עבור לתוכן

6800gt הכרטיס המשתלם ביותר ? האם הוא הכרטיס שיתן ביצועים סבירים גם בעוד שנתיים?

Featured Replies

פורסם

חברה שלום

בעוד כחודש בכוונתי לשדרג את הכרטיס מסך ואני אובד עצות

אני לא מתיימר להיות מומחה אז אל תיקטלו אותי על אי דיוקים פה ושם , נסו להסתכל על התמונה הגדולה ואל תיהיו שפוטים של חברה מסויימת.

לליבת 6800 יש 50 מיליון טרנזיסטורים יותר מאשר לליבת x800 , מה שמצביע על יכולת רבה יותר של עיבוד נתונים גרפיים .

חברת cryteac מפתחת המשחק farcry היא חברה עצמאית שאינה שפוטה של nvidia-doom או של ati-halflife2 כך שכאשר אני צריך לזרוק יותר מ-2000 שח על כרטיס מסך אני מיסתכל אך ורק על farcry בתור דוגמא מייצגת ליכולות של כרטיס מסך בעתיד הקרוב.

כזכור בהתחלה כרטיסי x800 הפגינו עליונות ב-farcry ,אולם כאשר יצא patch 1.3 שתמך ב-pixel shader 3.0 ואיפשר ניצול יעיל של אותם 50 מליון טרנזיסטורים עודפים ,נוצר יתרון משמעותי לסידרת 6800 עד כדי כך שאפילו 6800gt השאיר את ספינת הדגל של ati

x800xt pe הרחק מאחור.

עכשיו היות ו-halflife2 ,farcry ,שניהם מבוססים על directX 9, ההגיון שלי אומר שאם valve לא הייתה מקבלת מיליוני דולרים מ-ati עבור פיתוח המשחק אז בטוח שהיה כבר יוצא מזמן patch שהיה מאפשר להשתמש גם כן בצורה יעילה באותם 50 מיליון טרנזיסטורים עודפים כך שבסופו של דבר היה מיתברר שגם במקרה של halflife2 הכרטיס המישתלם ביותר בשוק הבניוני -גבוהה הוא 6800gt.

כשאני נאלץ לשים יותר מ- 2000 שח בשביל לקבל תוצאות טובות במידה ואני רוצה רזולוציה של 1200*1600 עם כול הפילטרים אני לא קונה כרטיס מסך עבור משחק עכשווי כזה או אחר ,אלא בעיקר עבור אותם משחקים שייצאו בעוד שנה וחצי ,שגם בהם אני רוצה לקבל לפחות 30 תמונות בשנייה ברזולוציה של 1600*1200 תוך התפשרות על רמת הפילטרים

פורסם

ATi לא העבירה דולר אחד לValve, בFarCry ה2.0b מזמבר 3.0... ה3.0 זה בולשיט, במיוחד עם המנוע הגאומטרי של ויכולות קימפול השיידרים של ה6800.

אם אתה רוצה כרטיס לeye candy אז זהX800 ואף אחד לא יתווכח פה על זה. גם כאשר מסתכלים לעתיד הX800 הוא הבחירה, ההתמודדות של ה6800 עם עומסים, היא מכפירה פשוט. הכרטיס הזה כיום לא מסוגל להתמודד עם eye candy כמו שצריך, כן ברזולוציות נמוכות הכל יפה וסבבה, אבל כאשר מגדילים תרזולוציה הFPS תחת ה6800 נופל כמו אבן.

פורסם

מה X800 מה אתם רוצים

רק שניה גם אני מעוניין לקנות כרטיס מה יותר טוב מה שאמרתם או

fx 5200 123 bit ???

פורסם

התכוונתי 128 bit

פורסם

נכון ATI זבל הם הולכים בכרטיס הבא להשתמש ב PS3 אז עצה שלי לא לקחת ATI כי הם הולכים על PS3

ואין בזה שימוש

אז איזה לא שווה לפי דוגמא . כי זה משהו לא נחוץ וATI הולכים לשים את זה...מוזר ... אבל כדי להשאר מאחור אז קח את ה x800pro

שנותן ביצועים ב 10 אחוז יותר נחותים ותשלם יותר כסף.

:xyxthumbs:

דוגמא הוא דיבר על כרטיס מסך באיזור ה 2000 שקל לא ה 3000 שקל .

פורסם

אוייש כמה שאתה עלוב...

SM2.0b זה כל הדברים שאשכרה יעילים בSM3.0 ברבע מהעלות, ל6800 אין יכולות לנצל SM3.0, גם הX800 לא, הפונקציות שכן אפשר לנצל כיום כולן נמצאות ב2.0b, וחלקן אפילו בכרטיסים יותר ישנים של ATi. הX800 עדיף מכל בחינה בהתמודדות עם שיידירם מאשר ה6800 עם ה3.0 המהולל שלו. ביצועי הVS של ה6800U נחותים מאלו של ה9800. ה6800 נחנק כאשר כותבים לו תוכניות שיידרים ארוכות מהרגיל, מה שאמור להיות native ל3.0, ושלא נדבר על ההתמודדות המכפישה שלו עם pixel barnching דבר שגרם לקייטק, להוציאו מהפאץ שמאפשר תמיכה בSM2.0b/3.0. ושלא נדבר על כושר ההתמודדות של ה6800 עם עומסים, ברגע שהכרטיס צריך להזיע, הכרטיס נחנק ותוקע תFPS ברצפה...

פורסם
  • מחבר

DOGMA

האם אתה נרקומן של ati או שכול הכסף שלך מושקע במניות של ati או שאולי אתה קשור עיסקית ליבואנים של ati לארץ ,אחרת אני לא מבין מדוע אתה טוען :"בFarCry ה2.0b מזמבר 3.0... ה3.0 זה בולשיט"

אני בדקתי במספר אתרי חומרה ,ובכולם הסיפור חוזר על עצמו :ב-farcry 1.3 עם הדריברים האחרונים 6800gt משאיר את x800xt pe הרחק מאחור

ואי אפשר להתווכח עם מספרים

אני בטוח שכולנו רוצים לדעת על מה אתה מיתבסס כשאתה עושה קביעות כול כך ניחרצות

אנא ממך שתף אותנו במקורות המידע שלך ותן לינקים עניניים

בתודה מראש

ASTA

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אני לא מקושר כלכלית לATi, כן אני חובב ATi, אך עם זאת אני אחד האנשים היחידים כאן שאשכרה יודע על מה הוא מדבר. אינני יודע באיזה אתרי חומר סוג ד' בדקת בהם, אך אני מציע לך לבדוק שוב את אמינותם.

הנה 3.0 מול 2.0b כן ממש משאיר אבק... כן לא ממש דרייברים עדכניים, אבל עדיף מאתר חומרה סוג ד'.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/farcry20b.html

volcano_1024_candy.gif

על DooM3 אין לי כוח להתווכח כי זה לא רלוונטי, בקשר לHL2

אמרת שאתה מעוניין בלפחות 30fps על 1600x1200 ופילטרים, כן זה מה שאתה תקבל עם ה6800 המהולל שלך. חבל שלא בדקו כאן X800pro מול GT, זה עוד 6800U שעבר OC, עם הGT זה יהיה אפילו גרוע יותר.

11006766724A4ignx3cx_3_3_l.gif

http://www.hardocp.com/article.html?art=Njky

ה50 מיל' טרנזיסטורים נוספים חוץ מהרבה חום, ורעש לא עושים כלום, אין קשר בין מספר טרנזיסטורים לביצועים.

פרסקוט מכיל מספקר כפול של טרזניסטורים מנורט'ווד, ואיפה בדיוק הכפלת הביצועים.  :nixweiss:

הכרטיסים של ATi תמיד היו "נחותים" במספר הטרנזיסורים שלהם, וזה לעולם לא בא על חשבון ביצועים, או תמיכה בטכנ'. ה2.0b יותר ממספיק כיום, והוא יספק את הכרטיס הזה לאורך זמן רק.

כאשר מסתכלים על משחקים עתידיים, רואים, גאומטריה מורכבת יותר, שימוש נרחב יותר בשיידרים, ובמיוחד בVS. בכל התחומים הללו לכרטיסים של ATi יש יתרון בולט.

מצב eye candy שמזיז כיום למשחקים, משקף ישירות ביצועים במצבים נורמאליים במשחקים עתידיים, דבר ששוב הX800 יוצא עליון בוא. תוסיף לזה תמיכה ב3Dc, וOpenGL2.0 דבר שיש רק לATi, אתה מקבל כרטיס שיחזיק זמן רב.

אתה יכול לקחת את ה6800, אני לא יפסיד מזה כלום, בדיוק כמו שאני לא ירוויח מזה שתקח x800, אני ממש לא מבין מאיפה לכל הרוחות הגעת למסכנה הזאת. מי שיפסיד יהיה אתה, אתה תקבל כרטיס שאינו מסוגל להתמודד עם עומסים, כרטיס שלא תומך בפונקציות שבאמת יהיו חשובות בעתיד, וכרטיס עם תמיכה מפוקפת בSM3.0, שיש אנשים שאומרים שלא היה אמור לקבר הסמכה בכלל מMS. אין FPB בדיוק של 32bit למשל.

ועוד דבר קטן בקשר לFarCry גם שם אני יעדיף תגישה של ATi משום מה...

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=94855.0

הדמו הולך להדגים 3Dc S3TC וגם HDR, כן זה לא ה16bit FP blinding שיוצר אפקט של טריפ ורוצח ביצועים, אבל אחד דיי מעפן כזה, מאפשר FPS גבוהה, ויוצר תמונה חדה וברורה....

ועוד דבר נוסף השיידר הכי ארוך שהשתמשו בו בדמו או במשחק בכלל, היה באורך של 50 פקודות, וזה שיידר המים. השיידר הכי ארוך שהשתמשו בו מעולם היה בHL2 וזה היה באורך של 90 פקודות, כן שוב למים. ככה שאת ההגבלה של ה2.0 אפשר עדיין להשאיר בתור רלוונטית, כן ההגבלה של ה3.0 עומדת על 65 אלף, וה2.0b המסכן והעלוב, מוגבל ל1500 ומשהו לPS ו65K לVS, והוא לא בדיוק מוגבל, הוא מאפשר תוכניות שיידרים לא מוגבלות, בעזרת הF-buffer, אבל מסכן מה הוא יעשה, מה יקרה אם יצא משחק בעוד 700 שנה שיצתרך 500 פקודות לשיידר?

פורסם
  • מחבר

DOGMA

ידידי היקר ,דריברים מעודכנים לעיתים משנים את התמונה מקצה לקצה

הטבלה שהיבאתי היא מאתר מכובד שמשתמש בדריברים האחרונים ביותר והבדיקה נעשתה ליפני מספר ימים (מצטער לא זוכר את שם האתר - עשיתי רק תפיסת מסך) היות ואיכות התמונה זהה ,מעניין אותי נתון אחד בילבד והוא - frame rate per second ברזולוציה של 1600*1200 עם כול הפילטרים מופעלים . עד כה בעיון שיטחי ,אני חייב לומר , לא ראיתי שהיפרכת את העובדות שהיבאתי

עד כמה שידוע לי halflife עבר אופטימיזציה לטובת כרטיסי המסך של ati , כך שאני לא רואה בו דוגמא מייצגת.

בתכלס אני מסוגל לשים עד 2500 שח על כרטיס על מה אתה ממליץ בשורה התחתונה? אני יכול להשיג בארץ כרטיסים של club3d עם x800pro vivo ב-2460 שח או club3d עם ליבת 6800gt ב-2360 שח , שניהם עם שנתיים אחריות

כמו כן יתכן שאני אגיע לניו-יורק בינואר או להונג-קונג בעוד 3 חודשים -התוכניות עדיין לא סגורות

האם אתה חושב שעדיף לקנות באחת היעדים האלו ?

עד כמה שהיבנתי גם ל- ati וגם ל-nvidia בכרטיסי הדור החדש יש הגנה טרמית מיפני כשל של המאוורר ועליית חום מסוכנת בשל overcloacking

כך שניראה לי שהסיכוי שאני אזדקק לממש את האחריות שואף לאפס ועל כן אין שום סיבה משמעותית להימנע מקנייה בחוץ לארץ .

השאלה הגדולה היא האם ברשתות אמריקאיות גדולות כמו compusa ניתן לדרוש שיתקינו את הכרטיס באחד ממחשבי התצוגה על מנת ליבדוק במקום את תקינותו וזאת על מנת שלא יווצר מצב , שכשאני אחזור לארץ יתברר לי שהכרטיס פגום ואני אצטרך לעשות שמיניות באוויר על מנת לממש את האחריות באמצעות מישלוח יקר ובעיתי מבחינת הביורוקרטייה במכס לארצות הברית?

האם זה נכון שה-Meca (העיר מכה בסעודיה למי שלא הבין את הביטוי) לכול חובבי האלקטרוניקה והמחשבים בפרט ,זה טאיוואן ? עד כמה שידוע לי כמעט כול רכיבי המחשבים ושאר gadets מיוצרים בטאיוואן , האם זה הגיוני להסיק מכך שהמחירים שם הם הכי זולים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים