עבור לתוכן

מחפש ספרי מד"ב טובים

Featured Replies

פורסם

אכן סידרה משובחה אם כי אחרי שיר של אש וקרח רוחב הירעיה של כמעט כל ספר אחר נראה כל כך קטן ומסכן

• תגובות 45
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Wheel of Time מומלץ ביותר :)

פורסם

קראתי ולא התרשמתי.

בהתחלה קראתי בעברית וממש לא התחברתי לספר. חשבתי שאולי זה בגלל התרגום, אז הלכתי להלפר וקניתי את המהדורה האנגלית. קראתי את הספר באנגלית והתייסרתי. למה? אני לא אפרט. אני רק אציין שזה אחד הספרים הכי גרועים שקראתי אי פעם.

טוב מה לעשות... כל אחד ומה שהוא אוהב. כל אחד מהספרים שלה תחת השם הזה (רובין הוב) הפך לרב מכר וקבל הרבה תישבוחות מסופרים אחרים וכלי התקשורת (עיתונים וכו'). זה שאתה לא אוהב? לדעתי הפסד שלך...

בקשר לשיר של אש ושל קרח, זאת סדרה מדהימה. לא רק שכל העולם שהוא מבסס שם על מלחמות השושנים נשמע ממש יפייפה ונהדר כזה, כל אחד מהספרים בסדרה יכול להוות סדרה שלמה לבד... יש שם אכות שאין בהרבה סדרות אחרות... העולם גם ענק הסיפור מתפרש על פני המון שטח, וגם את זה אהבתי.

מעבר לזה, העלילה מתפתחת בכיוונים שאתה משש לא מצפה ממנה להתפתח בהם, הרבה בזכות זה שהוא בונה דמויות ממש מפורטות ואז הורג אותן (ממש לא אהבתי את זה שהוא הרג את ***, -מי שקרא כבר ידע מיזה, מי שלא לא יקבל ספויילר- אחת הדמויות שיותר אהבתי... אבל זה חלק מהקסם של הסיפור שלו).

קראתי את שלושת הראשונים בעברית אבל את השלישי אני אקרא באנגלית...

פורסם

כמעט כולם מתים בסוף השלישי... והרביעי צפוי להכיל אף יותר מיתות (לא סתם הוא נקרא סעודה לעורבים)

פורסם

כמעט כולם מתים בסוף השלישי... והרביעי צפוי להכיל אף יותר מיתות (לא סתם הוא נקרא סעודה לעורבים)

כמעט :o

פורסם

טולקין, If it's Tolkien, it's good

רובין הוב,אחלה ספרים, אני הכי אהבתי את האחרון בThe Farseer ואת השני בThe Tawny Man (מישהו יודע אם כבר יצא השלישי של הtawny man?)

רומח הדרקון

הבלגריאד, המלוריאן והטאמולי של דיוויד אדינגס, ספרים קורעים מצחוק

שמעתי שהוציאו ספרים על וורקראפט, זה אמור להיות טוב

פורסם

הממ...אחרי שקראתי את הת'רד,אני די רוצה לקרוא פה כמה ספרים :)

אבל מישהו יכול להגיד לי מה זה "רומח הדרקון" הזה? ו אם זאת סידרה אז מהו הספר ה ראשון?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

מה כל כך מצחיק בבאלגריאד ובמאלוריאן? (לא קראתי את הטמולי עדיין)

רומח הדרקון הוא אסופת ספרים בדומה לפורגטן רלמס או רייבנלופט

אין ממש ספר ראשון

פורסם

טולקין, If it's Tolkien, it's good

רובין הוב,אחלה ספרים, אני הכי אהבתי את האחרון בThe Farseer ואת השני בThe Tawny Man (מישהו יודע אם כבר יצא השלישי של הtawny man?)

רומח הדרקון

הבלגריאד, המלוריאן והטאמולי של דיוויד אדינגס, ספרים קורעים מצחוק

שמעתי שהוציאו ספרים על וורקראפט, זה אמור להיות טוב

השלישי יצא בכריכה קשה. הוצאת הכריכה הרכה הנפוצה מתעקבת (לא ברור לי למה...), התאריך הנוכחי ליציאתה הוא 23 לנובמבר (כן כן עוד 4 ימים^_^).

פורסם

מה כל כך מצחיק בבאלגריאד ובמאלוריאן? (לא קראתי את הטמולי עדיין)

רומח הדרקון הוא אסופת ספרים בדומה לפורגטן רלמס או רייבנלופט

אין ממש ספר ראשון

בבלגריאד ובמלוריאן יש להם כל מיני חוכמות קטנות שאותי קרעו מצחוק, אבל כנראה לא את כולם.

ברומח הדרקון נראה לי שהרשומות יכולות להיו ראשונות, כי שם מכירים את הדמויות, ולפי זה אז "דרקונים של דמדומי הסתיו" הוא הראשון

פורסם

יש הרבה דיאלוגים שנונים בין הדמויות, אבל הספר בכללי לא מצחיק כמו נגיד הספרים של טרי פרטצ'ט או דאגלס אדמס

לפני הרשומות יש ספרי מפגשים

ולפני זה יש אסופה כללית של ספרי "היסטוריה" על הגיבורים המפורסמים שלה עולם

ואחרי הרשומות והאגדות יש סידרת ספרים שלא עוסקת בכלל בחבורה הראשית

אין ממש "ספר ראשון" כמו שיש נגיד במדריך לטרמפיסט או בשיר של אש וקרח

פורסם

Wheel of Time מומלץ ביותר :)

May the Light shine on you my friend, and the Hand of the Creator shelter you

:xyxthumbs: 

פורסם

החלופיים-מייקל מרשל סמית'-spares in english

מעבר ליערעבות פול סטיוארט וכריס רנדל-beyond the deepwoods-the edge chronicles

פורסם

ב14 ימי הריתוק שקיבלתי אי שם בפברואר, יצא לי לקרוא ספר מדהים - Lord Of The Light (או Lord Of Light?) של רוג'ר זלזני.

ספר באמת עמוק, חזק, מרשים. נחשב לאחד מחמשת ספרי המד"ב הטובים בכל הזמנים.

זה לא מד"ב הרדקור כמו אסימוב, זה גם לא ניו אייג' או פנטזיה. זה קצת מהכל, והתוצאה היא פשוט ספר משובח.

תנסה, אני מציע.

פורסם

בכלל רוב הספרים של ז'ילאני משובחים ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים