עבור לתוכן

המחשב כל הזמן (אבל כל הזמן) נתקע בלי סיבות נראות לעין.. רעיונות ועזרה בבקשה?

Featured Replies

פורסם

טוב, אז ככה:

המחשב הוא AMD athlon xp 2000

radeon 9700 pro

mobo: Abit NF7-S2

512mb ddr

windows xp sp2

80GB WD

לא מזמן הלוח אם הישן שלי (gigabyte 7vrxp) הלך, אז החלפתי לABIT, וגם ההרדיסק נשרף, וקיבלתי אחד חדש כי הוא היה באחריות..

והכל בעצם התחיל אחרי שהחלפתי את הלוח אם (שהשתמשתי בהארדיסק ישן חלופי על הלוח אם החדש גם היו תקיעות)

ומה בעצם הבעיה?

המחשב כל הזמן נתקע, בדרך כלל פשוט קופא וגם לא מכבה את עצמו, בעבודה בחלונות, במשחקים, אפילו שאין פעילות ואני משאיר את המחשב דולק בלילה הוא נתקע מהר מאוד (עניין של כמה שעות במקרה הטוב בחוסר פעילו, בזמן עבודה יכול להיות פחות משעה)

בקיצור, אין לי מושג מה יכול לגרום לזה.. יש לי את כל הדרייברים החדשים אם זה קשור בכלל, אין התנגשויות חומרה שאני יודע עליהם...

למישהו יש רעיונות מה יכול לגרום לזה, ואולי גם הצעות לפתרון?...

תודה מראש,

פורסם

אמממ תבדוק בעיות חום במארז

תבדוק שיש לך את הדרייברים האחרונים לכל ההתקנים

פורסם
  • מחבר

כתבתי שיש את הדרייברים האחרונים, ואיך אפשר לבדוק אם יש בעיית חום?..

המארז פתוח כרגע ויש מאווררים על המעבד לוח האם ואחד במארז

פורסם

תבדוק אם המאורר של הכרטיס מסך מסתובב

וגם של הספק (פשוט תשים תיד מול המאורר ותדע)

תראה אם ללוח יש קבלים נפוחים/נוזלים

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=195

http://www.overclockers.com/tips1081

איזה ספק כוח יש לך? (ציין גם של איזה חברה,רשום על המדבקה)

תעלה תמונה של המתחים/טמפרטורות (בדוק אם התוכנה של היצרן לוח או everest/speedfan)

פורסם

אני מניח שעשית התקנה מחדש של ה Windows לאחר החלפת הלוח (קשה לי להאמין שלא - הדיסק הקשיח התקלקל וסביר להניח שכל המידע שהיה עליו הלך, וגם אם לא - הסבירות שמערכת ההפעלה הייתה עובדת לאחר החלפת לוח היא מאד קטנה).

1. תבדוק קודם כל את הזיכרון (עם memtest). יכול להיות שיש בעיית תאימות בין הלוח לזיכרון (לא כל-כך נפוץ, אבל קורה).

2. תבדוק שכל הכבלים מחוברים טוב.

3. תבדוק את שאר החלקים ע"י החלפתם - אולי אחד או יותר התקלקל בזמן שהלוח התקלקל (כמו - זיכרון, כרטיס מסך, אפילו כבלי מידע).

פורסם

אני הייתי גם מהמר על בעיית התחממות. תוריד תוכנה לניטור טמפ' כמו MBM או EVEREST.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים