עבור לתוכן

איך ממהירים זיכרונות בלבד - ddr 500 של -a-data

Featured Replies

פורסם

שלום חברים - בשעה טובה ומוצלחת קניתי מחשב - אני חייב להודות שאני מאד מרוצה ממנו - - אין לי שום בעיית התחממות איתו

ואפילו במאמץ הוא לא מגיע ל39 מעלות. לא הוא ולא הלוח.

וכעת לשאלתי - איך אני מעלה את מהירות הזיכרונות - (אם תראו בחתימה- הם DDR 500) אבל כמובן שהם עובדים על 400 - נראה לי שכעת אני עוד לא רוצה להמהיר את המעבד אלא רק את הזכרונות, אם אפשר - אני מבין לאט אבל טוב - כלומר להסביר צעד צעד.

תודה לכל המגיבים - כמו כן אני אשמח לשמוע ממישהו שיש לו מערכת זהה לשלי -

jingel

פורסם

אין לך מה להמהיר רק את הזכרונות. אתה רק תפסיד ביצועים.

אם זה סתם שבשביל הניסיון, כנס לביוס, ותבחר ביחס ה FSB:DRAM(יחס באס:זכרונות) את 5:4 כלומר שלכל 4 מה"ז של FSB, הזכרונות יעבדו ב 5 מה"ז.

כלומר: 200/4*5=250.

אבל מבחינת ביצועים עדיף שהזכרונות יעבדו ביחס 1:1(כלומר סינכרונית לFSB)

פורסם
  • מחבר

RazorJunior תודה על התגובה

- הבנתי -

אם כך - ועל מנת להמהיר אותם ולשמור על יחס סינכרון של 1:1 מה עלי לעשות ?

- וכמובן אם אפשר, אז גם לשמור על רמת תיזמונים הדוקה כמה שניתן.

jingel

פורסם

רמת תזמונים הולכת ביחס הפוך למה"ז - ככל שאתה מטפס במה"ז, תצטרך לשחרר מעט את התזמונים(או לחלופין לתת עוד מתח).

על מנת להמהיר אותם ולשמור על יחס 1:1, תצטרך להמהיר את כל המערכת.

כלומר את המעבד, הלוח והזיכרון.

יש לך חלקים טובים, אני מאמין שתוכל להשיג תוצאות יפות.

תחילה תנסה להוריד את המכפלה של המעבד, וע"י כך להמהיר רק את הלוח והזיכרון. תראה לאן אתה מגיע....

אחרי זה נתחיל לטפל גם במעבד...

איך ממהירים?

די פשוט, כל פעם תעלה עוד איזה 5 מה"ז - ואז תבדוק יציבות בעזרת PRIME 95 ו\או SUPER PI 16M למשך כמה דקות.

אם יציב - יופי. תמשיך הלאה.

אם לא יציב - תנסה להעלות עוד קצת מתח ללוח. (אחרי 250 מה"ז אם תגיע לשם תצטרך לתת גם עוד מתח לזכרונות)

אם גם על מתח גבוה אתה לא מצליח להתייצב, תרד מה"ז אחד כל פעם עד שתמצא את הבאס הגבוה ביותר בו אתה יציב.

שים עין כל הזמן על הטמפ' ותראה שהמעבד והלוח לא חמים מדי. במתח גבוה הם יתחממו יותר מבמתח מקורי!

בהצלחה, ותעדכן אותנו :)

פורסם

אני חושב שהלוח שלך זה NF2 רגיל , לא אולטרא , כלומר SINGLE CHANNEL בלבד

פורסם
  • מחבר

הלוח הוא nf3 ולא 2 - אבל אכן הוא singel channel- פשוט ציינתי שהזיכרון הוא שני סטיקים של 512

לגבי ההמהרה - ההסבר ברור אבל אינו הולך צעד צעד - אני זקוק להסבר איך עושים כל צעד

איך מורידים מכפלה ?

אחרי זה איך מעלים תדר ?

כיצד משנים את זמני הגישה והיחס בזיכרון ?

איך מעלים מתח ?

וכמובן מתי עושים את כל חד מאלה - ?

בביוס יש כל מיני שיכלולים ופיצרים אשר ניתנים לשינוי אבל אני מפחד לשנות משהו מבלי לדעת מהו ולמה הוא גורם !!!

לעוזרים תודה.

jingel

פורסם

כל מה שאמרת עכשיו - משנים בביוס.

מכפלה = MULTIPLIER. במעבדי ה A64 אני חושב שמורידים איזה HTT או משהו כזה במקום MULTIPLIER. חכה שמישהו שמבין ב A64 יבוא ויגיב. לי אין הרבה ניסיון איתם.

תדר = FSB.

זמני גישה = LATENCY.

יחס = FSB:DRAM RATIO. בחלק מהלוחות לחלופין אתה קובע פשוט את מהירות הזיכרון.

מתח:

VCORE\ CPU CORE VOLTAGE - מתח מעבד.

VDD\ CHIPSET VOLTAGE - מתח הלוח(ליתר דיוק הגשר הצפוני שלו, הצ'יפסט).

VDIMM - מתח הזיכרון.

תעבור בביוס ותחפש איפה כל אחת מהאפשרויות.

אל תתחיל לעבוד לפני שקראת את חוברת הלוח ומצאת איך עושים CLEAR CMOS!(איפוס ההגדרות של הביוס)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים