עבור לתוכן

מה יהיה שיא ה MS במסכי LCD ?

Featured Replies

פורסם

לדעתכם מה עוד נראה השנה שירד יותר נמוך במסכי LCD?

איפה יהיה הגבול שהם יוכלו להגיד זהו חברה 8MS זה המקסימום שאפשר לרדת ? לדוגמא למשל.

עד כמה הטכנולוגיה הזאת יכולה להגיע בזמני תגובה...

פורסם

שמע LCD הוא הדור הבא הוא לא הולך להכחד בזמן הקרוב כמו ה-CRT אני מאמין שיום יבוא ויגיעו ל1MS או פחות.

פורסם

מן הסתם שהשיא הוא זמן תגובה בזמן אמת (0Ms)... אלא אם כן ימציאו מסכים שיכולים לחזות מראש מה הם הולכים להציג ואז נתחיל לרדת במינוס... (הלהיט הבא 16Ms-)

פורסם

נו זה לא בעיה פשוט שיתכנתו את המסכים לקבל מידע של כמה שניות ואז להריץ את זה ואז כשאתה רואה משהו המסך כבר מקבל את ה10 שניות הבאות

פורסם

ואז במשחק אתה תצטרך להקיש את המקשים שהתכוונת לפני 10 שניות ? :nono:

תנסה לחשוב מה יקרה במשחקים לדוג' ..

פורסם
  • מחבר

אז בעצם לא כדאי היום ללכת על 12MS אולי עוד חודש יצא 8MS.....שזה כבר די טוב.

פורסם

תמיד אתה יכול להמתין לטכנולוגיה הבאה ובסופו של דבר אתה תישאר בלי כלום. במידה והחלטת לרכוש היום, תעשה זאת.

LCD זו לא טכנולוגיה אשר הולכת להישאר שנים רבות אלא רק עוד 5-8 שנים. טכנולוגיית ה-OLED צפויה להחליף אותה, אך הכל תלוי בחברות הגדולות ובזמן שבו הם יחליטו לפתוח מפעלים לייצור מסכים אלו (פתיחת מפעלים לייצור מסכי LCD עלתה לחברות כסף רב ועל כן אינן ממהרות להחליף את הטכנולוגיה למרות שהיא כבר קיימת וזמינה).

פורסם

שמעתי פעם על OLED אבל אתה יכול לפרט על זה קצת??

פורסם

אין צורך בפחות מ12-10 MS

מסכי CRT הם בערך 6-10MS

פורסם

לגבי OLED אם אני לא תועה הפירוש הוא : Organic Liqued electro diode

לא בטוח לגבי הפירוש אבל זו שיטה מולקולרית שאמורה לשנות את צבעי התאים בעזרת שינוי זרם.

למעשה זה תא מאוד מאוד קטן שכאשר הוא מקבל מתח הוא משנה את צבעו. למעשה בטכנולוגייה זו ניתן להגיעה לגודל נקודה של 0.100 במקום 0.264 כמו בLCD. למעשה זה עובד בשיטה אורגנית המאפשרת שינוי צבע ותגובה מהירה פי 3 מה LCD.

לא שמעתי על תחילת תהליכי היצור או משהוא מתוכנן אבל אני יודעה שהתכנולוגיה קיימת כבר שנה וחצי אבל עלות הייצור כה גבוהה עד שחברה תצטרך לרכוש מאות כימאים בשביל לעבוד על זה.

פורסם

דווקא מבחינת עלויות ייצור, ה-OLED זול יותר לייצר אך את הסיבה לאי ייצורו ציינתי בהודעתי האחרונה.

פורסם

אין צורך בפחות מ12-10 MS

מסכי CRT הם בערך 6-10MS

לא נכון מסכי CRT הם 1 MS

פורסם

אין צורך בפחות מ12-10 MS

מסכי CRT הם בערך 6-10MS

בוודאי שיש צורך , כיוון שCRT הם הרבה פחות מ 6-10 כמו שציינת , אלא בCRT החדישים זמן התגובה הוא פחות מ 1MS , תותח אלקטרונים עובד בצורה שונה לגמריי.

נו זה לא בעיה פשוט שיתכנתו את המסכים לקבל מידע של כמה שניות ואז להריץ את זה ואז כשאתה רואה משהו המסך כבר מקבל את ה10 שניות הבאות

בהחלט יש לך שכל בראש , אבל לא זאת בעית זמן התגובה , בעיית זמן התגובה היא שכשמופיע צבע חדש לפיקסל לוקח זמן לצבע הישן להעלם (בFADE OUT) , זה מה שגורם לאפקט המריחה , וזמן כמה שיותר נמוך הוא יותר נעים לעין ויותר קרוב למציאות. ובעצם התיקון ההגיוני לתאורית (בהומור) ה"מינוס MS" זה לא"מסכים במינוס" שיוכלו לחזות מה הם יציגו  , אלא לפי ההגיון "זמן מינוס" זה בעצם תמונה בלתי ניתנת לצפייה (יעני חוסר תמונה) כי הצבע נעלם עוד לפני שהוא מוצג  :cool2:

(כמובן זה לא קשור - אבל סתם אני מתקן את ההגיון פה).

אז בעצם לא כדאי היום ללכת על 12MS אולי עוד חודש יצא 8MS.....שזה כבר די טוב.

לצערך הרב 8 MS זה עדיין רע ורחוק מלהיות טוב מבחינת אפקט זמן התגובה. מה שכן אפשר להגיד שזה הרבה יותר טוב ו"שמיש" מ 25 MS , שזה כבר נתון חשוב. ומבחינה סוביקטיבית - זה כבר הרבה פחות מציק ובהחלט אפשר לחיות עם זה. מנסיוני האישי , ואני תמיד שם לב לפרטים הקטנים, 12 MS ממש לא מתקרב ל"חווית השימוש" שיש עם מסכי CRT.

דווקא מבחינת עלויות ייצור, ה-OLED זול יותר לייצר אך את הסיבה לאי ייצורו ציינתי בהודעתי האחרונה.

אתה צודק , אבל זאת לא הסיבה העיקרית, זה בא במקביל לאורך חיים נמוך יותר של מסכי הOLED , הOLED עדיין בשלבי פיתוח , ומנסים להתגבר על בעיית אורך החיים לפני שישקיעו כסף רב במפעלים שגם ככה יצתרכו לשנות בעתיד כיוון שהפיתוח והתוצאות הרצויות עדיין לא הבשילו.

פורסם

תראו אם כבר אתם עוסקים בנושא של מסכי LCD וזמן תגובה, חבל לי לפתוח נושא חדש שייעלם מהר, אז אני פשוט "אדחף" לנושא הזה עם 2 שאלות לגבי המסך הזה:

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=215_213&products_id=2595

1.האם למישהו יש חוות דעת אישית על המסך וניסיון איתו ? איך הגרפיקה האם יש מריחות במשחקים ובכלל ..?

2.מה הזמן תגובה שלו ? באתר של זיגזג רשום 16 MS אבל באתרים אחרים ראיתי שרשום גם 25MS. למישהו יש נתון מדוייק והחלטי?

בתודה רבה, דודי הסטלן. :hi:

פורסם

דודי - אתה מוזמן לפתוח תרד חדש בנושא. מדובר בנושא שונה לגמריי , בעיקר בהתחשב בעובדה שתרד זה מדבר על דברים תאורטיים וטכנולוגייה כללית.

אבקש מהקוראים לעזור לדודי (הסטלן מתימן) בתרד שיפתח.

בתודה מראש ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים