עבור לתוכן

איך אני יודע כמה זרם לד צריך?

Featured Replies

פורסם

שלום,

בחנויות אלקטרוניקה מוכרים כול מיני סוגי לדים וכול אחד יכול להוציא כמות אור שונה איך אני יודע כמה זרם ומתח לתת לו בלי לשרוף אותו או לקצר את החיים שלו? אגב המוכר לא יודע כמה לתת לו ואני רוצה לנצל את כול האור שהוא יכול להוציא :jump:

תודה :)

פורסם

אתה שואל תמוכר, ללדים הפשוטים זה בין 1.5 ל3 וולט, לאולטרה ברייט זה בין 3 ל4 וחצי בדרך כלל, אבל שוב תשאל תמוכר.

פורסם

הוא אמר שהמוכר לא יודע....

פורסם

לדים פשוטים צורכים 2V על 15mA-+

לדים UB צורכים 3-3.5V על 25-30mA.

ד"א, search.gif והיית מוצא את התשובה (והרבה יותר מזה).

פורסם

קשה לי להאמין שלד יצרוך 30 מיליאמפר כי זרם כזה יכול לחשמל ולהרוג בנאדם...

פורסם

זרם לא מחשמל בן אדם, ומתח לא, ההספק הכללי כן. על 3v 30ma לא יחשמלו אף אחד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

אחרי בדיקה הגעתי למסכנה שהמצב בארץ גרוע מאוד אם בחנות אין אפשרות לדעת כמה זרם לד צריך, אתם אומרים לי בערך אבל אני רוצה להוציא את כול האור שאפשר מהלד בלי לשרוף אותו או לחמם אותי (מקצר את חיי הלד)

הדרך היחידיה היא לקנות לד אחד ולעשות עליו נסיויים :s07: ולהפעיל אותו יום שלם ולראות.. רק שבזמן הזה לא יחליפו את הסוגי לדים בחנות :kopfpatsch: :2gunsfiring:

פורסם

תחבר אותו ל 5 v לא?

אני ככה חיברתי אצלי....

פורסם

קשה לי להאמין שלד יצרוך 30 מיליאמפר כי זרם כזה יכול לחשמל ולהרוג בנאדם...

אפשר לשאול מאיפה אתה מביא את זה? :screwy:

אנשים, search.gif:

תחבר אותו ל 5 v לא?

כמה פעמים אפשר להגיד, שלא משנה לכמה מתח תחבר אותו, הלד עצמו יקבע כמה מתח יפול עליו (בהנחה שמתח המקור > מתח הלד).

מה שאתה יכול לשנות זה הזרם.

צא מנקודת הנחה שלד פשוט זה 2V ולד UB זה, נגיד, 3.3V (או שפשוט תמדוד אם יש לך וולטמטר).

עכשיו, בעזרת נגד, אתה יכול לשלוט על עוצמת הזרם.

ולהשאיר את הלד יום שלם לא יעזור, כי אם במצב מסוים הוא עובד בלי להשרף, הוא גם לא ישרף.

אם אתה רואה שהוא ממש ממש ממש מתחמם, זה אומר שהוא אולי עומד להשרף, אבל גם זה תוך זמן קצר יחסית. (בכל מקרה, להשאיר את זה יום שלם לא יעזור, כי זה יכול לקחת כל פרק זמן בין דקה לשבוע, תלוי במתח ובלד).

פורסם

זה נכון ולכן משתמשים בפוטנציומטר.

פורסם

מה נכון, ש-30mA יכול לחשמל בנאדם?

:screwy:

פורסם

כמה פעמים אפשר להגיד, שלא משנה לכמה מתח תחבר אותו, הלד עצמו יקבע כמה מתח יפול עליו (בהנחה שמתח המקור > מתח הלד).

מה שאתה יכול לשנות זה הזרם.

צא מנקודת הנחה שלד פשוט זה 2V ולד UB זה, נגיד, 3.3V (או שפשוט תמדוד אם יש לך וולטמטר).

עכשיו, בעזרת נגד, אתה יכול לשלוט על עוצמת הזרם.

לא התבלבלת קצת עם זרם ומתח?

לא משנה.. בכל מקרה, 30 מיליאמפר ב-3V זה הספק כל כך נמוך, שאפילו העכבר שאתם משתמשים בו כרגע (אפילו עכבר רגיל ולא אלחוטי) רוב הסיכויים "מחשמל" יותר... אז צאו מזה בבקשה. :alcoholic:

פורסם

לא...

המתח על הלד נקבע רק ע"י הלד.

שאר המתח שמספק המקור נופל על הנגד, והוא זה ששולט על הזרם. במלים אחרות, ע"י שינוי גודל הנגד, אפשר לשלוט על גודל הזרם במעגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים