עבור לתוכן

צריך דחוף גריז דיאלקטרי איפה אני יכול למצוא בארץץץץ?? תודה

Featured Replies

פורסם

תודה אני חייב דחוף בחנויות חשבתי אולי בהום סנטר

או אולי יש לזה שם אחר או חומר אחר שעושה את אותה עבודה בקיצר עזרוו לי תודה..

פורסם
  • מחבר

חברה אני באמת חייב עזרה בקטע הזה תנסו לעזור...

תודה..

פורסם

למה הגריז הזה נועד ואיך משתמשים בו?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי הוא נועד להיות חומר נגד עיבוי שנוצר על הבלוק קרור (לדוגמא שלי) ועם אתה אל יודע מה זה עיבוי אז בגלל שהמיים שמוזרמים למעבד שלי הם בטמפרטורה של 10 מעלות והטמפרטורה של החדר הינה 25 מעלות בערך אז בגלל ההפרשים נוצרים טיפות על הבלוק ואז יש קצר וכו כוו לכן אני צריך חומר שאני יסים אותו על הבלוק וימנע עיבויי..

ואף אחד לא מוכן לעזוררר במיצאת החומר הזההההההההההה

פורסם

ווזלין פשוט יעשה אחלה של עבודה...

פורסם
  • מחבר

מה אתה רציני וזלין יפתור לי את הבעייה של הויצרות טיפות על הבלוק??

ועוד משהו עם זה באמת פותר אז מה נאי פשוט צריך למרוח את כול הבלוק בווזלין? ומה עם החומר הטרמי? צריך לשים גם אותו (כמובן רק על המעבד) או שוזלין יעשה את אותה עבודה??

ועוד שמהו עם אני ימרח את כולו פשוט באמת יצפה את כול הבלוק (אבל ממש יצפה כדי להיות בטוח חחח) אז לא יהייה סיכוי שתהייה היתצברות של עיבוי גם במקומות שלא ניראים לעיין הכוונה על המעבד בחיבור בינו לבין הבלוק וקדומה??

והבנתי שצריך גם להיזהר שלא יהיו טיפות מאחורי הלוח אז מה אפשר למרוח ווזלין על החלק האחורי של הלוח או לא כדי חח??

סליחה על כול השאלות פשוט זה מחשב שעלה המון כסף וחבל להתחיל לשרוף הכול... תודהה :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

אפשר להזמין מ פה

גריז דיאלקטרי.

אבל עשית משהו למערכת קירור שלך? כי אם המיים בטמפרטורה לא יותר נמוכה מטמפרטורת החדר אז זה ממש לא אמור לקרות!

משהו דיי חשוד פה

פורסם

אפשר להזמין מ פה

גריז דיאלקטרי.

אבל עשית משהו למערכת קירור שלך? כי אם המיים בטמפרטורה לא יותר נמוכה מטמפרטורת החדר אז זה ממש לא אמור לקרות!

משהו דיי חשוד פה

נכון בהחלט.

לגבי הווזלין:

מישהו כבר ניסה את זה? הוא לא "נמס" בחום של המעבד ומתחיל לנזול :kopfpatsch:?

מה לגבי דבק חם?

פורסם
  • מחבר

אפשר להזמין מ פה

גריז דיאלקטרי.

משהו דיי חשוד פה

זה הרי ברור ביותר ששניתי את המערכת קירו שלי מה שעשתי זה את הרדיאטור הוצאתי ובמקומו לקחתי 4 ריבועים כחולים(אלה שמקררים איתם את הצידניות) עשיתי בהם חורים וחיברתי אותם עם צינורות אחד לשני והוספתי עוד חור אחד בכול קצה בשביל כניסה ויציאה ואת כול הגוש הזה הנחתי בתוך תא ההקפאה של המקרר מיני בר שיש לי בחדר והתוצאה הם מיים בטמפרטורה של 10 מעלות ועם הזמן של הפעלת מחשב(הכוונה לכמה שעות) המעבד נישאר קבוע ב16-19 מעלות ובעומס ב23-27 מעלת....

עכשיו להזמין בחול אין לי זמן אני חייב למצוא משהו תחליפי במקום...פה בארץץ בגלל זה שאלתי..

כמו כן העם הוזלין באמת לא היתנאמס מהחום של המעבד (או הכרטיס מסך)? והעם הוזלין משמש כחומר טרמי או אולי צריך להוסיף חוץ מזה??

ומה עכשיו דבק חם? כאילו אל תשכחו שעדין צריך להיות מגע טוב בין הבלוק למעבד כי אחרת הוא פשוט לא יקרר??

פורסם

לא, אתה לא מצפה עם זה את כל הבלוק!!

אתה מצפה עם זה את החלק העליון של המעבד(לא כולל הליבה, עליה מרוחה משחה טרמית), את החלק התחתון של המעבד(במרכז בין הפינים), ואם אתה רוצה גם את תחתית הלוח. את הבלוק(וגם את כל הצנרת) אתה צריך לצפות בספוג הזה ששמים על צינורות מזגנים(ספוג שחור כזה שחוסם מעבר חום, משמע מונע עיבוי)

פורסם
  • מחבר

לא, אתה לא מצפה עם זה את כל הבלוק!!

אתה מצפה עם זה את החלק העליון של המעבד(לא כולל הליבה, עליה מרוחה משחה טרמית), את החלק התחתון של המעבד(במרכז בין הפינים), ואם אתה רוצה גם את תחתית הלוח. את הבלוק(וגם את כל הצנרת) אתה צריך לצפות בספוג הזה ששמים על צינורות מזגנים(ספוג שחור כזה שחוסם מעבר חום, משמע מונע עיבוי)

על איזה חומר אתה מדבר על הווזלין?? או אולי על הגריז? ועם זה על הגריז אז אני לא יודע איפה למצוא אותו שזו בעייהגדולה..

ובקשר למקומות שאמרתה לשים את החומר מה אני עושה במקרה שיש לי בלוק נוסף שנימצא על הכרטיס מסך? כי אותו אין לי אפשרות להוריד לשים את החומר גם במרכז??

ועוד משהו שאתה אומר לצפות עם החומר את החלק העליון של המעבד אבל אל את הליבה.. אבל בפנטיום 4 כול החלק העליון זה הליבה... אז תנסה להסביר לי ??

פורסם

תראה . ברגיל ספוג בידוד מספיק . יש מקומות שקשה לשים ספוג טז יש כאלה שמשתמשים בגריז דיאלקטרי לא קורוסיבי (בשפה פשוטה - לא מוליך חשמל ולא מאכל מעגלים אלקטרוניים) .

אתה יכול לחפש בגוגל מה השם המסחרי ואח"כ באיזה סוג חנות הוא נקנה . בכל מקרה צריך לשמור שלא יכנס לחורים של פיני המעבד משום שיכול למנוע מגע ולקלקל את המעבד.

עדיף ,אבל, להשתמש בספוג בידוד כי פשוט זה נוח לשימוש . לך תנקה גריז מהסוקט של המעבד. לא כדאי . אפשר לעצב את הספוג כך שאויר חיצוני לח לא יבוא במגע עם שטחים מתכתיים קרים ואז לא תיוצר לחות

פורסם

אם יש לך IHS(מפזר חום מובנה) כלומר כל המעבד זה הליבה, אין לך צורך שם בגריז דיאלקטרי, רק במשחה טרמית. מסביב למעבד שים ספוג כזה.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח גם על הלוח מסביב לתשובת של המעבד תמרח(במקומות שקל לנקות)...

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתם אומרים משהו אל מסתדר לי..

כי הבעיה הגדולה שלי היא שיש ליהיצטברות של מיים על הבלוק שעם הזמן (חצי שעה בערך) פשוט הם מיצתברים ומיצתברים ואז הבלוק מתחיל לטפטף טיפות מים על הכרטיס מסך ועל הלוח וזאת הבעייה הכי גדולה שלי... ככה שאני צירך למצוא שיטה/חומר שיוכל לאטום לי את הבלוק כמו שצריך וימנע מהטיפות מיים לטפטף על הכרטיס מסך ועל הלוח.... בהתחלה חשבתי על לאטום את הבלוק בעזרת שקית מיוחדת שיש לי ולמעשה הצלחתי אפילו טיפה אחת לא יוצאת או נוזלת מהבלוק אבל אחרי שעשתי את זה חשבתי... העם מתי שאני יחבר את הבלוק על המעבד וכמובן ישים חומר טרמי בינהם העם השקית תישרף עקב החום של המעבד.. למרות שהבלוק נימצא בטמפרטורה נמוכה..

מה אתם אומרים השקית תישרף?? או שאולי הגריז טרמי שמחבר את הבלוק והשקית למעבד ימנה את  זה???

עריכה:

אוקיי טעות בידי תרדו מהקטע של השקית משום מה גם עם הכול אטום אז נוצרים טיפות גם על השקית עצמה...

אוףף מה אני לא יצא מזה או מה?

פורסם

זה לא משום מה, יכולתי מראש להגיד לך שזה יקרה.

עיבוי קורה מהפרש טמפ'(ותלוי גם בלחות היחסית בחדר אבל נעזוב את זה עכשיו).

אוויר חם נוגע במקום קר ולכן נוצר עליו עיבוי. זה יכול להיות בלוק, צינור, או שקית. כל עוד הוא קר, יווצר עליו עיבוי.

ולכן אמרתי לך כבר כמה פעמים, ואני אגיד לך עוד פעם!!

אתה צריך לצפות את כל המערכת בספוגים מיוחדים שאוטמים חום, אלה ששמים על הצינורות של המזגנים!

רק כך תוכל למנוע עיבוי.

הגריז הדיאלקטרי נועד למקומות בהם לא ניתן להכניס ספוג, ואז נאלצים להסתפק בגריז.... אבל הוא הרבה פחות טוב מהספוגים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים