עבור לתוכן

כאשר אני מרכיב את חלקי המחשב לתוך המארז אני צריך להאריק את עצמי לא?? אם כן איך??

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה....

תודה מראש, ניר.

פורסם

אם אני לא טועה נעליים הם הארכה (נעליים נעליים, לא כפכפים דקים עם חורים..)

:hat:

אם אני לא טועה צריך לשים נעליים כשעובדים עם דברים כאלה בגלל שכבר עוברת הארכה בריצפה, והנעליים מבודדות אותך ממנה.

אבל שוב, זה רק מה שאני יודע, ויכול מאוד להיות שאני טועה.

וד"א, אם תעבוד עם כפפות (ולא שקיות, כי שקיות נקרעות בקלות), ועם נעליים, שוב דבר לא אמור לקרות לך..

פורסם

אתה צריך לרוקן חשמל סטטי (שגורם לשערות לעמוד) שיש עליך בבגדים, שטיחים , בעיקר חמרים פלסטיים ..

פשוט צריך לגעת בהארקה של הדירה שלך . בדרך כלל היא עוברת לאדמה דרך צנרת המים שעשויה ברזל , אך כיום זה כבר לא בטוח שאכן היא ממתכת.

יש מעין כבל מיוחד עם צמיד ליד אבל אין צורך . תשתדל של לגעת באלקטרוניקה ללא צורך

פורסם

אתם תוכלו להסביר יותר בנושא הזה?? בבקשה.

פורסם

תדאג שהיידיים שלך יהיו ייבשות, תנסה לעבוד על משטח שלא יוצר חשמל סטטי, תנעל נעליים (כמו שכבר מישהו אמר) אם יש לך אפשרות תשיג איזשהו משטח מעץ או מפלסטיק שלא מוליך חשמל והכי חשוב תנתק את המחשב מהחשמל לפני שאתה מתחיל לעבוד!!!

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית) דווקא עדיף להשאיר את המחשב מחובר לחשמל.

כאשר המחשב מחובר הארקה מחוברת ואז כל המארז מוארק.

פורסם

אם תהיה יחף על הריצפה אז אתה "תאריק" את עצמך

לעבוד עם נעליים יגרום ליותר חשמל סטטי. אבל אתה לא צריך להתייחס לכל מה שאומרים על חשמל סטטי כי הסיכוי שתהרוס לוח מחשמל סטטי זה בערך הסיכוי שיפגע בו ברק

פורסם

אם תהיה יחף על הריצפה אז אתה "תאריק" את עצמך

לעבוד עם נעליים יגרום ליותר חשמל סטטי. אבל אתה לא צריך להתייחס לכל מה שאומרים על חשמל סטטי כי הסיכוי שתהרוס לוח מחשמל סטטי זה בערך הסיכוי שיפגע בו ברק

אבל הסיכוי שיכאב לו או לפחות שלא יהיה לו נעים, הרבה יותר גבוה.

אסור לעבוד עם דברים כאלה יחפים.. לא סגור על ההסבר (משהו בקשר להארכה שכבר עוברת בריצפה מדברים אחרים, אני חושב), אבל חייבים נעליים.

וחשוב מאוד, יכול להיות שלא כתבתי בתגובה הקודמת: תסגור את המחשב, תכבה את הספק ואחרי זה תנתק את המחשב מהחשמל.

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית) דווקא עדיף להשאיר את המחשב מחובר לחשמל.

כאשר המחשב מחובר הארקה מחוברת ואז כל המארז מוארק.

ואז לקבל זרם של 220V ישר לידיים שלך?

מניסיון התחשמלות מ110V,זה כואב מספיק, אתה לא רוצה פי 2 מזה...

פשוט תעבוד עם נעליים, על משטח שלא מעביר חשמל ולא גורם לחשמל סטטי

(למשל - שטיח = רעיון רע, שולחן עץ = רעיון טוב [ And that was another good idea,bad idea - איזה רגע של נוסטלגיה...])

וכשהמחשב לא מחובר לחשמל, וכשאתה יבש לגמרי ובסביבה גם יבשה

(זאת אומרת לא באמבטיה מלאת אדים חמים אחרי שמישהו התקלח)

ואתה צריך להיות בסדר, בחיים עדיין לא הרסתי משהו מחשמל סטטי, גם כשלא נזהרתי

פורסם

לא צריך להגזים

כל מה שצריך לעשות זה ככה

לכבות את המחשב

לנתק מהחשמל

אני בדרך כלל גם לוחץ על הכפתור של ההדלקה מתי שהמחשב לא מחובר בשביל לפרוק את הקבלים שבספק

אחר כך לפני שמתקרבים עם מברג מתכתי למחשב צריך לגעת בו מתי שנועלים נעליים וידיים יבשות

המגע עם הגוף יפרוק כל חשמל סטטי שקיים כבר

כמו כן מומלץ לעבוד על שולחן עץ

בדרך כלל שולחנות אוכל זה מעץ

וזהוא

בהצלחה

דרך אגב מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד כפול מיליון מאוד קשה להרוס רכיב עם חשמל סטטי

אני עוד לא הצלחתי ויש לי הרבה ניסיון בזה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מי ניסיון:

עם יש לך YES אז פשוט תיגע בחלק העליון של הממיר כמה שניות כשהוא דלוק

ועם יש לך HOT אז יש כל מיני ממירים אבל בעיקרון תיגע בחלק מתכתי כשהמכשיר דלוק

או שתקנה צמיד מיוחד כזה בכל חנות מחשבים

פורסם

משתמש יקר אין שום צורך בהקפצת דיון ישן .

אנא קרא את חוקי הפורום .

פורסם

פשוט תנתק את החשמל מהספק או תלחץ על כפתור כיבוי על הספק

ותתפוס חלק מתכתי של המארז עצמו וזהו :)

פורסם

תכבה את הספק ככה שלא יהיה מתח במע'

ותיתן למע' לעמוד ככה כמה זמן על מנת שהקבלים בלוח ובשאר הרכיבים הרגישים יתפרקו מעט

אתה יכול להכין רצועת הארקה ע"י כך שתכין חוט שיגע בעור שלך כשבאמצע יהיה נגד של 1 מגה אוהם ובקצה השני הוא יתחבר למארז או לרכיב אחר שהוא מוארק !!

ותוודא שהמחשב שלך מחושב להארקה אחרת לא יהיה טוב ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים