עבור לתוכן

Sony MZ-NE410-מיני ביקורת שלי :)

Featured Replies

פורסם

**בעוד שאני כותב את הביקורת הזאת אני מאזין למיני דיסק שחמוד שרכשתי...**

שלום

בעקבות חיפושי אחר נגן אולטמטיבי לצרכי,חיפשתי באינטרנט נגן שיתאים לצרכים האלו:

-זול

-בעל יכולת לנגן MP3

-קטן

-בעל קיבולת המתאימה לי (לא מעל 25 30 בפליי ליסט אחד)

קראתי לי ביקורות באינטרנט אודות סוגי נגנים שונים,אחת שמשכה את עיניי הייתה היתה ביקורת שהשוותה בין סוגי נגנים שונים מHWZ ,המכשיר שקיבל שם את הציון הכי גבוהה היה המיני דיסק,יכולותיו שצויינו שם התאימו לי ולאחר שיקולים החלטתי על קניית מיני דיסק...

עכשיו עומדת לפני פרשיית דרכים חדשה,איזה סוג? התחלתי שוב לחרוש על האינטרנט,צימצמתי את המעגל לנגני מיני דיסק של סוני (טוב איזה עוד אפשרויות יש חוץ משארפ שכמעט לא זמינים בארץ)

עיינתי באתר להשוות מחירים 'זאפ',וראיתי שם את המיני דיסק Sony MZ-NE410,הלכתי שוב לדרישותי,ומיני דיסק הזה מילא את כולם-זול,בעל יכולת לנגן mp3,קטן,בעל הקיבולת שמתאימה לי..

לאחר השוואות שעשיתי עם דגמים אחרים,והתייעצויות עם פורומים שונים,החלטתי על המיני דיסק הזה,אשר ימלא את צרכיי.

עכשיו חיפשתי חנות ברשת לקנות,לא היו יותר מידי בחירות כי רוב החנויות המחיר הממוצא היה 500 ש'ח (ליתר דיוק 499 ),אז קניתי מוואלה שופס ,שלקחו 69 ש'ח רק על המשלוח,אז אבא שלי אמר שהוא יאסוף בעצמו את המיני דיסק מהספק ישפאר הום טק.

היום חזרתי הבייתה מבצפר,הנחתי את התיק ,ולהפתעתי מצאתי את המיני דיסק בחבילתו מונח על השולחן,מהר רצתי פתחתי את החבילה (שהיא דיי קשה,סוני ממש אטמו אותה חזק),הוצאתי את הנגן,במבט ראשון קטן נקי ויפה,חיברתי לו סוללה נטענת,וישר למחשב,התקנתי את הדרייברים,וחיברתי את המיני עם הUSB שסופק איתו למחשב.

התוכנה , Sonic Stage,שקיבלה בהמון מקומות שם של תוכנה כבדה ומסובכת,ממש לא ככה,תוך כמה דקות,העברתי את הפליי ליסט שלי לתוכנה,המרתי את הפורמט מmp3,לפורמט של סוני ATRAC,והקלטתי את השירים למיני דיסק,סופר פשוט ומהיר,סך הכל דחסתי 16 שירים בLP2 דיסק של,של לינקין פארק ומטליקה (מי ששומע מטליקה יודע כמה זמן כל שיר שלהם,מינימום 5 דקות).

OK, ניתקתי את המיני דיסק מהUSB, והפעלתי, ניסיתי את הסאונד עם 3 אוזניות שהיו לי-

- Sony MDR-027 (שבאו עם המיני דיסק)

- Panasonic RP-HT21

- Sony MDR-CD350

הסאונד ברמה גבוהה,הרצתי כמה טרקים של לינקין פארק ומטליקה ,הסאונד היה אפילו יותר טוב מאשר המחשב שלי שאני שומע שירים,אני לא אודיופיל וגם לא מתיימר להיות אחד,אבל היה יופי של סאונד.

יתרונות:

מחיר זול,מאוד זול (500 ,כמעט כמו דיסקמן ברמה גבוהה).

תומך בmp3 (כמובן שהפורמט מומר ל ATRAC).

קל מאוד לשימוש.

תוכנה קלה לשימוש (אני לא מבין למה יצאה לה כזה שם רע).

יש בו  NETMD(הצגת שם מידע על השיר,אומן,שם שיר,תאריך,אלבום).

אפשרות לחלק את השירים לקבוצות (מעיין תיקיות כאלה שהמיני יוצר לכל קבוצת שירים).

ווליום גבוה (עד 30,עם אוזניות כוס הייתי עוד צריך להמניך אותו).

עד 30 שעות נגינה רצופה בסוללה אחת (!).

קטן ולא כבד.

שליטה טובה גם ביד אחת.

חסרונות-

האוזניות שבאות איתו ברמה נמוכה מאוד,כדי להחליף אותם.

הסטריאו לא ברמה מספיק גבוהה,אבל בסדר+,ציפיתי ליותר פה.

אין בו יציאה אופטית,line out ושלט חוטי,אבל מצד אחד אלה אף פעם לא הוצעו במפרט,לקחתי את זה בחשבון...

מסך קטן מידי.

סך הכל אני מעניק למיני דיסק המצויין הזה ציון של 4.5 מתוך 5

הוא מאוד טוב למתחילים ולכאלה שאין להם כל כך הרבה דרישות מהמכשיר כמוני,והוא זול מאוד,לא כמו שאר המיני דיסקים האחרים של סוני (מעל 1000 ש'ח בדרך כלל).

אז למי שלא חשוב יותר מידי ג'אגטים מיותרים בו ורוצה את התמורה הטובה ביותר ל500 ש'ח,זה המיני דיסק בשבילו.

לדעתי עשיתי בהחלט קניה טובה,אני בנתיים מרוצה.

רציתי להודות-

לאנשים בפורום שיעצו לי עליו

לאנשים בזאפ שכתבו עליו ביקורת

תמונות -

DSC02548.jpg

DSC02544.jpg

DSC02539.jpg

DSC02542.jpg

DSC02538.jpg

DSC02537.jpg

פורסם

די תמוה שנתת לו 4.5/5 ,

יש לו כמה חסרונות בולטים :

א) חוסר בתאורה

ב) מסך קטן

ג) אוזניות די גרועות

ד)אין שלט

בנוסף זה מאוד לא מומלץ לאנשים עם אוספי מוזיקה גדולים כיוון שכל מדיה יכולה להחזיק 160 דקות באיכות בינונית , שלא נדבר על איכות גבוהה .

זה די לא נוח להתעסק עם הרבה מיני דיסקים קטנים ..

לבן אדם בעל צרכים מאוד מאוד בסיסיים שמחפש נגן קטן אולי זה יהיה טוב , אבל גם אז אפשר להסתפק בנגן פלאש שהוא יותר קטן ויותר זול .

בכל מקרה ,תתחדש על המיני דיסק .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים