עבור לתוכן

שאלה לגבי התקנת HD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

נתחיל במפרט, יש לי P4 1500 עם 256 MB RDRAM ו HD של 30 GB

קניתי היום HD של 160 GB.

השאלה שלי היא האם כדאי להשאיר את ה HD הישן מחובר גם כן כמעיין מחסן לתמונות או שעדיף לוותר עליו?

הבנתי שאם הוא נשאר מחובר הוא מאיט את המחשב כי המחשב כשמחפש משהו ניגש גם אליו כל פעם.

רציתי להבין כמה זה משמעותי והאם אכן זה משפיע בכל פעולה שלי או רק בדברים מסויימים כאני עושה המחשב מחפש גם ב HD הישן.

תודה על העזרה

אלעד

פורסם

דיסק קשיח נוסף בטוח שלא יאט את המחשב.

השאלה היא אם בכלל הלוח הזה תומך בדיסק בגודל כזה, זה לא לגמרי מובן מאליו בלוחות מהשנים האלו.

וגם אם כן, אתה חייב להתקין את XP מדיסק שכבר מכיל את SP1 או SP2 בכדי שיזהה דיסק בגודל כזה.

פורסם

איטיות באה בדרך כזאת להלן : " אם אתה שם דיסק ראשון עם 5400 סיבובים לדקה ודיסק שני עם 7200 סיבובים הדיסק HDD הראשון יוריד את הדיסק השני לאותה מהירות של 5400 ! פשוט וקל !!! :2gunsfiring:

פורסם
  • מחבר

דיסק קשיח נוסף בטוח שלא יאט את המחשב.

השאלה היא אם בכלל הלוח הזה תומך בדיסק בגודל כזה, זה לא לגמרי מובן מאליו בלוחות מהשנים האלו.

וגם אם כן, אתה חייב להתקין את XP מדיסק שכבר מכיל את SP1 או SP2 בכדי שיזהה דיסק בגודל כזה.

תודה על התגובה... על הקטע שאולי הלוח אכן לא תומך באמת פתאום חשבתי...הבעיה היא שזה היה בדרח חזרה הביתה עם ה HD החדש... :-\

אז אני מניח שנקווה לטוב.

לגבי ה SP, ידוע לי שרק אחרי ההתקנה של ה SP המחשב מזהה את כל הדיסק כי לפני הוינדוז תומך רק עד 80 GB או משהו כזה..

פורסם
  • מחבר

איטיות באה בדרך כזאת להלן : " אם אתה שם דיסק ראשון עם 5400 סיבובים לדקה ודיסק שני עם 7200 סיבובים הדיסק HDD הראשון יוריד את הדיסק השני לאותה מהירות של 5400 ! פשוט וקל !!! :2gunsfiring:

אז לפי מה שאתה אומר אם שניהם 7200 ATA אז אין שום שינוי בתיזמוני המחשב אם מותקן דיסק אחד או שניים?

אתה בטוח בזה?

פורסם

ממש לא נכון. אם כבר אז הדיסק הישן יגביל את את רוחב הפס לתעבורת נתונים אם שניהם יהיו על אותו הכבל.

פורסם

אם שניהם על אותו סיבובים לדקה אז לא תהיה בעיה של איטיות אבל אם אחד איטי 5400 למשל ואחד יותר מהיר 7200 אז שניהם יהיו איטיים ויעבדו ברמה של 5400 סיבובים כמו בתדרים של זכרונות אותו עקרון למשל זכרון עם תדר 400 וזכרון עם תדר 333 החלש שולט ושניהם יעבדו ב 333 ! וחבל על הויכוח כל איש מקצוע דיי פושר יודע את זה.

פורסם

יש לי דיסק קשיח שעושה רעשים של טרקטור שהמחשב עובד למה זה ?

דיסק קשיח של WD 4 GB

:yelclap:

פורסם

יש לי דיסק קשיח שעושה רעשים של טרקטור שהמחשב עובד למה זה ?

דיסק קשיח של WD 4 GB

:yelclap:

קשה לך לפתוח נושא בעצמך?

פורסם

דיסק קשיח של 5400 סל"ד לא מאט דיסק של 7200 סל"ד, הדיסקים בכלל לא מודעים למהירות הסיבוב אחד של השני - אפילו הלוח/הביוס ומערכת ההפעלה לא יודעים אותה.

בבקרי IDE ישנים (מעל לשלוש שנים) לא היתה תמיכה בפעולה דיפרנציאלית של התקנים ככה שחיבור התקן ATA66 יחד עם התקן ATA100 היה מפעיל את שניהם ב ATA66 (דבר שלא קשור למהירות הסיבוב ולא משפיע הרבה על הביצועים).

אבל היום הבקר מסוגל לתקשר עם כל התקן במהירות שונה (גם אם הם על אותו כבל) ככה שבכלל זה לא צריך להדאיג.

פורסם

במעבדה של באג מחשבים קיבלתי תשובה שונה ! במעבדה של מולטיבאג מחשבים קיבלתי תשובה שונה !!!

אצל כולם ציינו שתהיה איטיות ובמהירות ישלוט ה HDD הפחות מהיר !!!!!

7200-5400=5400-5400

"תשובות של מנהלי מעבדות ללא שום אינטרס וקשר לפורום"

אז אני מבקש לא תמיד צריך לצאת צודק בכל מחיר "אני מנהל אני מבין"

פורסם

באג זאת באמת אחלה חנות ובהחלט מקור מוסמך... והתשובה של אסף .ר. הייתה בהחלט חובבנית וחפיפניקית... אתה בהחלט צודק ידידי. בוא נראה להם למנהלים האלה שחושבים שהם יודעים הכול! :silly:

תחשוב רגע חבר על הדברים, תחשוב לעומק ובעצמך, לא מה שאמרו לך ותראה מה הגיוני, טוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים