עבור לתוכן

צריך המלצה על כרטיס מסך עבור ישומי גרפיקה ואדריכלות

Featured Replies

פורסם

אני הולך לעבוד עם התכונות: Autocad, Autodesk, 3DSTUDIO, Photoshop ותוכונת אדריכלו אחרות.

אני עדיין לא משתמש כבד מידי, ואין לי יכולת תקציבית לכרטיסי הFIREGL היקרים.

ראשאת אני מעוניין להבין את המשמעות של הנתון של אפיק זכרון 128bit לעומת 256bit.

ראיתי כרטיסים עם זכרון של 128MB ואפיק זכרון גדול יותר שעולים יותר מהצירוף ההפוך.

מה זה אומר ומה כדאי?

כמו כן ראיתי המון יצרנים לאותו הכרטיס. מי המומלץ?

בסה"כ הצטמצמתי לFX5700 256MB 128bit או RADEON 9600XT 256MB 128bit.

בנוסף לזה, ואני מניח שזה חשוב מאוד, אני בונה על קניית לוח אם עם חריץ PCIEXPRESS. האם

ניתן להרכיב כרטיס AGP8 בחריץ זה?

על איזה כרטיס PCIE הייתם ממליצים.

המון תודה לכל מי שמוכן לעזור ויעזור.

המשך יום נעים.

פורסם

לא, כרטיס PCI-Express ו - AGP זה שני דברים שונים, שדורשים שני לוחות אם שונים, צ'יפסטים שונים וכו'.

אתה גם לא צריך PCI-Express לעניות דעתי, אפילו משחקים כבדים לא מגרדים את גבולות ה - AGP

אני הייתי הולך לפחות על 9800 מאחר ויש לו 8 pipelines

אם תקנה היום 9800 256mb לפי דעתי אתה מסודר להרבה זמן, ולא הייתי אפילו משקיע ב - 9800PRO

פורסם
  • מחבר

אני יודע שAGP וPCIEXPRESS הן חיות שונות.

אבל אני לא מחפש משחקים.

אני צריך עיבוד ותכנון גרפי. אמנם לא אנימציה אבל עבודות אחרות.

מה זה אומר הpipelines שציינת?

זכרון זה אכן דבר חשוב בשבילי בכרטיס. אבל האם לנתון של ה128bit לעומת 256bit יש חשיבות?

תודה.

פורסם

אני יודע שAGP וPCIEXPRESS הן חיות שונות.

אבל אני לא מחפש משחקים.

אני צריך עיבוד ותכנון גרפי. אמנם לא אנימציה אבל עבודות אחרות.

מה זה אומר הpipelines שציינת?

זכרון זה אכן דבר חשוב בשבילי בכרטיס. אבל האם לנתון של ה128bit לעומת 256bit יש חשיבות?

תודה.

רוחב ערוץ הזיכרון (BIT) וכמות הזיכרון (MBYTE) זה שני דברים שונים, הראשון זה רוחב הפס בין המעבד הגרפי לזיכרון, השני גודל הזיכרון.

לגבי Pipelines - זה מספר הערוצים

אני לא מבין גדול בארכיטקטורה של כרטיסי מסך אבל אני יודע שה - 9800 יתן לך הבדל משמעותי על 9600 בהפרש מחיר לא גדול במיוחד במיוחד ברינדור 3D

לגבי גודל הזיכרון - זה יכול לעזור ברינדור כמו גם ביישומי 3D אחרים

תבדוק כאן http://apps.ati.com/ATIcompare/ את ההבדלים בין הכרטיסים

פורסם

יש גם את האופצייה של FREEFIREGL - תוכנה פשוטה להפעלה שהופכת כרטיסי RADEON לכרטיסי FIREGL (כן באמת). למשל ה R9600 ל FRIE GL T2 וה R9800 ל FIRE GL X2. בעוד שפעולה זו לא תשפר ביצועים למשחקים היא תאפשר גם תאפשר שיפור ניכר בעבודה עם תוכנות CAD וDCC בכלל. כמו כן ישנם אפשרויות לאופטימיזציה לתוכנות התלת מימד המובילות (רשימה ארוכה - אולי גם תוכנות שאתה מתכנן לעבוד עמם) ובקיצור כל מה שFIREGL עושה. מסתבר שמבנה הכרטיס בFIREGL זהה למקביליו ממשפחת הRADEON. ההבדל הוא בתוכנה בלבד . נשמע מוזר? גם לי זה נשמע מוזר. אבל מסתבר שהחברה בATI החליטו לחסוך כסף ולייצר את הכרטיסים ה"מקצועיים" וה"ביתיים" שלהם על אותו פס ייצור. אחד הדברים המשכנעים הוא כמות החסימות על גבי חסימות שATI בנו בדרייברים כדי שלא יצליחו המשתמשים לממש את היכולות המקצועיות של הכרטיס. תודות לכמה חברה רוסים (כמובן) ישנה תוכנה פשוטה שעושה את זה. אם זה מעניין אותך תגיד פה ואני ייתן קישורים להסבר יותר מעמיק והורדת התוכנה.

דרך אגב גם כרטיסי נבידיה דומים לאחיהם ממשפחת הQUADRO וQUADRO FX (אם כי לא זהים) וניתנים להפיכה (SOFTQUADRO) רק שפה עוד לא שמעתי על תוכנה פשוטה שעושה את זה בלחיצה אחת . זה לא אומר שהיא לא קיימת.

פורסם
  • מחבר

היי

תודה רבה על העצה. זה בהחלט נשמע מעניין מאוד, ואני רוצה לגלות עוד על זה.

ראיתי באתר של ATI כרטיס חדש נוסף, X700PRO שמגיע בגרסת PCIEXPRESS.

העניין הוא שאם אני אקנה לוח חדיש עם סוקט 775 אז אני אלך על PCIEXPRESS מן הסתם.

האם יש אופציה כפי שציינת לעיל גם עבור כרטיסים מהסדרה Xמשהו החדשה הזאת?

בתגובה להודעה אחת מעל, של keypod:

משום מה לפי הלינק של ATI שנתת לי כאן, מהירות המנוע של 9600 רשומה כ500MHZ, והיא גבוהה

הרבה יותר מה9800 והX800. אני מניח שזאת אולי טעות באתר, אבל מה אומר נתון זה יחד עם האחרים שרשומים שם, כמו-

Geometring (Mtriangles), Pixel Fillrate.

לכרטיסים מהסדרה של X700 יש נתונים גבוהים הרבה מאלו של RADEON.

הסיבה שאני מתעניין היא כי ראיתי איפשהו באינטרנט את הX700 ב1330 ש"ח בגרסת PCIEXPRESS.

ובכל זאת, אני מתקשה עדיין להחליט מה יהיה השילוב הממצה יותר-

זכרון 256MB עם 128BIT או

זכרון 128MB עם 256BIT

פורסם

קודם כל לא ראיתי אופצייה לכרטיסי X של ATI (לFREEFIREGL) אבל אני אבדוק. כרגע זה ל9800 9500 9700 9600. כאשר הכי משתלם 9800.

לשאלתך - עדיף 128 מגה עם 256 ביט. וכן מהירות השעון של 9600 XT מהירה יותר אבל הוא איטי יותר ככרטיס מ9800 בשל היותו 128ביט ועוד.

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=105&var2=0 - זה עמוד הINTRO להסבר על הפיכה לFIREGL בכללי. רצוי לקרוא

את ההקדמה ואז לקפוץ לעמוד 17 - (בתחתית העמוד יש חלון לקפיצה בין העמודים) "A NEW AND SIMPLER MOD" להסבר על תוכנת ה FREEFIREGL.

כך תוכל לדלג על הסבר ארוך ומייגע (אך בכל זאת מעניין) על איך לפרוץ את הדרייבר בדרך הארוכה.... :screwy:

פורסם
  • מחבר

ערב טוב.

תודה רבה על הלינק.

שאלה שעלתה לי:

האם הmoding הזה לFIREGL אפשרי רק בכרטיסים מקוריים של ATI, או שזה

משהו שניתן ליישום גם ביצרנים אחרים של אותו כרטיס?

אין אזכור לזה במאמר, או שלא מצאתי כזה לפחות.

פורסם

ערב טוב.

תודה רבה על הלינק.

שאלה שעלתה לי:

האם הmoding הזה לFIREGL אפשרי רק בכרטיסים מקוריים של ATI, או שזה

משהו שניתן ליישום גם ביצרנים אחרים של אותו כרטיס?

אין אזכור לזה במאמר, או שלא מצאתי כזה לפחות.

מצטרף לשאלה ..

פורסם

זה לא משנה מי היצרן - רב הכרטיסים הם לפי הצורה של ATI. בד"כ ההבדל היחיד הוא בקירור. החשוב הוא שיהיה 256 ביט אם הכרטיס הוא R9800 . כמו כן אם הכרטיס מצוייד בצ'יפ R360 אזי תוכל להפוך אותו ל FIREGL X2T   - אך תזדקק לקירור טוב יותר מהסטנדרתי.  כמו כן בכרטיסי R9800PRO בעלי 256 מגה בייט זיכרון ישנם שני סוגי זיכרון - אחד בעל ארבעה מודולים ושני בעל  שמונה מודולים - הם מתנהגים אחרת ורצוי לבדוק ספציפית באתר ARP (הלינק שנתתי). בכל מקרה כרטיס זה (256 מגה) אינו משתלם שכן כרגע הוא יקר.   אם משתמשים באופצייה של תוכנת FREEFIREGL  האופצייות להפיכת כרטיסים מצויינות בטבלה במדריך של ARP - והן די מגבילות מבחינת ניצול כרטיסים (למשל XT R9600 - יעבוד במהירות שעון נמוכה מזו לה הוא מסוגל בתור FIREGL T2 ) .  התוכנה היא בפירוש מיועדת למוגבלים כמוני שמפחדים להתעסק בעצמם בשינוי שורות ופריצת הדרייבר ע"י RIVATUNER (הדרך הארוכה) ןרוצים פיתרון פשוט בלחיצה אחת (טוב שלוש). מי שכן מרגיש נח לנסות את הדרך הארוכה יוכל  להגיע למיצוי מלוא כח הכרטיס שלו. למשל: אם ברשותך R9800 PRO מייצרנים מסויימים (יש לבדוק בפורום ARP) אזי הפיכת הכרטיס ע"י פלאש של הביוס תאפשר לך פשוט להתנהג כאילו זה FRIEGLX2 אמיתי כך תוכל גם  לעדכן דרייברים מקוריים של ATI לכרטיסים אלה (זיכרו כי דרייברים שיוצאים כל כמה זמן משפרים את ניצול הכרטיס) דבר שאני לא יודע אם תוכל לעשות אחרי שימוש בFREEFIREGL .   

מה שיפה פה שזה שינוי קל מאוד לעשות והוא לגמרי ברמת התוכנה כך שלא יכול להיגרם שום נזק איך שלא יהיה.  כמו כן תמיד תוכל להתקין בחזרה דרייברים  רגילים ולחזור למצב רגיל. הדבר היחיד שממליצים במדריך הוא להכין כרטיס מסך PCI (ישן ) במקרה שיווצר מצב שווינדווס לא יעלה - אזי תצטרך לחבר אותו (כרטיס PCI) לסלוט PCI  ולהגדיר בביוס בעת עליית המחשב שישתמש בכרטיס גרפי בממשק PCI  - לעלות בSAFEMODE  ולהתקין חזרה את הדרייבר הרגיל  :xyxthumbs:   

בכל מקרה - כדאי לקרוא את כל המדריך לפני שתעשה את זה (ואולי גם לחטט קצת בפורומים של ARP לגבי כרטיסים ספציפיים ומה אנשים הצליחו להוציא מהם). ככה תהיה מוכן לכל מצב. חוץ מיזה - מה זה כמה עמודים לקרוא עם זה שווה כמה אלפי שקלים? 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים