עבור לתוכן

לא יאומן!!! הצלחתי לבנות מקרן ולהקרין,ממסך LCD מפורק (פרוייקט מצולם)

Featured Replies

פורסם

באתר של TOMS  מראים פרוייקט של מקרן ממסך LCD מפורק ששמים אותו על מטול שקפים:

תוכלו לעיין לפני הקריאה :

לחץ כאן

**ראיתי לנכון לכתוב זאת כאן ולא במודינג,כי זה קשור יותר לתצוגה**

בקצרה איך זה עובד והרעיון :

מטול שקפים- מה שיש לכל בי"ס,ששמים עליו שקף,ישנה מנורה חזקה מתחת+פלסטיק שממקד את האור. למעלה יש עדשה שמפזרת את האור ומראה כדי לשבור את הזווית ל 90 מעלות.

בגדול, כל שקף שתשימו תראו אותו מייד על הקיר בגדול, כלומר שאם שמים נגטיב/שיקופית, אז רואים אתה בגדול (כמו מקרן שיקופיות).

כלומר, אם אני שם שיקופית שהיא בעצם תמונה סטטית, למה לא לשים מסך LCD (מפורק כמובן), שהוא בעצם בדיוק כמו שיקופית אך דינמית?

לקחתי את זה ברצינות...

להלן פרוייקט קטן + קישור לתמונות. לא הצלחתי להעלות תמונה ישירות לכאן, אז תלחצי על הלינקים מייד בכל פיסקה :

יש לי 2 מסכי LCD באיכות XGA קטנים של 2.5 אינצ (יש לי עוד 3 של 5 ורבע).

פירקתי אותו וכך הוא נראה מפורק, שימו לב למנורה המיוחדת (כבויה)

לחץ כאן

המסך דולק, שימו לב למנורה-

לחץ כאן

מחברים תמונה למסך, שימו לב- בחלקו האחורי של המסך ישנו פלסטיק לבן. תפקידו הוא להאיר יחד עם הנורה.

שמוציאים אותו, המסך בעצם שקוף מאחורה, ולא לבן,ואז התמונה תראה רק באיזור המואר-

לחץ כאן

כאן הכנסתי את הפלסטיק מתחת למסך, והתמונה כבר מתקבלת (הצילום פחות איכותי,בעין רגילה התמונה טובה יותר)

לחץ כאן

"שיחקתי" קצת עם הפלסטיק- רואים 3 אזורים - עם פלסטיק, ללא פלסטיק (אין תמונה), ללא פלסטיק אך עם אור מתחת:

לחץ כאן

חיפןש עדשות-

כאמור אני צריך עדשה שמפזרת, (כאן אני זקוק למעט עזרה מכם).

יש לי בבית המון עדשות , רובן של צילום,ועוד על מיני, ניסיתי עם כולם, עד שמצאתי כאלה המתאימים-

לחץ כאן

כאן, לקחתי את המסך השני,שהוא לא מפורק,רק לשם הבדיקה, והצמדתי אליו את אחד העדשות.

אין לי קיר לבן, אז שמתי דף נייר-

לחץ כאן

כאן תוכלו לראות תוצאה בחושך (עקב הצילום ללא פלאש וזמן חשיפה ארוך, התמונה מטושטשת,אך העין רגילה היא חדה וברורה)

לחץ כאן

מסקנות :

ניתן "להקרין", והדבר אפשרי ב 2 שיטות :

1. שימוש בתאורה המקורית של LCD -  כמו שראינו פה, אך חיסרון- כמות האור קטנה ולכן התמונה ,בהרחקת המסך מהקיר)תיהיה חשוכה יותר ויותר ככל שנרצה להגדיל את התמונה, גם בתנאים חשוכים מאוד.

2. שימוש בתאורה חיצונית -

שיטה קלה- לקחת מטול שקפים, להניח עליו את הזכוכית של ה LCD ללא הפלסטיק הלבן שראינו פה,

נאטום אזורים שאין "תמונה" בהם, ולהשאיר רק את אזור של המסך חשוף, וכך בעצם נקבל מקרן !

כמובן שניתן להשתמש ב LCD 5.25 אינצ, או לחילופין מסך מחשב פשוט "15.

שיטה מסובכת יותר וזולה- לקחת קרטון (נעליים,או משהו דומה), בתחתית לשים נורת "ספוט" של 12 V, ב 50W.

למעלה לשים את המשטח- אגב המשטח המיוחד הזה הוא בעצם - תתפלאו - הפלסטיק שמוכרים בהום סנטר/ערוצי קניות, ששמים ברכבים וואן בזכוכית מאחורה ורואים בבירור את הטמבון/מכשולים. עולה 15 שקלים. (יש גם בצורת מדבקה).

החלק הקשה פה- מציאת עדשה מתאימה שמפזרת.

מטול שקפים כרגע אין לי , אני ינסה להשיג אחד משומש יד שניה, או מטול שלא עובד, רק בשביל לקחת ממנו את העדשה והמשטח.

עזרתכם תעזור לי ולכם :

אשמח אם תוכלו למצוא לי מטול יד שניה, (חיפשתי, ולא מצאתי), או אחד תקול .כדי שבאמת ייצא לפועל הפרוייקט הזה , וכמובן אתם תראו ותוכלו להכין גם,  במחירים ממש זניחים,  אחד משלכם.

1. אם תכנסו לאלבום, תוכלו לראות עוד תמונות נוספות שלא העלתי לכאן.

2.למתענינים- אני מוכר את 2 המסכים השניים ,אז רק בפרטי לגבי זה.

אשמח לקבל תגובות, הצעות ועזרה.

תודה ושבת שלום :)

פורסם

פשש יפה...אבל קשה להבין משהו מהתמונות שנתת.

פורסם

פרויקט יפה :yelclap:

אני מקווה שתמצא מטול שקפים, התוצאה נראית מעניינת ביותר

פורסם

:xyxthumbs:

אחלה פרוייקט ממש אהבתי.

כל הכבוד.

פורסם

חח ממש פרויקט מקגייור עשית! איך לההכין מקרן ממטול אור, מסך ולדרמן....

ניסית בתי ספר בקשר למקרן? בבי"ס הישן שלי היה להם מקולקלים כאלה בכמויות

פורסם
  • מחבר

באמת? אולי תוכל לדבר איתם?

אני מוכן לשלם.. (להם ולך).

פורסם

אני לא מבין מאיפה יש לך מסכי LCD קטנים ובאיכות כל כך גבוהה... וכל כך הרבה!

פורסם

יפה מאוד!

לא האמנתי שמישהו באמת ינסה את זה.

אבל לא הבנתי למה אתה צריך עדשה של מצלמה?

בTOM'S לא השתמשו בעדשות, רק במקרן שקפים ומסך (הם השתמשו ב 15").

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא יודע, למקרן למעלה יש עדשה... איפה שהמראה, אתה יכול לראות באתר שוב...

אני יסביר בשורה אחת איך זה עובד-

בתוך הקופסא יש תאורה.ישנו משטח (הסברתי עליו) שתפקידו למקד את אלומות האור לכיוון העדשה (שלא "יברח" לצדדים ולקירות). העדשה מפזרת את אלומת האור שקיבלה לכיוון המראה ששוברת את הזווית ומקרינה על הקיר את האלומה המפוזת.

יש מבין ? :)

בקשר לשאלה של ytoledano - מחו"ל...  ;)

אני עדיין מחפש מטול שקפים אל לא מוצא... מישהו פה יוכל לעזור לי בזה?

אם מישהו יעזור לי אשמח למכור לו בזול את אחד המסכים שיש לי... *הבטחה*   :-X

פורסם

אני קראתי את המדריך כשפירסמו אותו לראשונה פה והתלהבתי לאללה !

אני מקבל את המחשב הנייד שלי מחו"ל עוד כמה ימים ויתחיל לעבוד על אותו פרוייקט , הבעיה היחידה , היא החיבור של המסך (נייד ) למחשב . בגלל שהוא מסך של נייד אין לו את חיבור כניסת VGA , אלא חיבורים הרבה יותר קטנים של אלקטרוניקה פנימית . אני לא חושב שתהיה לי בעיה להשיג מטול פשוט , אם אני ישיג שניים , אני יצור איתך קשר .

פורסם

פפש יפה.. נראה לי אפשר לעשות את זה בכל מסך שמאיר חזק אני צריך רק משהו שמגדיל כמו זכוכית מגדלת ואז אני ינסה..

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שתהיה לי בעיה להשיג מטול פשוט , אם אני ישיג שניים , אני יצור איתך קשר .

אשמח מאוד אם באמת תוכל להשיג 2.

אגב, יש דגמים של מטול קטנים יותר, כלומר גובה שלהם 10 ס"מ בלבד, במקום 50 ס"מ (כמו באתר ). להשיג אותם זה יהיה טוב, ויפה.

ל-tulicooli - אל צריך משהו שמגדיל אלא מפזר . יש הבדל... עדשה כזו נחשבת יקרה...

פורסם

כמו שאני רואה את זה, אתה יכול להשתמש גם במטול, כי יש נקודה שהקרניים ממלאות שטח ששווה לשטח של המסך שלך. הנה איור ASCII איכותי:

_

/

--        A

\  /

\    /

\      /

\        /

\          /

------------   B

B היא היא הזכוכית עליה שמים את השקף, A היא העינית שמעליה המראה.

מה שאני אומר זה שאיפהשהו בין נקודה A לB צריך להיות מקום שהמסך שלך מתאים. יכול להיות שאני טועה והקרניים נשברות באיזה שהיא צורה והתמונה תצא מעוותת אם לא תצמיד את המסך לנקודה A או לנקודה B.

פורסם

אגב, יש דגמים של מטול קטנים יותר, כלומר גובה שלהם 10 ס"מ בלבד, במקום 50 ס"מ (כמו באתר ). להשיג אותם זה יהיה טוב, ויפה.

כן אני מכיר אותם , התאורה מגיעה מלמעלה (איפה שהעדשה המכנסת ) , ככה שלא נוצר חום על המסך שגם ככה מתחמם וזה נראה הרבה יותר טוב , וקטן ...

פורסם
  • מחבר

כן אני מכיר אותם , התאורה מגיעה מלמעלה (איפה שהעדשה המכנסת ) , ככה שלא נוצר חום על המסך שגם ככה מתחמם וזה נראה הרבה יותר טוב , וקטן ...

אז יאללה, לעבודה? ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים