עבור לתוכן

גם ספק הTT נשרף! אני מתחיל להשתגע.....

Featured Replies

פורסם

זוכרים שנשרף לי ספק הHEC 300W ואז הזמנתי את הTT 410W ?

היום כשאחי הדליק את הUPS הוא הריח ריח מוזר מהמחשב ואיזו הפתעה - המחשב לא נדלק

פשוט אין לי מושג מה זה! ונמאס לי כבר! לא התעסקתי עם המחשב ולא כלום! המחשב עבד עם הספק הזה בערך חודשיים ועכשיו הוא פתאום נשרף???!

- ד"א - כשמנסים עכשיו להדליק את המחשב ומפעילים את המתג של הספק הוא פולט שריקה מוזרה כזאת (והמחשב כמובן לא נדלק..).

מה קורה כאן??!! בבקשה תגידו לי אני כבר לא יודע מה לעשות!

פורסם

תתן לנו עוד פעם את המפרט המלא , שלך , ונראה מה אפשר לעשות , וכן אני זוכר את המקרה שלך , כנראה שה300AR-T לא סתם נשרף...

פורסם

יש סבירות די גבוה שה-UPS שלך לא תקין ונתן מתח שצלה את הספק

איזה UPS זה?

פורסם

יכול להיות שהUPS ישן וכדאי להחליף בו את המצבר,

מצד שני יכו להיות שמתח בבית שלך ממש לא יציב וה UPS לא מצליח לפצות (סביר פחות)

יכול להיות שאתה מעמיס יתר על המידה את הUPS

פורסם
  • מחבר

cpu: 2.8b

ram: 512mb ddr 2700

motherboard: ' Matsonic ' ms9037c+ -Sis 645DX

HD: Seagate 80gb 7200 2mb buffer

GF 4 TI 4600

CDRW

CDROM

FLOPPY

fans: 1x92mm, 2x80mm, 1x120mm

lan PCI card

אני אשלח את הספק לזיגזאג כי יש אחריות לשנה אבל אולי גם החדש ייהרס..

* הUPS מחובר לשני מחשבים- PIII והמחשב הזה. הוא עובד על עומס של 60% בערך אפילו במאמץ. הדגם - advice pr600

פורסם

* האל פסק שלך אמור להיות איכותי ביותר - Advice הישראלית נחשבת לחברה טובה מאוד בתחום - לא שמעתי על תלונות על המוצרים שלה.

* אתה אומר שהאל פסק מגן על שני מחשבים. אני מבין שבמחשב השני לא היו מעולם בעיות? שום רכיב שרוף? כלומר, הבעיות הם רק במחשב השני. זה לדעתי שולל את ההשערה שיש לך בעיית מתחים בבית אחרת דבר דומה היה קורה גם במחשב הראשון.

אני לא מבין יותר מדי בחשמל אבל אם נלך לפי חוקי ההגיון משהו אומר לי שהבעיה נוסעת מהמחשב עצמו. אולי רכיב לא-תקין אשר יוצר עומס על הספק? ל-Asus יש תוכנה שעושה monitoring למחשב ובין היתר גם נותנת תצוגה של המתח שעובר בכל אחד משלושת ה-rails של המתח שמגיע מהספק. אני לא יודע אם קיימת תוכנה כזו מהיצרן של הלוח-אם שלך אבל תנסה לחפש ברשת תוכנות צד ג'. או שפשוט תלך לחנות ממנה רכשת את המחשב ותתלונן על הבעיה.

אם למישהו שמבין בחשמל יותר טוב ממני יש רעיון אחר, אתם מוזמנים להציע.

פורסם

אולי תנסה לעשות דיאגנוסטיקה של הרשת חשמל בבית שלך?

היו באזור שלך סופות ברקים בזמן האחרון?

ניסת להחליף שקעים ? אולי השקע שאליו מתחבר הUPS לא טוב ?

האם יש לך עוד מכשירים בבית שגם נשרפים לעיתים?

פורסם
  • מחבר

לא היו בעיות במחשב השני.

היו קפיצות מתח גדולות ב"מיני חורף" שעבר עלינו אבל הUPS הגן לא?

- פעם שעברה כשהוצאתי את חיבור ה20פינים של הHEC ראיתי שהוא שרוף בשקעים של החוטים האדומים- בדקתי את כל הרכיבים ולא מצאתי בעיות -זה מוביל לשאלה- האם זה הלוח??

אני לא רוצה להתחיל לקנות רכיבים בלי לדעת אם זאת הבעיה, ואם אני אלך לחנות המחשבים השכונתית הם יגידו שזה הספק ויחליפו ואז זה בטח שוב יהרס.

מישהו יכול לצמצם את המקור לבעיה? אני ממש ממש חושד שמשהו במחשב לא בסדר.

פורסם

מה שברור זה שיש לך במחשב רכיב שמקצר נקודה.

הבעיה היא איך לבודד את הרכיב משאר החלקים. זה בעיה מאוד סבוכה מה שאני הייתי ממליץ במקרה שלך לשלוח את המחשב למעבדה שיבדקו את הבעיה

אתה לא חייב לתקן לפחות יבדקו ויגידו לך מה הבעיה .

תבין אפשר להוציא חלק חלק ולבודד את הבעיה אבל במקרה שלך כל הזמן הספק ישרף עד שתגיע לבעיה וזה יעלה המון כסף תן למעבדה שישברו את הראש.

בברכה זוהר.

פורסם

בדיקה מסוג זה במעבדה תעלה המון המון כסף, ושום חנות שכונתית לא תצליח לבודד את הבעיה.

אני אישית הייתי מחליף קודם כל, את כל הרכיבים שנמצאים באחריות.

פורסם
  • מחבר

כל רכיבי המחשב כבר מחוץ לאחריות, חוץ מהספק.

האם HD יכול לגרום לבעיה? כונן אופטי? וכדומה או שסביר שזה הלוח?

פורסם

קשה לי להאמין...

אני אישית הייתי חושד יותר במאווררים... סביר יותר להניח שהם יהוו בעיה מאשר כוננים אופטיים..

פורסם
  • מחבר

באמת ספק הHEC נשרף לאחר שהוספתי מאוורר TT 120mm ...  אבל לא מיד אחר כך, ולא יודע עם TT שורפים ככה ספקים..

יש עוד 2 מאווררים 80ממ ג'נריים שעברו כמה שימונים ועוד 92ממ של זלמן

אם עושים 1+1 יכול להיות שהגנריים עושים משהו לא בסדר, כי גם שמתי בהם שמן בכמויות...

*אני מוסיף כאן מה שכתבתי קודם- שאחרי שהHEC נשרף ראיתי שהשקעים של ה5V (חוטים אדומים)במחבר ה20 פינים של הלוח היו שחורים- שרופים

פורסם

אני אומר תחליף את כבל המתח של הספק(220V), זה דבר ראשון , דבר שני , בעיה מסוג כזה יהיה מאוד קשה לפתור , ולא נראה לי שתגיע לרכיב המקצר , אלא אם יהיה לך נס והרכיב ישרף...

בכל זאת , ברגע זה , הדבר היחיד שהייתי עושה זה מחליף חלק חלק עד שרואה שזה כבר לא קורה , במקרה שלך הלוח בעדיפות ראשונה(הוא לא לוח משהו , וגם כדאי לשדרג אותו)

פורסם
  • מחבר

הכבל הוא כבל מתח שמחובר לUPS, לא נראה לי שהוא הגורם כי המחשב עבד איתו קודם לכן הרבה זמן.

בקשר ללוח- פשוט לקנות אחד חדש?! ואם זאת לא תהיה בעיה?

תנו לי לספר לכם משהו שנזכרתי בו- כשרק קניתי את המחשב הוא בא עם גנרי 250W. אז כל פעם שעליתי למסך ההתקנה של XP הוא נשרף! ככה פעמיים, עד שהחליפו לHEC300W (קניתי באקסלנט). הHEC החזיק 9 חודשים (חיבור ישיר לחשמל) ואז נשרף. אז הלכתי למעבדה שלהם והם החליפו לי וגם קניתי UPS ואז היHEC החדש לא נשרף איזה שנה.... ובחודשיים האחרונים 2 ספקים נשרפו... ----> הבעיה לאחר הקנייה הייתה של חוסר כוח+ אי יציבות החשמל כנראה, יש לי גם 3 פאזות בבית.

עוד דבר- יש לי בעיות עצבניות עם כרטיס המסך, כנראה שבעיות מגע. פעם הזזתי בטעות את המחשב (דחיפה קטנה) והוא פשוט קפא...

גם כשהיה את הHEC המסך עשה מיצמוצים מוזרים...

כתבתי את כל זה בתקווה שזה יוביל לקצה חוט כלשהו..... מחכה לתגובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים