פתח להמון דברים לא טובים בעתיד ואולי אפילו כבר היום.

מלחמה בפירטיות ? אולי... אבל יכול להיות שזה רק תירוץ.

פורסם

זאת לא חדירה לפרטיות, תקרא את הEULA שוב. החברה מספק שירות, יש לה זכות מלאה לעקוב אחרי המשתמשים שלה, היא לא לוקחת שום פרטים.

הדבר היחידי שהיא עושה זה למען המלחמה בפיראטיות זה לבדוק חשבונות Steam שמשחקים בשרתים, מול המסד הנותונים שלה, ולבדוק איזה חשבונות באמת קנו את המשחק, ואת אלא שלו היא חוסמת. יש לה זכות מלאה לעשות זאת, אם זה לא נראה לכם הייתם צריכים לקרוא את הEULA טוב יותר. גם ספקיות אינטרנט עוקבות אחרי המשתמשים שלהן, ומטפלות באלה שעוסקים בפעילות קרמינאלית(פריצה סריקה, וכו'). Valve היא החברה היחידה שאני מכבד אותה, אין שום חברה שמתקרבת לאיכות התמיכה בלקוח כמו valve, מי שקנה את HL1 קיבלו המון בונוסים בצורת משחקי SP וMP חינם, מי שקונה את HL2(סילבר+) מקבל 14 משחקים כרגע, ומי יודע כמה עוד.

בקשר לסקר זה ממש טיפשי, המון אתרים עורכים סקרים דומים שסורקים את המחשב שלך, לMS יש "מערכת בדיקת תאימות למשחקים" שמה היא עושה? סורקת את המחשב שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים