עבור לתוכן

מה תפקיד הפונציומטר במעגל לחיבור LCD?

Featured Replies

פורסם

אני מדבר על המעגל הזה:

image014.jpg

זה הפירוט שיש למטה:

אם ברשותכם מסך עם תאורה פנימית קיימים שני פינים נוספים 15 ו-16, פינים אלו הם הפינים של התאורה. יש לחבר את פין 15 למקור המתח (חוט אדום בחיבור המולקס), ואת פין 16 לפוטנציומטר של 10ohm ומשם להארקה (חוט שחור בחיבור המולקס).

אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך?

אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית?

תודה

פורסם

אם אני לא טועה הוא משמש לוויסות הניגודיות...

פורסם
  • מחבר

הניגודיות זה פין 3.

פין 16 זה עוצמת התאורה.

השאלות הם:

1. פחות התנגדות = יותר תאורה? (אני משער שכן אבל אני רוצה להיות בטוח)

2. אין התנגדות <> OVER VOLTAGE? אם אני אשעיר את זה בלי נגד אני לא אשרוף את המסך?

פורסם

1. מן ההגיון ;) - פחות מתח, פחות תאורה

2. לא. אין לך מה לדאוג אי אפשר לעשות אובר וולטאג' לכמה לדים מסכנים חחח אתה יכול לחבר את זה בלי פוטנציומטר אבל התאורה תהיה על מקסימום והשאלה אם אתה רוצה את זה. כמובן אתה יכול לחבר איזשהו נגד רגיל במקום הפוטנציומטר בטווח של בין 0 אום (בלי נגד) עד לטווח של 100 אום (התנגדות גבוהה). תנסה עד שתמצא משהו שיתאים לך. אבל בכלליות, אין לך מה לפחד אם אתה מחבר את זה בלי פוטנציומטר. (כמובן שהכי קל ללכת לקנות אחד אבל שטויות :))

בהצלחה!

נדב

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה!

הבעיה היא שבחנות אלקטרוניקה היחידה באיזור שלי, הפונציומוטרים של 100OHM הם שטוחים כאלה ועשויים כולם מתכת(אני פוחד מאיזה קצר במארז הקטן שלי..) ולכן אני לא אוהב אותם.

בניגוד ל 1KOHM ומעלה שהם שחורים כאלה ויפים(טרימרים).

אני חושב פשוט לעשות בלי פונציומטר ולשים מתג ON OFF פשוט. ואז או שאני עובד עם המסך(ואין סיבה לעבוד עם בהירות נמוכה, נכון?), או שבלילה אני מכבה אותו...

תקן אותי אם אני טועה, ושוב תודה :)

פורסם

אז אין בעייה, חבר מתג ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :)

עזרת לי מאוד.

(אני אעדכן לגבי חיבור המסך בתרד המודינג שלי - My First HTPC.)

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהכוונה שלכם הייתה טובה, ואני מודה לכם, אבל פעם הבאה - אם אתם לא יודעים, אל תטעו אותי. :-\

מסתבר שתאורת המסך עובדת על 2.5V. אני נתתי לו 5V(כי אין פונציומטר) ולכן כנראה שרפתי אותו.... :-[

פורסם

תפקיד הפוטנציומטר במעגל הוא לא להוריד את העוצמה של המתח למקסימום 2.5 וולט. זה אינו התפקיד של נגד.

תאורת המסך אמורה לקבל בין 0 ל-5 וולט. אם התאורה שלך אינה מתאימה לספסיפיקציות האלו משמע שהיא אינה מיועדת לחיבור למחשב.

אני בספק אם שרפת אותה אבל אם כן, אין זה אשמת הפוטנציומטר החסר.

פורסם
  • מחבר

תשמע, התאורה האחורית לא עובדת.

התקשרתי לבן אדם שחתום על המסמך להרכבת LCD באתר של אריהב, הוא אמר שזאת בדיוק מטרת הפונציומטר. זאת מכיון שהתאורה מקבלת עד 2.5 וולט.

המסך הוא 4X20 מאריהב,כאן בראש העמוד

אתה אומר שאולי המסך פשוט הגיע שרוף? :-\

פורסם

התאורה אמורה לקבל 5V, או שאתה טועה או שמכרו לך מסך מוזר.

בכל מקרה אם האתרוה שלך אכן אמורה לקבל 2.5V גם אם היית מחבר את הפוטנציומטר היית שורף אותה מהסיבה הפשוטה שההתנגדות של הפונציומטר מתחילה מ-0, ובמצב הזה התאורה תקבל 5V.

עברתי כבר על הרבה מסכים כאלה, כולם מקבלים 5V.

פורסם
  • מחבר

באמת?!

אני אתקשר מחר לאריהב ואברר את העניין...

אם זה ככה, אז אולי פשוט מכרו לי מסך דפוק....

הנה כמה תמונות של המסך מאחורה, אולי אחד מהדברים שכתובים שם יגיד לכם משהו:

לחץ כאן

לחץ כאן

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז נאדי אני מתנצל.

המסך במת אמור לקבל 5 וולט. פשוט במסך הזה הפינים 15 ו 16 הם הפוכים ולכן נתתי לו בעצם -5 וולט...

אז תודה בכל מקרה על כל העזרה!!!!

עכשיו מישהו יכול להגיד לי מה אני אמור לעשות בכדי למנוע את הארור הזה? הוא לא נותן לי להשתמש במסך!

עריכה:

לא משנה, הסתדרתי!!

אחרי כמה התקנות מחדש של PORTIO זה הסתדר :)

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים