עבור לתוכן

RADEON 9700PRO שווה משהו ? ובאיזה רמה הוא עומד היום ?

Featured Replies

פורסם

שלום חברה,

אז ככה ..נכון לעכשיו יש לי מחשב פנטיום 3 866 מגה הרץ ו512 מיגה בייט זכרון .. בנוסף יש לי כרטיס מסך ג'יפה 5600 FX ולהגיד לכם את האמת אני קצת מאוכזב מהביצועים של הכרטיס .. בדקתי אותו אצל חבר שיש לו A-XP2500 וגם שם הכרטיס מראה ביצועים לא טובים . אבל את זה נעזוב לעכשיו !

עכשיו לעניין: חבר שלי יכול להשיג לי ראדיון 9700P עם 256 ביט ו128 MB זכרון .. וכל זה במחיר של 500 שקל ! אני יודע שזה שווה אבל יש לי שאלה חשובה ..

קודם כל אני רוצה לדעת באיזה רמה הכרטיס הזה עומד היום (למשל:האם הכרטיס יותר טוב מX600XT?)?,

בנוסף אני לא מבין גדול בתחום אבל אני יודע שלDX9 מתווספים כל הזמן שיידרים חדשים או משהו כזה ואני יודע שהראדיון 9700P הוא2 דורות אחורה מהכרטיסים החדשים( עוד מעט דור 3) ואני רוצה לדעת האם הכרטיס הנ"ל יתמוך בכל השיידרים של DX9 והאם יש ל9800PRO עדיפות על פני הכרטיס הזה מבחינת תמיכה בDX9 או שהתמיכה בDX9 היא אותו דבר ?

בנוסף אני רוצה לדעת האם הכרטיס הזה יריץ אצלי את הHL-2 בצורה חלקה : אני לא מתכוון ל60FPS אבל שלא תיהנה לפחות ירדות ל15FPS כמו שקורא לי עכשיו עם 5600FX ...

אהה ובחינתOC .? האם לראדיון הזה יש אפשריות טובות של האצה או שלא כדאי להאיץ אותו ?

תודה רבה לכל העונים

KOBrA

פורסם

ה- 9700 הוא כרטיס די טוב למרות שהוא 3 דורות אחורה.

הוא קצת פחות טוב מ- 9800pro אבל הוא יציג לך ביצועים די טובים והוא יותר טוב מה- x600 או 9600 בהבדלים ניכרים.

אם אתה משיג אותו במחיר כזה אז סבבה, למרות שקח בחשבון שהמערכת שלך מאוד ישנה והיא תהווה צוואר בקבוק אדיר לכרטיס אזי יכול להיות שלא תראה הבדל כזה גדול בינו לבין ה- fx5600 על מחשב כמו שלך.

פורסם

רק אני אמחיש לך את צוואר הבקבוק המשמעותי שיש במערכת שלך:

Pentium 3 866Mhz with FX5600 =~ Athlon XP 2000+ with MX440 or MX400

אז לדעתי תשקיע במערכת עם מעבד ממוצע ברמה של AXP2000+ / P4-2400Mhz

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה שעניתם לי :) ...

אני אכן מודע לצוואר הבקבוק שיש לי במחשב ואני כן רוצה לשפר את המערכת שלי אבל ברשותי עומדים עוד כ 500 שקל אז זה די קשה - אני מחפש בלוחות יד שניה איזה מציאה של AXP2000 + לוח וזכרון ב500 שקל אבל נראה כבר איך אני יסתדר ..

לפי משאתם אומרים הבנתי שאצלי במחשב אני לא יראה הבדל ניכר בין 9700P ל5600FX אבל עדיין נשאלת השאלה האם לראדיון 9700P יש אותה תמיכה לDX9 כמו לכרטיסים החדשים או שיש שוני בין התמיכה בין הכרטיסים מהדור החדש לישן בתמיכה של DX9 ?

פורסם

לפי מה שאני יודע אין לכרטיס תמיכה מלאה ב-DIRECTX9 (לי יש 9700NP) לכן במשחקים לא תראה אפקטים מסוימים שתראה בכרטיסי הדור החדש אבל לא חושב שיהיו הבדלים משמעותיים בתצוגה.

פורסם

יש לו תמיכה מלאה בDX9.0

קח אותו עכשיו ותשדרג את שאר המערכת אח"כ

אלא אם אתה יכול לדחות את הקנייה של ה9700P ועדיין לקנות אותו אח"כ, כי זה דיל מדהים

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שהבנתי באיזה רמה הכרטיס היום ... :xyxthumbs:

אגב בקשר למערכת , דפדפתי ביאנטרנט היום וראיתי מודעה של אחד מוכר NF7-SL +AXP2500 BART ב600 שקל אבל פיספסתי את ההזדמנות ..

טוב בכל אופן אז שוב תודה לכל אלה שענו לי :)

פורסם

אני ממש לא חושב שהמערכת שלך כל כך גרועה. נכון, פנטיום 3 866, אבל חצי ג'יגה זיכרון! לדעתי תוכל להשאר עם המערכת הזאת יותר זמן ממה שאתה חושב אם תקנה את ה9700 פרו הזה. 9700 פרו מאוד דומה ל9800 הרגיל שבקושי, אם בכלל, נמכר בארץ. תדע שה9700 פרו עדיין רלונטי היום בגלל שבזמנו הוא שלט בשוק כרטיסי מסך והיה הכרטיס כניסה של ATI לתחרות ראש בראש עם Nvidia. הוא היה המלך השולט המון זמן אפילו סדרת ה5XXX לא הצליחה ממש להתמודד נגדו (במיוחד בDX9) אפילו שיצאה שנים אחריו. ה9800 רגיל/פרו/XTהם רק שיפורים של ה9700 פרו. רק בזמן האחרון כשיצאו סדרות ה68XX וX8XX הוא איבד ממעמדו.

אה, ושכחתי בכלל את התמיכה הטובה שלו בDX9 (אפקטים של DX9 לא הורידו את הFPS יותר מדי), שהייתה חסרה בכלל לTI ויושמה לא טוב אצל ה5XXX. משחקי DX9 נעשו פופאלריים הרבה יותר מהר משאנשים ציפו.

פורסם

תתגיד לי מי מוכר ואני קןנה ממנו עכשיו!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לי כרטיס כזה ובשמחה אקנה למחשב השני

מריץ hl2 doom3

בלי שום בעיות

(התכוונתי ברצינות לקטע של הקנייה :) )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים