עבור לתוכן

התלבטות לגבי קניית מערכת רמקולים לקולנוע ביתי ומוסיקה

Featured Replies

פורסם

כ, אז באופן טבעי כמו שקורה לי פה תמיד, יצאתי די מבולבל מהמאמר הדי גאוני לגבי בחירת מערכת.

זה יהיה קצת ארוך, ואולי אני אצליח לתמצת את כל מה שאני רוצה לכתוב, אחרי לפחות חמש עריכות, אבל זה מה שיש לי בינתיים:

Z-540 של LOGITECH שהייתי מאודדד מרוצה ממנה, עד שפתאום התחילה לעשות רעשים (מהרמקול המרכזי, לפי החשד שלי).

שני רמקולים של POLK AUDIO ממערכת סטריאו שאבא קנה. ויחד איתם רסיבר של ROTEL RX-845.

ציינתי את כל זה רק כי אני לא יודע אם זה רלוונטי או לא.

מה אני רוצה?

מערכת לחדר. שאולי תעבור אח"כ לסלון. שימוש בעיקר למוסיקה, אבל גם לסרטים מהמחשב, אבל מהאלו שתופסים בערך 2 וחצי ג'יגה כי הם באיכות ממש גבוהה (חמישה ערוצים ואיכות צפייה די קרובה לזו של DVD).

קודם אני אתחיל בכל השאלות ואז אני אגיד מה ההתלבטות:

1. מה ההבדל בין מערכות רמקולים למחשב 5.1 לבין מערכות קולנוע ביתי 5.1.? אני מניח שחייב להיות איזשהו הבדל

2. התכנון בשלב הזה הוא לחבר את הרמקולים למחשב. תראו למטה מה לוח האם, וזהו בעצם כרטיס הקול שאני משתמש בו. אח"כ אולי אני אשלב גם רסיבר ומגבר. כרטיס הקול שיש לי כרגע...מה הוא בעצם אומר מבחינת קולנוע ביתי?

3. מה אומר חיבור ה SPDIF שיש לי בלוח האם? בתרגום מעשי למערכת קולנוע ביתי יעני...חיבור יותר איכותי?

התקציב, רק לרמקולים, הוא עד 1200-1300. זה נחשב סביר או מעט?

אלו המערכות שראיתי בינתיים:

PEERLESS KIT86 עם ובלי סאב וופר. איך נחשבת המערכת הזו? היא מתאימה לחיבור למחשב? איכות צליל? וכו וכו

מנגד יש מערכת רמקולים למחשב של GENIUS, שלקחתי אותם סתם כדוגמא (וכי אני לא מתקרב לCREATIVE) מדגם GHT 510.

יש כבר שני פיתוחים למערכת הזו, רק שהם לא כ"כ זמינים בארץ- 511 ו 510D שתומכת ב DOLBY DIGITAL ו DTS.

היופי, לפי מה שראיתי במערכת הזו הוא שהיא באמת מותאמת למחשב. יעני בנסטר שלה מרכז את כל המערכת והיא עומדת בזכות עצמה, ולא תלויה ברסיבר.

זה נהיה ארוך, ובטח לאף אחד לא יהיה כוח לקרוא, אז מכאן אתם עונים.

תודה מראש,

שחר

פורסם

טוב תשמע ... קראתי ממש מהר כי אין לי זמן ! אבל מה שכן ראיתי את השאלה הראשונה שלך והאמת שניכנסתי ל :o , מה זה השאלה הזו ..?

א.מערכת קולנוע ביתית היא בדרך כלל מערכת שמספקת עוצמה ! גבוה לרמקולים (כמובן שאני מדבר על רמקולים רמקולים ריצפתיים)  שתפקידם למלא את חלל החדר "הגדול" (סלון יותר נכון ) בקיצור מה שאומר ! שהיא חזקה ובטח איכותית הרבה יותר מרמקול סטליטים  (לדוגמא מחשב ולא מדבר על המערכות מחשב היקרות שהם בצרה כזו או אחרת מגיע להספק ולאיכות צליל גבוה..רק חבל שהמחיר ...)... כמובן שיש גם +\- למערכת סטליטים כמו שיש +\- לרמקולים ריצפתיים

אם באמת קראתה את הכתבה הייתה צריך להבין את זה  כבר :):kopfpatsch:

טוב אני זז אין לי זמן !...

2. אמממ כרטיס קול לכל דבר היופי שזה שיש לו אפשרות לחבר 7 רמקולים !.. כמובן עם כניסה של S/PDIF מה שגם עוזר לחיבור AC3 decoders/speakers.

וכו .., בדרך כלל יש אנשים במעדיפים לקנות כרטיס כמו CREATIVE שמספק עוד כמה דברים קטנים נוספים ...

3.חיובי !.. מאפשר לך פשוט לחבר .. מוצרים נוספים למשל ל CREATIVE יש מוצר שנקרה DECODER DTS זה באצם מאפשר למחשב שלך לקרא DTS ברגע שיש לך את זה מחובר ...:) בקיצור וכך זה גם עובד על מוצרים אחרים שמתחברים ל S\PDIF

פורסם

תשמע לא קראתי כול מה שרשמת מה שחיפשתי זה את התקציב אתה אומר בין 1200-1300 בתקציב הזה יש לך רק אפשרות אחת כדי לקבל משהו באיכות גבוהה יחסית לתקציב.

LOGITEC Z680 בארץ הם עולים 2000-2500 שקל שזה מחיר גבוהה אבל בארה"ב הם עולים משהו כמו 200-250 דולר שזה פחות מ1000 שקל.

אם תצליח למצוא מישהו שטס לארה"ב ומוכן לסחוב איתו קופסה במשקל של 23 קילו לארץ תעשה את הדיל הכי טוב שאפשר לעשות בתקציב של פחות מ2000 שקל לדעתי.

הרמקולים מגיעים גם עם מפענח חיצוני ככה שאין צורך בהוצאות נוספות על רסיבר ויש להם גם יציאה דיגיטלית מה שאומר שגם כרטיס קול פשוט ב200 שקל עם יציאה דיגיטלית יעשה את העבודה.

בכול מקרה על תיתקרב לפירלס וכול החרא הסיני,פירלס DOME ......

פורסם
  • מחבר
בכול מקרה על תיתקרב לפירלס וכול החרא הסיני,פירלס DOME ......

איזה חברות כן מומלצות?

אפילו שלפי המאמר שם של חברה זה לאו דווקא פרמטר...אבל בטח יש חברות שהן בכלל בכלל לא מומלצות...(הכוונה גם למערכת קולנוע רצינית וגם לסטליטים).

לאט לאט הבנתי שלחבר מערכת רצינית למחשב זה לא אמיתי...אני חייב רסיבר...ואם כבר אז גם מגבר

מה שכבר הופך את ההוצאה לפי 3 מהמתוכנן. אם למישהו יש משהו אופטימי לומר בנושא...זה הזמן

פורסם

יש חברות שלא מומלץ כלל והן פירלס/דום/קודה וכו'... אילו הן חברות קופסא, הם בעצם אותם הרמקולים בעטיפה אחרת.

בנוגע למגבר, כל רסיבר כולל אותו בתוכו, השאלה היא עד כמה הוא איכותי.

שום מערכת מלבד לסטאליטים לא תקנה במחיר כזה. גם הסטאליטים שתקנה יהיו לא איכותיים במיוחד אך מספקים מאוד יחסית לתקציב.

Anatoli.

פורסם

[

3. מה אומר חיבור ה SPDIF שיש לי בלוח האם? בתרגום מעשי למערכת קולנוע ביתי יעני...חיבור יותר איכותי?

תודה מראש,

שחר

באופן עקרוני, כשהכרטיס קול מחובר בצורה דיגיטלית לרסיבר, הוא אינו משתמש ב-DAC שלו (ממיר אותות אנלוגיים לדיגטליים), אלא מהווה טרנספורטר בלבד. אם הוא מחובר בצורה האנלוגית יעשה שימוש במעבד של הכרטיס מהסיבה הפשוטה שהחומרה שלו אומרת לו כן לפענח את המידע שהוא מקבל, וכן לעשות שימוש ב-DAC

פורסם

באופן ישיר אין זה אומר דבר על האיכות.

כל שזה אומר הוא שהמעבר מדיגיטלי לאנלוגי יתבצע ברסיבר, בדר"כ איכותי יותר מאשר במחשב.

Anatoli.

פורסם

איזה חברות כן מומלצות?

אפילו שלפי המאמר שם של חברה זה לאו דווקא פרמטר...אבל בטח יש חברות שהן בכלל בכלל לא מומלצות...(הכוונה גם למערכת קולנוע רצינית וגם לסטליטים).

לאט לאט הבנתי שלחבר מערכת רצינית למחשב זה לא אמיתי...אני חייב רסיבר...ואם כבר אז גם מגבר

מה שכבר הופך את ההוצאה לפי 3 מהמתוכנן. אם למישהו יש משהו אופטימי לומר בנושא...זה הזמן

הרמקולים שהמלצתי לך הם רמקולים למחשב אך הם יכולים להתחבר גם לDVD, הם כוללים בתוכם מגבר ומפענח דיגיטלי מה שאומר שאתה לא צריך רסיבר זה יעלה לך בערך 2000-2500 שקל בארץ או 200$ בארה"ב כמו שהזכרתי כבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים