עבור לתוכן

DVI - הסבר..

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אני צריך לדעת מה ההבדל בין שלל חיבורי הLCD הקיימים

ובעיקר מה ההבדל בין חיבור VGA רגיל לחיבור DVI.

תודה רבה.

פורסם

אז ככה -

מכיוון שסוג השידור של המסכים הוא שונה , אז גם סוג ה-INPUT וה-OUTPUT הוא שונה.כלומר

שיטת הקידוד של הביטים שיוצגו על המסך. במסכי CRT הקידוד הוא אנלוגי בלבד ואילו במסכי LCD הקידוד הוא גם אנלוגי וגם דיגיטלי. "שיטת השידור" היא בדרך כלל הפרמטר האחרון והזניח בבדיקות למרות שיש לו השפעה על איכות התמונה. לצערנו ההבדל הוא כולכך קטן עד שמתעלמים ממנו . מסכי CRT עדיין מציגים תמונה איכותית יותר.

אבל בין אנלוגי לדיגיטלי במסכי LCD יש הבדלים.

האנלוגי מופיע בדרך כלל בצורת D-SUB אן RGB שהם שיטות חיבור אנלוגי. אפשר בגדול להשוות את D-SUB למשהוא כמו SCART בטלויזיה וRGB זה החיבורים כמו הכבלים עם שלוש יציאות.

להבדיל מ-DVI הדיגיטלי, שפירושו Digital Visual Interface שיש לו חיבור שונה. DVI משפיע מעט על איכות התמונה , ובדרך כלל ההשפעה היא קטנה אם בכלל.

למרות שחיבור דיגיטלי יאיץ את קצב השידור ( אין המרות בשיטת השידור ) ההבדל בעין הוא זניח.

פורסם
  • מחבר

אז ככה -

מכיוון שסוג השידור של המסכים הוא שונה , אז גם סוג ה-INPUT וה-OUTPUT הוא שונה.כלומר

שיטת הקידוד של הביטים שיוצגו על המסך. במסכי CRT הקידוד הוא אנלוגי בלבד ואילו במסכי LCD הקידוד הוא גם אנלוגי וגם דיגיטלי. "שיטת השידור" היא בדרך כלל הפרמטר האחרון והזניח בבדיקות למרות שיש לו השפעה על איכות התמונה. לצערנו ההבדל הוא כולכך קטן עד שמתעלמים ממנו . מסכי CRT עדיין מציגים תמונה איכותית יותר.

האנלוגי מופיע בדרך כלל בצורת D-SUB אן RGB שהם שיטות חיבור אנלוגי. אפשר בגדול להשוות את D-SUB למשהוא כמו SCART בטלויזיה וRGB זה החיבורים כמו הכבלים עם שלוש יציאות.

להבדיל מ-DVI הדיגיטלי, שפירושו Digital Visual Interface שיש לו חיבור שונה. DVI משפיע מעט על איכות התמונה , ובדרך כלל ההשפעה היא קטנה אם בכלל.

למרות שחיבור דיגיטלי יאיץ את קצב השידור ( אין המרות בשיטת השידור ) ההבדל בעין הוא זניח.

אני דווקא ראיתי את DOGMA שאני תופס ממנו מבין בנושא אומר שDVI זה אחד הנתונים החשובים ביותר כאשר משווים מסכים

ועדיף מסך עם DVI ו16MS לעומת מסך עם חיבור אנלוגי ו8MS

שנייה אני יחפש ויערוך

פורסם
  • מחבר

Any one?

I know u know it :-\

פורסם

פשוט מאוד, DVI זה דיגיטלי וD-SUB זה אנלוגי. המשמעות? תרגום המידע לפיקסלים על המסך נעשה בצורה איכותית יותר. ואכן, DOGMA הוא מבין גדול בנושא, אני בטוח שהוא לא יכעס אם תשלח לו הודעה פרטית :)

פורסם

אז ככה -

אתה טועה ומטעה. D-Sub אינה צורת העברת סיגנל, זהו סה"כ סוג של קונקטור ואינו אומר דבר לגבי הנתונים העוברים. גם חיבורי הסריאל הם D-Sub. מסכי הCRT מקבלים מהמחשב סיגנל RGB אנאלוגי ולא סיגנל Composite כמו שנאמר קודם שמוציאים ממירי הכבלים למשל.

מסכי LCD לעומת זאת מסוגלים בחלקם לקבל גם סיגנל דיגיטלי בצורת TMDS שעובר במחבר DVI. הסיגנל הזה חשוב במיוחד למסכי LCD על מנת למנוע תופעות של Ghosting ו Pixel Jitter.

בכלאופן, למסכי CRT טובים עדיין יש יתרון בדיוק הצגת הצבעים וקצב רענון, כאשר למסכי LCD יש יתרון בנושאי גאומטריה. מסכי ה LCD צמצמו מאוד את הפער בנושא של קצב רענון הפיקסלים ולמעט אנשים שמדקדקים על קוצו של יוד קשה להתלונן עלכך. צריך רק לשים לך מה קונים כי עדיין מסתובבים מסכים עם פנלים גרועים.

אישית, מלבד לגרפיקאים מקצועיים, אני לא רואה סיבה להעדיף מסך CRT על פני LCD אלא אם כן מאוד קצרים במזומנים.

פורסם

אוקי, קיבלתי את התיקון, ולמדתי מן ההסבר. תודה רבה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים