עבור לתוכן

מה זה צי'פסט ? גשר צפוני ?

Featured Replies

פורסם

אין בעיה בקטנה :)

פורסם
  • מחבר

עוד לא קיבלתי תשובה לשאלה ששאלתי כנראה שהיא קצת קשה :'( לא נורא אולי בהמשך מישהו שמבין עניין יענה לי.

מחפש תשובה מקצועית לא חפיפית כנראה שפה זה לא ממש המקום.

:s07:

פורסם

הסינק זה גוף קירור

פורסם
  • מחבר

הוא שונה מהגוף הקרור של המעבד ! אין לו מאוורר ועוד משהו יש כאלה בלי מאוורר ולמה ?

ושוב מה ההבדל בין גשר צפוני לדרומי ? התפקיד שלהם ? למה על הגשר הדרומי אין סינק ?

הגשר הצפוני מתחמם ? ואיך גוף קרור כדוגמת סינק בלי מאוורר מקרר בכלל ?

ועוד משהו שאומרים ציפסט מתכוונים לגשר הדרומי והצפוני ? או לכל הרכיבים(השבבים) שעל הלוח ?

יותר מפורט   !!!! :lamer:

פורסם

אוקיי הגוף קירור של המעבד בדרך כלל יותר גדול כי המעבד צריך קירור יותר טוב

למה יש כאלה בלי מאוורר ? כי יש לוחות שהCHIP לא מתחמם הרבה אז אפשר גם קירור פסיבי(רק סינק)

הגשר הצפוני כן מתחמם אבל קצת כי כאשר החום עולה לגוף הקירור הוא מתפזר עם מאורר הוא פשוט מתפזר יותר מהר

ולשאר אני לא בטוח אז אני לא אענה

פורסם

[ltr]chipset is the set of chip that are on the motherboard (both northbridge and southbridge), but the northbridge is usually refered as the chipset and that's because it's the most important chip on the motherboard. the northbridge connectes the CPU to the memory (the northbridge is also the memory controller and that's why it's so important) and to the other internal buses (AGP, PCI) and the southbridge connects the CPU everything else (I/O ports, USB).[/ltr]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :xyxthumbs: אחלה תשובה פשוטה וטובה.

מודה לך מאוד.

פורסם

כן, וכמובן ש NORTHBRIDGE ו SOUTHBRIDGE זה שיטה אחת...

בקר הזכרון במעבדי AMD 64 נמצא על המעבד עצמו ולא ב NORTHBRIDGE כמו בשאר מעבדי ה PC, דבר שמשפר את הביצועים של גישה לזכרון, ולכן למשל ב NFORCE של NVIDIA אין SOUTH/NORTHBRIDGE זה הכל בתוך רכיב אחד שעושה הכל.

פורסם
  • מחבר

NVIDIA NFORCE זה לוח אם של AMD ?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

לאינטל יש גם לוח ללא גשר צפוני ודרומי שהבקר זכרון מובנה במעבד ?

פורסם

לא שידוע לי

פורסם
  • מחבר

ברגע שהגשר הצפוני והדרומי נמצאים מובנים על המעבד כמו ב AMD אז הבדלי הביצועים מבחינת מהירות וכל זה משמעותיים ? ביחס לאינטל ? ואיך קוראים לציפ' הזה שהוא הכלאה של הגשר הצפוני והדרומי שיושב על המעבד ב AMD ?

פורסם
  • מחבר

מישהו כתב לי פה באנגלית על הגשר הצפוני והדרומי ומה מקושר לכל דבר בפורום מתחרה הביאו לי ציפסט של אינטל

ובשרטוט הדברים טיפה שונים :

יש את הMCH - הגשר הצפוני. הוא מחובר למעבד, לשני ערוצי DDR (כלומר Dual), לAGP ולחיבור רשת של Gigabit.

הICH - הגשר הדרומי - מכיל (ירוק=מכיל) כרטיס קול, אפיק PCI, מכיל 8 פורטים של USB, תמיכה בRAID, וגישה לBIOS. הוא גם מחובר (סגול) לבקר של SATA, בקר רשת ובקר IDE.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מישהו כתב לי פה באנגלית על הגשר הצפוני והדרומי ומה מקושר לכל דבר בפורום מתחרה הביאו לי ציפסט של אינטל

ובשרטוט הדברים טיפה שונים :

יש את הMCH - הגשר הצפוני. הוא מחובר למעבד, לשני ערוצי DDR (כלומר Dual), לAGP ולחיבור רשת של Gigabit.

הICH - הגשר הדרומי - מכיל (ירוק=מכיל) כרטיס קול, אפיק PCI, מכיל 8 פורטים של USB, תמיכה בRAID, וגישה לBIOS. הוא גם מחובר (סגול) לבקר של SATA, בקר רשת ובקר IDE.

[ltr]Intel uses a slightly different technique, it's basicly the same as northbridge/southbridge only that instead of the southbridge sitting on a PCI bus managed by the the northbridge, the southbridge manages the PCI bus, which it sits on.[/ltr]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים