עבור לתוכן

גשם שוטף - סכנה לנהגים!

Featured Replies

פורסם

ברור אחי, ברור..

אני באמת זהיר, וכנראה שעשיתי רושם של נהג לא זהיר ומופרע, אבל אני לא ככה...

• תגובות 60
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקיי חברים.

הנושא נהפך גם לנושא בעיקר לנהיגה. שם הנושא הישנה ל "גשם שוטף - סכנה לנהגים!"

פורסם

גם אני עכשיו כבר כמה ימים כל הזמן עם האוטו...

אתמול חתכו אותי שניים באדום!  :smile1:

אני נכנס לצומת בירוק פתאום מישהו חותך אותה(ב 90 מעלות אלי כאילו) באדום!

אחד בכלל עיצבן אותי, שלא תגיד גנב אדום...

נעמד באדום, אותת, הסתכל לצדדים והחליט שזה מספיק בטוח בשבילו בשביל לעבור...  :screwy: :screwy:

פורסם
  • מחבר

יש נהגים מטורפים בכביש,זה כבר לא חדש.

פורסם

לכבוד שינוי נושא הת'רד, סיפור קצר שימחיש לכם כמה חשוב להיות פי עשר יותר עירניים בחורף:

נסעתי היום לבי"ס, ובדיוק ירד מבול...

משהו רציני...

בכל מקרה, אני נוסע על הכביש בין ק. אתא לק. ביאליק, שנחשב כבין עירוני (יש פה כמה שבטוח מכירים).

בכל מקרה, בערך כשעליתי על הכביש הזה הגשם נחלש קצת. עכשיו, הכביש עדיין היה רטוב והכל, וגם הייתה קצת תנועה, וגם הכביש הזה דפוק לגמרי, אז שילוב של כל הגורמים האלו גרם לי לסוע במהירות של 60-65 בערך (כשמותר 80 ד"א), וכמובן לשמור מרחק. עכשיו, באיזהו שלב בכביש יש צומת קטן מרומזר, כשהכביש לכיוון כפר ביאליק מתחבר עם הכביש שאני נסעתי עליו. אני הייתי צריך לפנות בצומת ימינה, ולעלות על הכביש הזה. הפניה ימינה היא דרך נתיב מיוחד - משהו כמו 100 מטר לפני הצומת הכביש מתרחב ונוסף נתיב לפניה ימינה (כמו שיש בהרבה מקומות). לפני הפניה, הצצתי במראה הימנית לבדוק שלא נכנס לי איזה אופנוע לנתיב. כשאני מחזיר את המבט לכביש, אני קולט שהאוטו לפני עצר. לא מאט, לא בשלבי עצירה, עומד. עכשיו, זה היה במרחק שבתנאים רגילים, מספיק לגעת קצת לגעת בברקסים ומספיקים לעצור. אבל, כביש רטוב + קלטתי את זה פתאום, ואני מבין שאני צריך ללחוץ קצת יותר חזק. ופה הסיפור מסתבך: אני בולם, ואני רואה שהאוטו מאט לאאאאט (כמעט לא מפחית מהירות). אני מבין שאני בבעיה, אז בנוסף לבלימה אני מתחיל לחפש כבר את הפיצול ימינה, שאני אוכל לסטות אליו. ומה מסתבר? הכביש החלק משפיע גם על ההגה... בקיצור, הייתי צריך לעשות חתיכת תמרון כדי לא לפגוע במכונית שלפני, וממש בשניה האחרונה הספקתי לקחת ימינה לתוך ההתחלה של הפיצול, כשאני עובר במרחק של אולי, *אולי* 2 ס"מ מהפגוש של המכונית השניה. אם לא היו את השוליים הרחבים בגלל ההתחלה של הפיצול, הייתי נכנס בה או במעקה.

לסיכום, המסקנה: בחורף לא מספיק להוריד מהירות, אלא צריך גם לשמור מרחק גדול מהרגיל (כי מרחק העצירה שלכם גדל פלאים על כביש רטוב), ולשמור תמיד תמיד על עירנות.

לכל החוכמולוגים שאתמול קיבלו רשיון לנסוע לבד: השטויות שאתם עושים יכולות להרוג אותכם, ומה שיותר גרוע, הן יכולות להרוג אנשים אחרים. ודברים שאתם אולי יכולים לעשות על כביש יבש, נראים אחרת על כביש רטוב. תעשו לי, לעצמכם ולכל מי שבסביבתכם טובה, ותנהגו בצורה זהירה. אל תגידו "לי זה לא יקרה" - כי זה קורה במיוחד למי שאומר את זה. אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים לצאת לכביש בלי לעשות שטויות, פתיחות, משיכת הילוכים וכאילו רושם על חברים שלכם, אל תנהגו. תשארו בבית, ואולי תצילו את החיים של האנשים האחרים שנוהגים סביבכם.

פורסם

אתה עשית טעות, טל, בכך שהפעלת כוח בלחיצה על הברקסים... הגלגלים הקדמיים שלך ככל הנראה ננעלו כתוצאה מהרטיבות של הכביש ונכנסת לתת-היגוי.

אתה מפמפם עם הברקסים, לא לוחץ בבת-אחת. בנוגע לשאר ההערות, רצוי שהנהגים הצעירים כאן ייקחו זאת בהחלט בחשבון.

נ.ב, סביר להניח שמדובר ברכב ישן יחסית (אין ABS).

פורסם

שגיא - אם זיכרוני אינו מטעני אתה בעצמך נהג צעיר :)

פורסם

על הנייר, לצערי, כן.

בתור אחראי פורומים, אתה צריך להימנע מספאם מיותר. לפני שאתחיל לדבר על הנהיגה הקלוקלת שלך.

פורסם

זהו, שדווקא לא הפעלתי הרבה כוח

די מהר נזכרתי לפמפם... (לא שכל האירוע לקח כל כך הרבה זמן, שתי לחיצות וכבר הייתי אחרי האוטו...)

לפי מה שהרגשתי, זו היתה החלקה.

אבל, לא ממש היה לי נסיון בהחלקות או בנעילת גלגלים, ככה ש...  :-\

אניווי, באלנו 97, בלי ABS...

ובכל מקרה, זה נסיון לפעמים הבאות...

פורסם

לי היום צפוייה נסיעה דיי ארוכה לעיר אחרת , והאוטו הוא קטן וקל (דיאטסו סריאון 97 ) והרוח מזיזה אותו בכביש כל הזמן כי אני נוסע דרך ארוכה בכביש החוף ויש רוח צד , צריך לזכור את כל מה שכתוב בתאוריה על בלימה והחלקה בחורף .

טל טל תיזהר אחי ובכלל כל הנהגים שיהיו זהירים ויפעילו מחשבה לפני כל דבר שהם עושים היום על הכביש

פורסם

הרוח צד הזו ממש מסוכנת

מרגישים חוסר שליטה בהגה

אם כבר סיפורים אז שני ילדים מהשכונה שלי נסעו 150 בכביש רטוב איבדו שליטה החליקו עשו סלטה עם האוטו

אחד מהם שבר שתי חוליות בגב והשני יצא רק עם שבר ביד :-X

פורסם

כל הז*ן... :-\

פורסם

אני נסעתי היום הלוך חזור בכביש החוף והיה פשוט סיוט.

כל הכביש רטוב, והמכוניות שמלפנים מתיזות את המים לאוויר ולשמשה...

מה שיוצא זה שלא רואים כלום..

תוסיפו לזה את המיליון סימונים הלא מובנים של מע"צ שכולם מבריקים באותה מידה בגלל שהכביש רטוב, גם אם הם מחוקים...

וקיבלתם נסיעה עצבנית במיוחד...

ממש פחדתי ליסוע...

וכשיש לך אוטו של טון וחצי, הרוח הצדדית לא כל כך מפריעה  :P

פורסם

האמת? לא השפיע עלי.. נהגתי היום מהרצליה לפתח תקווה (כביש החוף - כביש 4 נדמה לי) עם הגולף 2005 שלי, כנראה שסוף סוף כל הכובד שלה וכל המערכות נגד החלקה הגיעו לשימוש.. לא הרגשתי תרוח (חוץ מהעובדה שנהגתי עם חלון פתוח) והגשם בקטנה, יש וישרים :)

אבל על כל אופן.. נסיעה של 10 דקות, ובדרך ראיתי משהו כמו 4 תאונות :\ תיהיו זהירים שם Ppl

פורסם

כביש החוף - כביש 4 נדמה לי...

:nono:

כביש מס' 2, כביש 4 זה הכביש הישן. המביא אותך גם לרעננה וכפר-סבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים