עבור לתוכן

גשם שוטף - סכנה לנהגים!

Featured Replies

פורסם

אני אוהב גשם אממ

ככה לשתות איזה שוקו חם חולצות ארוכות

מצתנן -> לא הולך לבית ספר ;D

מה רע ?

• תגובות 60
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם לי ב 23, בגלל זה ב 12 בלילה.

בסוף נהגתי, עכשיו חזרתי, פשוט כיף!

אם כתוב לך מלווה עד ה 23, אז רק שתדע שזה כולל את ה 23, יעני נהגת בניגוד לחוק היום.

תחשוב שאם היו תופסים אותך עושה "בלימות חירום" היו שוללים לך לעוד 3 חודשים מינימום...

ואתה ממש דפוק לעשות דברים כאלה בגשם ד"א. ממש.

פורסם

אז גם אני בדיוק באותו יום כמוך!

אף אחד לא יודע אם היום כבר מותר לנו לנהוג או לא, אבל חיכינו כל כך הרבה זמן... בשביל זה להסתכן?

בוא נחכה עוד יום...

ובאמת את השטויות תשאיר לכבישים יבשים... :)

ואז תאכל ממני קצת עשן ;)

פורסם

גם לי ב 23, בגלל זה ב 12 בלילה.

בסוף נהגתי, עכשיו חזרתי, פשוט כיף!

דווקא מזה סבבה אין אף אחד על הכביש, הייתי עם חבר, דפקתי בלימת חירום הבאתי פירפור לאיזה 3 שניות ב 5500 סל"ד, הרמתי הנד ברקס (אבל בטיחות קודם אז אל תחשבו שאני מטורף! תמיד כשאין אף מכונית באופק ושאין מכוניות חונות על הכביש ובעיקר שהכביש רחב)

ובדקתי כמה עושה האוטו בראשון, 60 קמ"ש מגיעה האיביזה הזאת! בראשון!

אתה חושב שאתה גבר? אתה חושב שאתה יודע לנהוג?

יש לי חדשות בשבילך. אתה לא יודע לנהוג בשיט. לנהוג מהר ולעשות שטויות זה לא בעיה.

במיוחד בתנאים של גשם!! אתה אידיוט ומה ואתה תגמור בסוף מרוח עם האיביזה של על עץ. זה במקרה הטוב שלא תאבד שליטה (זה קל יותר ממה שאתה חושב אצלנו בכבישים הדפוקים שלי חיפה. ירידה, גשם, סיבוב.. איבדת שליטה והתרסקת אל תוך אוטו עם אמא ושלושת ילדייה.

תנהג! תנהג הרבה. זה חשוב לניסיון. אבל תנהג כמו בנאדם. עדיף תנהג כמו פחדן. תצבור ניסיון, תראה עד כמה אתה לא יודע לנהוג עכשיו..

תנהג, ואולי תראה בצד הדרך תאונות. מכוניות מרוחות עם נהגים שהם חשבו שהם יכולים לעשות מה שבא להם. אני מקווה שזה לא יהיה משהו שאתה מכיר.

מזל טוב.

פורסם

אם כבר התחלנו לדבר על נהיגה, אז לפחות בהקשר של גשם...

הגשם ה-1 מביא איתו שכבה אדיבה של ג'יפה מאבק וחול וחרא שהצתבר כל הקיץ על הכביש, ובעונה הזאת הנסיעה הכי מסוכנת. תורידו לפחות 10קמ"ש מאיך שאתם נוסעים בד"כ כי אתם לא רוצים למצוא את עצמכם "מרחפים" לתוך איזה עמוד.

פורסם

טוב, דבר ראשון 12 בלילה זה אומר ה 23 לא כתוב לי יום לא כתוב שעה כתוב לי 23 אז לדעתי זה חוקי, אם אתה חושב שזה לא חוקי אני רוצה בבקשה שתראה לי איפה זה רשום.

ועכשיו לכל מי שאמר שאני חושב שאני גבר וכאלה דברים, לא אני לא חושב שזה עושה אותי גבר ואני מסכים עם כולם שזה מסוכן בגשם, ואני יודע שאין לי ניסיון ואני באמת נוהג בזהירות, אבל כמו שאמרתי, עשיתי את הדברים האלו רק כשבאמת הכביש היה ריק ובלי מכוניות חונות, אני רק רציתי לדעת עד כמה באמת הכביש חלק, אז הרמתי הנד ברקס ב 40 קמ"ש, ודפקתי בלימת חירום ב 30 קמ"ש, למי שאף פעם לא עשה את זה בגשם, רק שתדעו שהאוטו פשוט לא עוצר, הוא ממשיך לסוע בדיוק אותו דבר, עם גלגלים נעולים או בלי האוטו לא עוצר, ותשמעו, רק אחרי שעשיתי את זה הבנתי כמה שהכבישים מסוכנים (ולמי שלא יודע זה דווקא חוקי לעשות בלימת חירום בפעם הראשונה שנוהגים על האוטו, בתנאי שאין מכוניות והכביש ריק!)

אני בחיים לא יעשה את הדברים האלה כשאני יודע שאני יכול לסכן אנשים אחרים שלא קשורים.

פורסם

אני לא אמרתי אם זה חוקי או לא.

אבל מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא יודעים, אני מעדיף לא לקחת את הסיכון ולחכות עוד יום...

אז מה יקרה אם נחכה עוד יום אחד? חיכינו 17 שנה+חודשיים

פורסם

טוב, דבר ראשון 12 בלילה זה אומר ה 23 לא כתוב לי יום לא כתוב שעה כתוב לי 23 אז לדעתי זה חוקי, אם אתה חושב שזה לא חוקי אני רוצה בבקשה שתראה לי

מה שאתה לא מבין זה שה-23 ברישיון שלך כולל את ה 23 לנהיגה תחת ליווי של מבוגר.

ככה שלא משנה אם נהגת אתמול בחצות או היום בצהרים - עדיין אסור לך לעשות את זה. היום בחצות עובר לך המלווה ולא דקה מוקדם יותר.

אני בנסיעה הראשונה לקחתי ת'איביזה 87' של חבר שלי ולדבר הזה אין כ"כ קלאץ' אז כל שנייה נכבה האוטו, ופתאום משומקום הגיעה ניידת שרצתה לראות רשיונות (ככה זה כשיש אוטו ערבי). אתה לא יכול לדעת מה הולך לבוא לך - אז אל תעשה שטויות סתם!

פורסם

אם כבר התחלנו לדבר על נהיגה, אז לפחות בהקשר של גשם...

הגשם ה-1 מביא איתו שכבה אדיבה של ג'יפה מאבק וחול וחרא שהצתבר כל הקיץ על הכביש, ובעונה הזאת הנסיעה הכי מסוכנת. תורידו לפחות 10קמ"ש מאיך שאתם נוסעים בד"כ כי אתם לא רוצים למצוא את עצמכם "מרחפים" לתוך איזה עמוד.

זאת אומרת שכדאי ליסוע בדרך כלל על 150 ולא על 160 :screwy: נו טוב בסדר אם את אומרת... ::)

פורסם

בהמשך לדבריה של דריה:

הרבה פעמים מזכירים את הגשם הראשון כל חורף, שמרים את כל הג'יפה מהכביש והופך אותו לחלק הרבה יותר. אבל יש לשים לב לעוד פרט קטן באקלים של הארץ. החורף פה בישראל זה לא חודשיים שכולם גשם ללא הפסקה. הגשמים פה באים בתקופות, ככה שיכול להיות יום אחד גשם זלעפות, ואח"כ שבוע שמש חזקה בלי ענן בשמיים ואפילו יכול להיות חם. בשבוע הזה הג'יפה יכולה להצטבר מחדש על הכביש, ולגשם הבא יכולה להיות השפעה כמו לזאת של הגשם הראשון.

בקיצור, לנהוג זהיר זה לא דבר שעושים פעם בשנה...

פורסם

זה אולי לא מאד קשור, אבל הדיון הפך לדיון-יש לי רישון אני מאאאגניב..... אז יש לי שתי שאלות....

טוב יש לי את הרשיון כבר יותר מחצי שנה, ו:

1) כמה זמן אני צריך לשים את השלט של הנהג חדש? שנה? שנתיים?

2) כשעוברות שנתיים ואני אמור להחליף את הרישיון הזמני לרשיון קבוע, הם שולחים לי בדואר כמו ששלחו את הזמני שיש לי עכשיו כשנגמרה תקופת המלווה או שאני צריך ללכת אליהם לקחת את זה? (ואם אני צריך ללכת אליהם, אל מי?).

ד"א כל אלה שעוד לא נהגו לבד, פעם ראשונה שתנהגו לבד אתם תהנו חבל על הזמן=]

פורסם

1) שנתיים. עד שאתה מחליף את הרישיון שלך לחדש שלא כתוב עליו שאתה חייב לשים את השלט.

פורסם

גשם? פחחח... נסו סופת שלגים. עליתי לחרמון ביום ראשון שבוע שעבר, לא ירדה שם אפילו טיפת גשם. היום ירדתי כשכל הפסגות מכוסות בשלג.

פורסם

אם כתוב לך מלווה עד ה 23, אז רק שתדע שזה כולל את ה 23, יעני נהגת בניגוד לחוק היום.

תחשוב שאם היו תופסים אותך עושה "בלימות חירום" היו שוללים לך לעוד 3 חודשים מינימום...

ואתה ממש דפוק לעשות דברים כאלה בגשם ד"א. ממש.

חחח אם אתה צודק אז נסעתי יום שלם בלי רשיון, למרות שכתוב לי עד ה 23 לחודש, אבל עכשיו זה כבר לא משנה כי זה ה 26 ואני כבר כל יום לוקח את האוטו כמה פעמים ביום, ואני צריך ללכת לקחת את אחותי מבי"ס כל פעם שאמא שלי לא יכולה וזה כיף לי להיות נייד.

פורסם

תהיה נייד אבל תהיה נהג לא רק טוב ,אלא גם חכם

תחשוב תמיד על הנהגים שלידך, תחשוב איזה דברים הם יכולים לעשות בזמן נהיגה. תמיד תהיה עירני לכל מה שקורה מסביבך!

כשאתה על הכביש, החיים שלך ושל הרבה אנשים בידיים שלך!!!!!!

סעו בזהירות :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים