עבור לתוכן

מיני דיסק או נגן MP3?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

אני עומד לפני קניה ויש לי היתלבטות גדולה!

לקנות מיני דיסק של SONY הדגמים החדשים כמו זה:(עם קלטות חדשות עד 1GB)

64176.JPG

מפרט המיני דיסק:

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=3119&CatCode=34

או לקנות נגן MP3...

הבעיה שאני לא ממש מבין בנגני MP3 ואני צריך את עזרתכם, להמליץ לי מה לקנות מיני דיסק או נגן...

אני מחפש:

*לא זולל סוללות (אני יודע שמיני דיסק לא זולל סוללות, פעם היה לי דיסקמן של MP3 זלל לי סוללות בטרוף)

*המחיר עד 1500-1700 שח

*קטן

*מקומות קניה גם יתקבלו בברכה!

תודה מראש!

פורסם

במחיר הזה אתה יכול לקנות IPOD או נגן של קריאייטיב שיהיו הרבה יותר טובים.

מה השימוש שלך בנגן?

אתה מתכוון לרוץ איתו או משהו כזה או סתם לשמוע בדרך לבית הספר או בנסיעה?

במידה והוא ישמש גם לספורט הייתי הולך על נגן MP3 מבוסס זכרון FLASH עם 512MB, זה לא אמור לעלות יותר מ550 לנגן טוב יחסית.

פורסם

בשביל מה לקנות מינידיסק או נגן פלאש

אתה יכול לקנות IPOD 15 גיגה ב1500 כמו שאמרו מעליי......

פורסם

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=30306

יש את זה מעולה חיי סוללה ארוכים (כ 16 שעות*) , איכות מצויינת נוח מאוד לשימוש.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=36648

זה יש חייב סוללה יותר גדולים (כ 24 שעות*) וגם הוא אמור להיות נוח לשימש ועם איכות סאונד מאוד גבוה.

עם חיי הסוללה חשובים לך קח את ה ceative.

פורסם

בתקציב כזה כך את הזאו טאצ' שBessmertniy המליץ עליו ונתן לינק.

הוא נגן מעולה.

פורסם

בתקציב שלך, הייתי ממליץ לך על ה RIO CARBON, עולה 1650 ש"ח, הנגן MP3 הכי קטן בשוק ויש לו 5GB קיבולת. יש לו גם 20 שעות פעילות .. (פעם בשבוע וחצי יוצא לי להטעין אותו.

פורסם

לא עדיף 20 גיגה?:) למורות שה zen קצת יותר גדול

אני עדין חושב עדיף עוד 15 גיגה ב 100 שקל פחות :xyxthumbs:

עם ה ihp120 שלי נכנס לי סבבה לכיס של גינס בלי בעיות אז אני בטוח שגם ה zen יכנס לכל חור .

פורסם

במידה ואין לי צורך ב- 20Gb ואפילו לא 5Gb, לא עדיף נגן פלאש שעולה חצי מהארד דיסק? אומנם יחס המחיר ל-Gb גבוה יותר, אבל בכל זאת הוא זול מנגני HD?

פורסם

שוב, הכל תלוי בצורך מן הסתם...

האמת עדיף לקנות את הRIO CARBON בחו"ל הוא יותר זול (200$)

פורסם

DANIK ...אחי ... תראה!

למרות שאני מאוד מעריך את הפורום הזה.... ויש פה אנשים שמבינים עניין- אתה לא באת למקום הנכון בדיוק...

לפחות לא עם השאלה שיש לך.... כי פה (ותשים לב) אף אחד לא ידבר איתך על מינידיסקים... כולם פה נעולים על MP3 PLAYERS...

אין לי מושג למה... אני ממש לא יודע..... אבל ככה זה!... אפילו אחד לא הגיב לך על המינידיסק... (אולי מפאת חוסר ידע?)

תראה..

אם אתה בקטע של מוזיקה וגם פה ושם מחשבים והעברת קבצים לחברים וכו'..... אז ה MP3 יהיה לך שימושי יותר (יש לו יותר נפח והוא תכלס הרד דיסק נייד)

אבל אם אתה בקטע של מוזיקה ורק מוזיקה.... (כמו שנראה לי שזו כוונתך) אז אין פה על מה להתווכח! לך על ה MINIDISC של סוני!

ואחת הסיבות העיקריות שלי לטענה זו היא חיי סוללה!.... לא משנה מה שאחרים יגידו לך פה - ושינסו לשכנע אותך של IPOD או ל SCHMIPOD יש זמן סוללה מכובד ביותר- זה לא נכון ולא מספק!....... המינידיסקים של SONY לעומת זאת הם מ-ד-ה-י-מ-י-ם מבחינה זו!... ואני לא סתם אומר!!...

אני מסתובב עם המינידיסק של סוני שלי- MZ-NG 610-ואני פשוט נדהם כל פעם מחדש! אני מסתובב איתו כל יום ... ושומע עליו לפחות שעה וחצי שעתיים כל יום

והבטריה המסכנה הזו - AA -אצבע רגילה מחזיקה לי פשוט יותר מחודש!!....ועדיין הסוללה נמצאת על חצי! נשבע לך!

יש לציין ששמתי הפעם בטריה רגילה... ולא NICKEL CADIUM .. (=נטענת) וחיי הסוללה הזו הם ממש ארוכים! סוני גם בדגם הזה נמנעה מלהתקין LED -מסך מאיר על השלט בכדי לחסוך בחיי סוללה - וזה ממש עוזר!... אני זוכר את הימים המעצבנים האלה בדרך לבסיס (3 שעות נסיעה!)... כאשר הייתי עם המינידיסק AIWA שלי... והסוללה שלו לא שרדה את זה....... עברתי עכשיו לסוני ואני ממש מרוצה!.... הנה לינק למינידיסק : http://www.epinions.com/pr-Sony_MZ-NF610_Personal_MiniDisc_Player/display_~reviews

מה עוד אתה שואל?

אוקיי.... אז ככה... מבחינת עדינות\שרידות של המוצר- אל תשכח של MP3 יש הרד דיסק בעצם! ויש מלא ריכבים זזים!...=לא טוב!.. במיוחד אם אתה בתזוזה כל הזמן!... במינידיסק זה לא ככה! כולה עינית לייזר+מגנט (לכתיבת השירים)! ... ככה שזה מביא אותי לנקודה הבאה שלי: מה יקרה אם ההרד דיסק של ה MP3 ילך קאפוט?!..... זהו! ... חראם אחי!... במיוחד בארץ נטולת נציגויות של חברות כמו שלנו!... איפה תמצא את CREATIVE או את APPLE שיביאו לך הרד דיסק חדש?.... תצטרך לקנות אחד חדש... לדעתי לפחות .... וזה יעלה הון! (אני כשהייתי צריך לקנות סוללה חדשה למינידיסק AIWA שלי- אמרו לי שיעלה לי 350 שקל (!) כי זה בייבוא מיוחד וכו'! )........ לעומת זאת! .... מה כבר יכול לקרות למינידיסק של סוני? הלך הדיסק? ... לא נורא! קונים חדש! כמה עולה? 10 שקל?

זו מדיה מתחלפת!... והיא מאוד אמינה! ואם גם ככה קורה לה משהו! אז לא קרה כלום! קונים דיסק חדש....! ... וחוצמזה לסוני יש נציגות פה (ישפאר כמדומני)...

אוקיי... מה עוד?

תכלס... אתה באמת צריך 20 או 60 ג'יגה בשביל מוזיקה? .... אחי! יש לי אלבומים שלמים! אוסף של שנים על גבי שנים! וזה מגיע בסופו של דבר ל 4 ג'יגה!

כולה 4 דיסקים בשביל המינידיסק של סוני...!...... (אחרי הכל שאלתי אותך אם אתה צריך להעביר קבצים עם המכשיר או לא :)

קיצור.... אשכרה יצאה לךי כתבה פה.....

יש לי עוד טיעונים אבל אני כבר מגזים... בכל מקרה... קח את מה שאמרתי ותעשה את השיקול שלך...

רק תודיע לנו מה בחרת!.... תאמין לי שלא תתחרט מהסוני! הוא עשוי גם מחומרים איכותיים ולא פלסטיק או משהו כמו ה IPOD...

טוב כל מה שנותר זה להתחיל לספוג את ההתקפות מצד שוחרי ה MP3 PLAYER.... :kopfpatsch: *נכנס לכוננות הגנה* :s07:

פורסם

הממ.. מינידיסק... מזה בדיוק ? תזכיר לי ? אאא.. כן.. היה לי מינידיסק של סוני לפני כמה שנים, הדגם הכי חדש בשוק, מנגנון החשמל שלו הלך אחרי שנה, והבטריות הפסיקו לעבוד אחרי כמה שעות של עבודה....

נעולים על נגני MP3 ? הממ... מה האלטרנטיבה ? אאא.. כן.. המינידיסק... טוב.. חבל שאין לי ידע בנושא...

בגדול מינידיסק זה טכנלוגיה שהחלה בתחילת שנות ה 90, היא תפסה קצת באירופה ובמזרח קצת יותר, אבל אף פעם לא ממש תפסה בארה"ב ובאמת מאז שיצאו נגני ה MP3, המינידיסק בכלל יורד במכירות (מעניין למה... אולי כי אנשים מפגרים?). נתח השוק של מינידיסק היום לא משמעותי כמו פעם, ומדי כמה שנים החברות מנסות להחיות אותו ע"י הוספת פונקציות כמו (חיבור USB למחשב, הגדלת נפח על חשבון איכות וכו').

סתם כדי להציג תמונה מאוזנת, זה נכון שלמינידיסק יש זמני בטרייה יותר טובים ממרבית נגני ה MP3 הקיימים בשוק (אם אתה מתעניין למה, זה לרוב בגלל שאתה מאכסן את השירים במינידיסק באיכות די ירודה, דבר שמצריך פחות קריאה מהדיסק).

לפי דעתי זאת לא סוגיה של ממש, כי כיום לנגני ה MP3 החדשים יש זמני בטרייה ממש טובים (מעל 12 שעות, ופעמים מעל 20 שעות), ככה שזה לא כזה משנה 15 שעות מול 30 שעות (אלה אם אתה חודשים פשוט נמצא בדרכים ללא חשמל)... אני אישית מטעין את נגן הMP3 שלי פעם בשבוע וחצי ויותר.

לגבי החלקים הזזים, למינידיסק יש יותר חלקים זזים מלנגני MP3 אבל לרוב הם יותר עמידים. לנגני MP3 FLASH אין בכלל חלקים זזים (זה זיכרון), ולנגי MP3 HARDDISK כמובן שיש (אבל גם פה יש חידושים וגם זה לא כזו סוגייה, יש לך אחרויות מלאה לגבי נזק לדיסקים וגם היצרנים אומרים שאתה יכול לבצע פעילות ספורטיבית עם הנגנים, מה גם שהקריאה מהדיסק היא אחת לחצי שעה).

לגבי אחרויות, זה פשוט שטויות, לכל הנגנים יש אחריות מלאה מאיפה שאתה קונה אותם (כולל על הדיסקים, על הבטריות ועל מה לא). יש לך יבואניים רשמיים למרבית הנגנים לארץ.

יש לך מגוון גדלים ב MP3 , החל מ 128MB דרך 1GB, 5GB ועד 60GB ומעלה, אתה יכול לבחור מה שאתה רוצה.. אתה לא צריך להסתובב עם דיסקים נוספים עם הנגן, דבר שתופס הרבה מקום, אתה לא צריך להשתמש בפורמט בלעדי של סוני (שאתה לא יכול להמיר בחזרה למחשב אם אתה צריך), אתה לא צריך לסבול מירידה דרסטית באיכות כדי לאכסן יותר מ 74 דקות של מוזיקה על מינידיסק אחד, ועוד יתרונות אחרים...

שוב, אני לא פוסל MINIDISC למי שרוצה (למרות שאני קניתי אחד פעם ב יותר מ 1500 ש"ח והוא נהרס אחרי שנה והאחריות נגמרה), אך כדאי לך לבדוק היטב מה אתה צריך (למרבית האנשים נגני MP3 לסוגיה, הפתרון יותר טוב מ MINDISC, ואת זה השוק אומר, לא אני).

פורסם
הממ.. מינידיסק... מזה בדיוק ? תזכיר לי ? אאא.. כן.. היה לי מינידיסק של סוני לפני כמה שנים, הדגם הכי חדש בשוק, מנגנון החשמל שלו הלך אחרי שנה, והבטריות הפסיקו לעבוד אחרי כמה שעות של עבודה....

יש לי מינידיסק(NZ-N-1[הדגם המפואר ביותר...]) והוא עדיין מחזיק מצויין הרבה מאוד שעות והוא בן שנתיים וחצי......

אז כנראה שאתה לא יודע לשמור על דברים

כנ"ל אצל אח שלי עם הבטריה..........(דרך אגב הוא קנה את הדגם שיש בפוסט הראשון והוא ממש מרוצה....)

זה לא שאין פה לאנשים ידע אלא אנשים פה נעולים על MP3-PLAYERS.....ככה:

אם אתה רוצה נוחות ופשטות תלך על MP3 אם אתה רוצה איכות תלך על מינידיסק......

איתן

פורסם

מה מיני דיסק! :lol: :lol:

מה זה ? תקופת האבן?!?! :lol: :lol:

למה להסתובב עם דיסקים או דיסקטים.

פורסם

אז ככה, בדגם שלי MZR-55 אם אני זוכר נכון, היה לSONY פגם בייצור, זה ממש לא קשור לשמור על דברים.. אני שומר היטב על כל הציוד שלי תודה רבה..

כשאתה מדבר על איכות על מה אתה מתכוון ? ATRAC3PLUS LP4 ? איכות מפה והלאה (פחות איכותי מ MP3 192KBIT/SEC)... כדי שהאיכות סבירה בMINIDISC אתה צריך לעשות כמה שפחות דחיסה ואז אתה יכול לשים פחות דקות על דיסק ואז אתה צריך להסתובב עם יותר דיסקים....

למה לקנות מוצר שמוגבל לפורמט מוסיקה אחת שמכיל הגנות מפנות העתקה (ATRAC3, DRM וכו') ?

פורסם

נו באמת בונו!

למה שמישהו יהיה אדיוט מספיק כדי להשתמש ב LP4?.... אני משתמש ב LP2 מקסימום ועשיתי השוואות גם!... הקלטתי שירים (אותם שירים) ב SP.. וב LP2 ואני אומר לך שאין הבדל כלל!.... ואני אודיופיל..! האיכות של המינידיסק היא מצויינת גם בתנאי שקונים אוזניות איכותיות! (הסאונד משנה ממש מאוזניה לאוזניה... בדיוק כמו גיטרה ומגבר :) אז אל תגיד שאיכות ההשמעה של מינידיסקים היא פחות טובה מ MP3....

אגב...

אני הייתי קונה MP3 אבל כבר יש לי מינידיסק אז אני לא צריך את זה ממש.... מה שכן .. המשימה הבאה שלי היא ללכת על גאדג'ט בסטייל הזה:

http://www.archos.com/products/overview/av400_series.html

אחחח.... ONE OF THOSE DAYS.... :D

נקווה שהטכנולוגיה של הגאג'טים האלה תתפתח...

(יש לכם עוד הצעות לגאג'טים ששווים קניה באמת?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים