עבור לתוכן

על AMD, החום והרעש הנלווים

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני שנתיים AMD Athlon XP 1800, ועד שהלכו לי הקבלים בלוח האם - כתוצאה מאבק שלא ניקיתי במשך חודשים ארוכים - הייתי מאוד מרוצה. מאז הכנסתי לוח אם פשוט יותר והוספתי עוד מאוורר פשוט... וחיי אינם אותם חיים 8)

אבל הרגשתי בחסרונות כבר בהתחלה. המאווררים עשו המון רעש מהיום הראשון, והמחשב חימם מאוד את כל החדר - ועדיין מאוד מחמם. עכשיו גיסי קונה מחשב ושאל אותי איך AMD מבחינת עלות ותועלת. על פניו, כפי שמציינים םה כמעט כל החברים - AMD משתלם מאוד. השאלה הראשונה היא, האם המעבדים החדשים שלהם עדיין מחממים כל כך ועדיין מצריכים מערכת אוורור חזקה יותר.

היה לי מחשב פנטיום של NEC לפני כמה שנים ואני מכיר עוד מחשבים רבים אחרים שמחממים פחות ובאופן טבעי גם עושים פחות רעש. השאלה השנייה היא ,אם רוצים קירור איכותי ושקט צריך להשקיע מאות שקלים. האם זה לא מתקזז כבר עם המחיר שבו היינו קונים פנטיום?

פורסם

ממש לא.

הפנטיום החדשים פולטים הרבה הרבה יותר חום מאשר ה AMD, ולכן גם רועשים הרבה יותר.

דווקא הפנטיום מצריך קניית קירור נוסף, ה BOX של A64 מספיק די והותר.

חוץ מזה שב AMD יש לך אופציה לקחת TRAY ולקנות למשל את הלזמן 7000.

פורסם

עקרונית המעבדים החדשים ב90נ"מ פולטים מעט מאוד חום (הרבה פחות מפלומינו 1800) ותוסיף לזה את העובדה שהגופי קירור שלהם יותר מסיבים מה שמאפשר עבודה במהירות מאורר נמוכה יותר ופחות רעש.

עקרונית כמו שאמרו כאן - הזלמן 7000 ידוע קקירור מאוד מאוד שקט והוא עולה כ 170 שקל למיטב זכרוני .

העניין כיום עם AMD זה כבר פחות מחיר כי המחירים די זהים אלא הביצועים העדיפים והיתרון העתידי בתמיכה ב64 ביט (עד שאינטל תוציא את המעבדי 64 ביט שלה עוד חודש וחצי למיטב זכרוני)

פורסם
  • מחבר

ראשית כל תודה רבה על התשובות. אבל אני מניח שאתם מתייחסים למעבדים החדישים והמתקדמים ביותר. השאלה היא מה המצב בדור הביניים, אם אפשר לקרוא להם כך.

כלומר, האם הדברים נכונים גם למעבדים שאותם הייתם מוצאים במחשבים במחיר 4000-4500 שקל

(כולל מסך + כרטיס מסך יעיל אך לא יקר כמו משהו מסדרת MX של ג'יפורס) ?

מישהו יודע אם יש אפשרות להתאים איכשהו את האתר לפיירפוקס? אני תמיד מסתבך פה עם הסוגריים, המקפים וכו'.

פורסם

קודם כל, היום במחשבים באיזור 4000-4500 שקל כבר יש אטלון 64.

דבר שני, התייחסנו גם לסדרות הזולות יותר, הבארטונים והסמפרונים(למרות שהסאמפרונים לא מומלצים, רק הבארטונים).

פורסם

האט'לון בקושי היה מתחמם יותר מה P4 וה A64 הרבה יותר קר מה P4 הקיימים היום.

כל הרעיון הזה שהמעבדים של AMD מתחממים התחיל כאשר השוו את האט'לון המקורי לעומת ה PIII, אז נכון שהוא היה מתחמם בערך פי 2 ממנו אבל הוא גם היה הרבה יותר מהיר ממנו. אחרי זה אינטל הוציאה את ה P4 הראשון שסיפק ביצועים גרועים והתחמם אפילו יותר מהאט'לון.

הליבה החדשה של אינטל אחרי זה (נורת'ווד) היתה קצת יותק קרה אבל AMD בסופו של דבר הוציאו את ה מעבדים שלהם ב 0.13 וסגרו גם את הפער הזה.

נכון להיום אם מדברים על ה A64 ל AMD יש את היתרון מבחינת חום ורעש, וגם לפני זה הם לא ממש היו בחיסרון.

הבעיוה מתחילה כששמים מאוורר זול על המעבד, בעוד שאם קונים מעבד אינטל בקופסא מקורית הוא מגיע עם מאוורר איכותי - אבל זה לא קשור לנתונים של המעבד עצמו.

המחשב שלך שמתחמם ומרעיש, יש להניח שיש לך קירור לא איכותי על המעבד, אולי איזה מאוורר במארז שמרעיש יותר מדי והרבה מהחום במחשב מגיע דווקא מהספק (הזולים בד"כ) ולא מהמעבד.

פורסם

ממש לא.

הפנטיום החדשים פולטים הרבה הרבה יותר חום מאשר ה AMD, ולכן גם רועשים הרבה יותר.

דווקא הפנטיום מצריך קניית קירור נוסף, ה BOX של A64 מספיק די והותר.

חוץ מזה שב AMD יש לך אופציה לקחת TRAY ולקנות למשל את הלזמן 7000.

יש לי פנטיום 4 LGA775 בתוך מארז של COMPUCASE. אתה מוזמן לבוא ולהתרשם מה -אין רעש שהוא עושה כשהוא עובד. לא יודעים שיש מחשב פועל בחדר.. וזה עם המאוורר המקורי של אינטל.

פורסם

הכל יחסי בחיים.

בוא תתרשם מה AMD שלי שעובד בלי מאווררים במארז....

פורסם

יש לי פנטיום 4 LGA775 בתוך מארז של COMPUCASE. אתה מוזמן לבוא ולהתרשם מה -אין רעש שהוא עושה כשהוא עובד. לא יודעים שיש מחשב פועל בחדר.. וזה עם המאוורר המקורי של אינטל.

GURI , אני יכול להבין אותך...

קצת פחדתי בהתחלה לשדרג את המחשב ולהישאר עם INTEL . נורא קרץ לי לעבור ל AMD .

קראתי פה מלא תרדים של אנשים שכל מה שמעניין אותם בחיים זה איך לקטול את INTEL .

פחדתי שהוא ירעיש ויהיה לוהט וכל הבולשיט הזה שנכתב פה.

קיצר קניתי 3.2 / 775 LGA עם מארז של קומפיוקייס ו 2 מאווררים של 120.

המעבד כבר מגיע עם המאוורר החדש שלהם ואני רוצה להגיד לכם אנשים.. אני לא שומע בכלל את המחשב.

הוא כל כך שקט שלפעמים אני מסתכל אם הוא בכלל דולק.

אז תפסיקו רק לקטול ותנו דעות ענייניות ולא ממה שאתם שומעים מ "חברים".

נ.ב - סתם לידע כללי.. נכון עכשיו חורף אבל המעבד שלי כרגע על 38 מעלות עם קירור של INTEL .

אז על מה אתם מדברים אני עדיין לא מבין..

ערב טוב.

פורסם

הבעיה היא עם הפרסקוט בסוקט 478.. הם באמת רותחים ובמארז לא מאוורר (ובלי AIR GUIDE) המאוורר עולה שם ל RPM רצחני והרעש בלתי נסבל... גם זאת לא סיבה לא לקנות אינטל כי יש שפע של גופי קירור שקטים וטובים שיעשו את העבודה במקום הקירור המקורי של אינטל.

בסוקט 775 זאת בעיה קטנה יותר... רק להתרחק מהמעבדים של 3.4 ו 3.6.. הם כן רותחים בטירוף :cool2:

פורסם

כנראה הייה לך ניסיון רע עם המעבד... כנראה שהמעבד שלך זה הפלומינו, והוא באמת מתחמם מאוד. לי יש AXP 1800 T-BERD והוא עובד עם קירור די שקט על 43 מעלות בממוצע.

פורסם

יש PALMINO של 1800 ? זה לא רק 1600, 1700 ? בכל מקרה לי יש PALMINO 1700 , חרא של דבר שמתחמם יותר מדי.. ה TBRED יותר טוב, וה BARTON לפי הבנתי, הוא אף יותר טוב מזה (וזה נחשב לדור ביניים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים