עבור לתוכן

הפיכת cdrom לנגן דיסקים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים

יש לי CDROM ושני רמקולים למחשב. השאלה שלי היא האם אפשר לנגן שירים מהכונן אל הרמקולים בלי ספק כוח של מחשב (אבל עם מקור מתח אחר) ובלי לחבר אותו למערכת סטריאו?

פורסם

יכול להיות, ואם כן, אז רק דיסקי מוזיקה רגילים (לא דאטה אמפי3, וכו').

יש כוננים עם כניסת אוזניות בהן.. ככה שאפשר לשמווע בלי קשר לחיים..

תנסה לפרק אותו מהמחשב ולהשאיר אותו מחובר לספק (רק לצורך הבדיקה), ותנסה להפעיל בו סידי מוזיקה רגיל.

אחרי זה אם זה עובד תסדר הלחמות.

אני לא חושב שזה יעבוד, אבל שווה ניסוי אם בא לך.

פורסם

cd רגיל שמחובר רק למקור מתח לא יעבוד, אתה צריך לקצר כמה מהפינים של ה ATA (אני לא בטוח איזה, אבל אני מניח שזה מה שהמחשב עושה כדי שזה יכנס לפעולה.. בדיוק כמו שיש לספק, יש לו חוט שהוא מגשר וברגע שהוא מגושר הספק עובד)

פורסם

עובד. בטח שעובד. היה לי כזה במשך תקופה באותו :)

מה שאתה צריך זה סידי רום שיש לו כפתור פליי. (לי היה אחד שהיה לו גם סטופ ושיר קדימה שיר אחורה).

בעצם אתה מחבר 2 דברים: כוח לחיבור כוח הרגיל שמגיע מהספק. אני השתמשתי בשנאי של 12 V או ברכב בחשמל מהמצת (גם 12 V). הבעיה? אתה צריך לחבר לCD שני אותות, גם את ה12 V וגם 5V! כלומר תהיה צריך לאלתר מעגל פשוט של יצוב המתח מ12V ל5V ולהשתמש גם באות של ה12 וגם באות המיוצב של ה5.

החיבור השני הוא חיבור הסאונד (לרמקולים). יש לך בצד החיצוני של הסידי יציאת אודיו אנלוגית רגילה. 4 חוטים. לבן, אדום ושני שחורים. אתה מקצר את השחורים ביחד וזה היחוס ושני האחרים הם שני הערוצים (ימין ושמאל). כמובן שאם אתה רוצה לחסוך עבודה על חשבון יופי - תחבר את הרמקולים ליציאת האוזניות של הנגן (אם יש)

זהו בערך. בהצלחה ואל תשכח לעדכן!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים