עבור לתוכן

איזה סוקט כדאי לקנות לאינטל 775 או 478???

Featured Replies

פורסם

טוב זה מחשב לאחיות שלי וגם קצת לי עד שיהיה לי מספיק כסף לקנות מחשב בשבילי...

וזה מחשב ל3-4 שנים בערך...

ומה היתרונות של 775 לעומת ה-478???

ואיזה מהם יותר מהיר???

פורסם

אין הבדלים בין המעבדים עצמם לסוקטים השונים. ההבדל הוא שסוקט 775 זה מה שהולך להישאר, וימיו של סוקט 478 ספורים. חוץ מזה, יש גם עניין של הלוחות - הצ'יפסטים שמיוצרים\נפוצים לוחות איתם לסוקט 478 שונים באופן כללי מאלה של 775. מבחינה טכנית אפשר לשים כל צ'יפסט עם כל סוקט, אבל זה לא נעשה בפועל, ככה שמבחר הצ'יפסטים על לוחות לסוקט 478 שונה מהותית ממבחר הצ'יפסטים על לוחות לסוקט 775.

פורסם

עדיף מה שיותר זול ללא ספק, ה478 גם פחות "נסיוני",ול775 צריך חומרה יותר מתקדמת ויקרה (כמו כרטיס מסך PCIE שמאוד יקר כרגע ואין הרבה מבחר. אז כל עוד זה לא "עושה לך את זה" ::), לך על 478

פורסם

יש לוחות 875 לסוקט 775 ... יש אחד מאוד מוצלח של DFI נדמה לי שהוא נקרא 875P-T והוא הלוח הכי טוב לאוברקלוקינג ב775.

פורסם

ה775 לא ניסיוני והולך להישאר. אין הבדל בין פרסקוט בסוקט 775 לפרסקוט בסוקט 478.

יש לוחות עם 865pe/875p לסוקט 775, למשל הP5P800 של אסוס (שאיתו שברו את ה6Ghz), או כמו שiB@32 כתב ה875P-T (שאיתו שברו את השיא שהP5P800 קבע). אם אתה קונה לוח כזה אתה לפחות לוקח את הסוקט החדש שהולך להישאר, ולא את הישן, בפרמיה לא גדולה.

פורסם

שימו לב שלמעבד הזה אין "רגלים" כך שאתה לא צריך לדאוג אם אתה לא רואה אותם.

פורסם

לפי דעתי עדיף הכי הרבה amd 3000+ לסוקט 754 או amd3200+ לסוקט 939+nf4

פורסם
ה775 לא ניסיוני והולך להישאר. אין הבדל בין פרסקוט בסוקט 775 לפרסקוט בסוקט 478.

הכל טוב איתך ? נסיוני הכוונה שפן ניסוי - BETA , לא מוכר ובהרצה המונית. כל דבר חדש שיוצא הוא יקר, לא נותן יתרון ויש לו צרות בעיות ומבחר נמוך - כי לומדים אותו עם הזמן ועל זה אתה לא יכול להתווכח. הABIT NF7 של היום הוא הרבה יותר יציב מהNF7 של פעם - וזה בדיוק אותו לוח, אז איך אתה מסביר את זה ? - תשובה נסיון עם פלטפורמה (וזה משתנה בביוסים  , דריברים , תאימות מוצרים , ותאימות תוכנות) ולזה התכוונתי. אין שום סיבה שהוא יקנה פלטפורמה רק כי היא עתידית וביחוד אם היא לא נותנת ממש שום שיפור. באותו מחיר אולי כדאי לקנות , אבל כשהלוחות כרגע רק יקרים, וצריך כרטיסי מסך יקרים יותר, ואפילו המעבד עולה קצת יותר, ויש הרבה פחות מבחר, ביחד עם זה שהפלטפורמה עדיין חדשה , זה ממש לא שווה (אלא אם כן הוא פריק כמוכם שזה "עושה לו את זה" להחזיק את הכי חדש). אז תצאו מהסרט שלכם,

אוברקלוק ? באלאגנים  :s05: תסבירו את זה לאחיות שלו, ואת המחיר שהוא משקיע בהפרש של הפלטפורמות (כל הדברים שהזכרתי) הוא פשוט יכול להשקיע במעבד חזק יותר - ותא דם - בלי כל האוברקלוק שלכם הוא קיבל יותר ביצועים  :kopfpatsch:

גם כשהAGP4X יצא כולם העדיפו לקנות לוחות 4X יקרים יותר, שוב תופעה של פריקים ותו לא.

פורסם

נכון, הNF7 השתפר. אולי גם בגלל שהחליפו חומרה - מלוח שתומך בבאס 333Mhz הוא הפך ללוח שתומך ב400Mhz עם הnforce 2 400 ultra, מה שלא היה לו בגרסה הראשונה. הביוסים החדשים והדרייברים יצאו בכל מקרה (ותאימות מוצרים+תוכנות לא חסר, במיוחד אם אתה לוקח לוח עם 865pe)

כמו שאמרתי, לא צריך לוחות יותר יקרים ולא צריך כרטיסי מסך יותר יקרים, את זה אתה דחפת. לא יודע מה הבעיה הגדולה עם הפלטפורמה החדשה. מעבר לזה, כשהוא יחליט לשדרג\למכור, מה הוא יעשה עם לוח+מעבד בסוקט 478? זה יכול ללכת לפח, אף אחד לא יקנה ממנו כשאפשר לקנות ממישהו אחר 775, ואין לאן לשדרג

אפשר לחשוב שהמלצתי לו על DDR2 (או RDRAM בזמנו), סה"כ סוקט יותר חדש למעבד. קח אותו עם 865pe ויש לך מערכת זהה עם יותר אפשרויות לעתיד.

עריכה - הנה רעיון - תראה לי לוח שלא תומך בAGPx4 אבל יתמוך ב9800P. מקרה זהה לגמרי של שדרוג חסום בגלל שלא השקענו את הקצת יותר בלוח.

פורסם

תאמין לי שאני יודע טוב מאוד מה יותר טוב ומה לא ת רק שאני , בניגוד אליך - גם מכניס למשוואה את הבן אדם והצרכים שלו, לא נראה לי שבמחשב לאחיות שלו צריך את השיא. ולא דיברתי על הNF7 הראשון אלא על השני (כולל כל הבאס 400 שלך - בדיוק אותו לוח ובדיוק אותה חומרה) מהיום הראשון שהוא יצא ועד היום. ויפה שאתה אומר שהביוסים יצאו בכל מקרה - אבל עדיף משהו שכבר "חרשו" עליו מאשר משהו חדש ולהתחיל לחכות שיצאו עידכונים (ממש רעיון גאוני) זאת כל הנקודה שלי. וכל שאר החומרה ל775 יקרה יותר (כמו PCIE) לא אמרת את זה - אבל זה לא אומר שאם לא אמרת אז זה לא נכון כרטיסי PCIE הם יותר יקרים - פשוט תבדוק (ולא שיש לזה ממש סיבה חוץ מיזה זהמוצר חדש), שלא לדבר על זה שאולי בגלל שהוא חייב PCIE הוא יאלץ לקנות כרטיס מסויים ולא בדיוק מה שהוא רוצה - אז אתה כבר בונה לו על שידרוגים עתידים. תמיד טוב לחשוב על העתיד - אבל בשביל זה לפגוע במה שקונים עכשיו או לקנות משהו באתו כסף רק עם פחות ביצועים ? לא חכם.....

פורסם

גם ב775 פחות מתחמם (אפילו שזה פרסקוט) וגם זה יותר טוב לשדרוגים וכו'

פורסם

אז שווה להשקיע עוד 200 שקל היום בשביל שבעתיד במקום שהמחשב יצלע הרבה הוא יצלע קצת פחות מהרבה ? חברה , לא כולם כמונו אוהבים חומרה ומשקיעים שידרוג בשביל עוד 20 30 אחוז ביצועים. יש אנשים שסוחבים חומרה להרבה שנים ת ואז כשזה כבר חלש מדי מחליפים הכל. כן יש גם אנשים כאלה. אז נכון - כשיצא הRDRAM גם נשמעו המלצות שכדאי להשקיע עוד כסף כי זה יותר עתידי וכבר רץ ויותר טוב וזה מה שילך והיום אותם אנשים תקועים.

הכלל פשוט - כשזה אותו הכסף - לרוב כדאי להשקיע במשהו חדיש יותר, כשצריך לשלם יותר - ממש לא (וזה חשיבה הגיונית , אם אתם פשוט "אוהבים חומרה" זה כבר משהו אחר).

פורסם

אתה אמרת שאנשים קונים מחשב וסוחבים וכל זה אז שווה יותר להשקיע על משהו יותר חזק שגם ישאר חזק בעוד X שנים והוא ישאר יותר חזר Y שנים מאשר משהו חלש יותר אני לא צודק?

פורסם

אתה שואל אם אתה צודק לגבי זה שאמרתי את זה או שאתה שואל אם אתה צודק לגבי משהו שאתה חושב בראש ולא רשמת ? ;D

מה שאני אומר , שבכללי - לא מומלץ להשקיע במשהו חדיש - שנותן אותו דבר כמו משהו ישן יותר כשהוא עדיין פחות מ 30-40 אחוז מהשוק ועולה יותר. זה הכל.

פורסם

תראה אתה חושב כך ואני חושב כך אבל סתקל איך שאני רואה את זה אתה קונה מחר 3.0 ולח אם P5GDC של ASUS או משהו כזה וכרטיס 6600GT עוד שנה שנתיים אתה מחליף כרטיס מסך ולזיכון DDR2 ואז עוד שנה אתה מחליף זכרון ועם יש כסף אז גם כרטיס מסך ואחרי שנה אתה מוסיף לבית עוד מחשב כשיש לך מחשב ישן שיכול להריץ את GTA 7(בתקוה שיצא כמובן) על ההגדרות הבסיסיות.

אתה לא חושב שאני קצת צודק??

דרך אגב אני כנראה קונה 775 ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים