פורסם 2004 בנובמבר 1621 שנים שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה....תודה מראש, ניר.
פורסם 2004 בנובמבר 1621 שנים אם אני לא טועה נעליים הם הארכה (נעליים נעליים, לא כפכפים דקים עם חורים..) אם אני לא טועה צריך לשים נעליים כשעובדים עם דברים כאלה בגלל שכבר עוברת הארכה בריצפה, והנעליים מבודדות אותך ממנה. אבל שוב, זה רק מה שאני יודע, ויכול מאוד להיות שאני טועה. וד"א, אם תעבוד עם כפפות (ולא שקיות, כי שקיות נקרעות בקלות), ועם נעליים, שוב דבר לא אמור לקרות לך..
פורסם 2004 בנובמבר 1621 שנים אתה צריך לרוקן חשמל סטטי (שגורם לשערות לעמוד) שיש עליך בבגדים, שטיחים , בעיקר חמרים פלסטיים .. פשוט צריך לגעת בהארקה של הדירה שלך . בדרך כלל היא עוברת לאדמה דרך צנרת המים שעשויה ברזל , אך כיום זה כבר לא בטוח שאכן היא ממתכת.יש מעין כבל מיוחד עם צמיד ליד אבל אין צורך . תשתדל של לגעת באלקטרוניקה ללא צורך
פורסם 2004 בנובמבר 1721 שנים תדאג שהיידיים שלך יהיו ייבשות, תנסה לעבוד על משטח שלא יוצר חשמל סטטי, תנעל נעליים (כמו שכבר מישהו אמר) אם יש לך אפשרות תשיג איזשהו משטח מעץ או מפלסטיק שלא מוליך חשמל והכי חשוב תנתק את המחשב מהחשמל לפני שאתה מתחיל לעבוד!!!
פורסם 2004 בנובמבר 1721 שנים לדעתי (הלא מקצועית) דווקא עדיף להשאיר את המחשב מחובר לחשמל.כאשר המחשב מחובר הארקה מחוברת ואז כל המארז מוארק.
פורסם 2004 בנובמבר 1721 שנים אם תהיה יחף על הריצפה אז אתה "תאריק" את עצמךלעבוד עם נעליים יגרום ליותר חשמל סטטי. אבל אתה לא צריך להתייחס לכל מה שאומרים על חשמל סטטי כי הסיכוי שתהרוס לוח מחשמל סטטי זה בערך הסיכוי שיפגע בו ברק
פורסם 2004 בנובמבר 1821 שנים אם תהיה יחף על הריצפה אז אתה "תאריק" את עצמךלעבוד עם נעליים יגרום ליותר חשמל סטטי. אבל אתה לא צריך להתייחס לכל מה שאומרים על חשמל סטטי כי הסיכוי שתהרוס לוח מחשמל סטטי זה בערך הסיכוי שיפגע בו ברקאבל הסיכוי שיכאב לו או לפחות שלא יהיה לו נעים, הרבה יותר גבוה.אסור לעבוד עם דברים כאלה יחפים.. לא סגור על ההסבר (משהו בקשר להארכה שכבר עוברת בריצפה מדברים אחרים, אני חושב), אבל חייבים נעליים.וחשוב מאוד, יכול להיות שלא כתבתי בתגובה הקודמת: תסגור את המחשב, תכבה את הספק ואחרי זה תנתק את המחשב מהחשמל.
פורסם 2004 בנובמבר 1821 שנים לדעתי (הלא מקצועית) דווקא עדיף להשאיר את המחשב מחובר לחשמל.כאשר המחשב מחובר הארקה מחוברת ואז כל המארז מוארק.ואז לקבל זרם של 220V ישר לידיים שלך?מניסיון התחשמלות מ110V,זה כואב מספיק, אתה לא רוצה פי 2 מזה...פשוט תעבוד עם נעליים, על משטח שלא מעביר חשמל ולא גורם לחשמל סטטי(למשל - שטיח = רעיון רע, שולחן עץ = רעיון טוב [ And that was another good idea,bad idea - איזה רגע של נוסטלגיה...])וכשהמחשב לא מחובר לחשמל, וכשאתה יבש לגמרי ובסביבה גם יבשה(זאת אומרת לא באמבטיה מלאת אדים חמים אחרי שמישהו התקלח)ואתה צריך להיות בסדר, בחיים עדיין לא הרסתי משהו מחשמל סטטי, גם כשלא נזהרתי
פורסם 2004 בנובמבר 1921 שנים לא צריך להגזיםכל מה שצריך לעשות זה ככהלכבות את המחשבלנתק מהחשמלאני בדרך כלל גם לוחץ על הכפתור של ההדלקה מתי שהמחשב לא מחובר בשביל לפרוק את הקבלים שבספק אחר כך לפני שמתקרבים עם מברג מתכתי למחשב צריך לגעת בו מתי שנועלים נעליים וידיים יבשותהמגע עם הגוף יפרוק כל חשמל סטטי שקיים כברכמו כן מומלץ לעבוד על שולחן עץ בדרך כלל שולחנות אוכל זה מעץ וזהואבהצלחהדרך אגב מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד כפול מיליון מאוד קשה להרוס רכיב עם חשמל סטטיאני עוד לא הצלחתי ויש לי הרבה ניסיון בזה
פורסם 2004 בנובמבר 2920 שנים מי ניסיון:עם יש לך YES אז פשוט תיגע בחלק העליון של הממיר כמה שניות כשהוא דלוקועם יש לך HOT אז יש כל מיני ממירים אבל בעיקרון תיגע בחלק מתכתי כשהמכשיר דלוקאו שתקנה צמיד מיוחד כזה בכל חנות מחשבים
פורסם 2004 בדצמבר 120 שנים פשוט תנתק את החשמל מהספק או תלחץ על כפתור כיבוי על הספק ותתפוס חלק מתכתי של המארז עצמו וזהו
פורסם 2004 בדצמבר 120 שנים תכבה את הספק ככה שלא יהיה מתח במע' ותיתן למע' לעמוד ככה כמה זמן על מנת שהקבלים בלוח ובשאר הרכיבים הרגישים יתפרקו מעט אתה יכול להכין רצועת הארקה ע"י כך שתכין חוט שיגע בעור שלך כשבאמצע יהיה נגד של 1 מגה אוהם ובקצה השני הוא יתחבר למארז או לרכיב אחר שהוא מוארק !!ותוודא שהמחשב שלך מחושב להארקה אחרת לא יהיה טוב ...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.