עבור לתוכן

כמה שאלות בסיסיות ביותר על קירור המחשב

Featured Replies

פורסם

בבקשה :)

(מסומן בעיגולים אדומים)

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

• תגובות 44
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אבל איך אני אדע להבדיל ביניהם לבין הג'מפרים?

שוב סליחה.

פורסם

יש להם מין כזה פלסטיק בצמוד אליהם(תסתכל בתמונה) שמתלבש בדיוק על הפלסטיק של המחבר של המאוורר...

תכבה את המחשב, תנתק את החשמל, ותתחיל לראות איך אתה מסתדר עם החיבורים

חוץ מזה שגם כתוב ליד אלה CPU FAN, SYS FAN וכו'...

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

לא רק שגיליתי שיש שאין לי חיבורים למאווררים עם שני פינים (רק לשלושה פינים),אלא שגם גיליתי את כל מקורות הרעש במחשב שלי.

בפעם הראשונה הפעלתי את המחשב כאשר המארז פתוח חלקית כך שיכולתי לשמוע את הרעש.

יש שני מקורות רעש בעייתים,המאוורר של המעבד (שהוא גדול כמו המאוורר של ספק הכוח) שנשמע כמו טרנדו ביום בהיר,ולכן הוא מוציא את רוב הרעש "הלבן",

והמאוורר של הכרטיס הגרפי. משום מה המאוורר הקטן הזה מכיל אבק קשה כמו אבן,שניסיתי להוריד עם מברג ללא הצלחה מרובה.

אגב,לקחתי את המאוורר של לוח האם של המשחב הישן שלי,וחיברתי אותו עם אזיקון באופן זמני לפיר המאוורר כדי שיכניס אוויר קר. למרבה הפלא התוצאה היא נפלאה,הגעתי לטמפרטורה של 30 מעלות באזור המערכת כאשר אין זרימת אוויר רצינית בחדר.

לאחר יומן המסע שלי מגיעות שתי שאלות:

א. איך אפשר לגרום למאוורר של הכרטיס הגרפי להסתובב ללא בעיות (נראה לי שיש אבק על הציר שלו,אבל אני לא יכול להגיע לשם),והאם שימון המאוורר הזה הוא רעיון טוב.

ב. הסברת לי (ברוב טובך) שאם מחברים מאוורר ללוח האם אפשר לשלוט במהירות שלו. הייתי רוצה לעשות את זה כדי לשלוט במהירות המאווררים במחשב שלי,אבל אני לא בטוח שיש דרייברים מתאימים לזה (לוח אם של אינטל שבא להלחם בתופעת האובר קלוקינג).

ושוב תודה על ההקשבה.

פורסם

כן, זה ידוע שיש רק חיבור למאווררים של 3-פינים. אני שמח שגילית את זה בכוחות עצמך :)

תמיד המאווררים הקטנים עושים הכי הרבה רעש - כי הם צריכים להסתבוב בסל"ד מאוד גבוה בשביל לפצות על גודלם.

יפה מאוד היוזמה עם המאורר הישן. זו הדרך :)

א. אתה יכול לנסות לשמן ולנקות אבק. אם זה לא יעזור, כנראה הוא הגיע לסוף חייו. אם רעש מטריד אותך, אתה יכול לאלתר\לקנות קירור פסיבי. אם לא, פשוט תקנה מאוורר חדש באוטו גודל.

ב. לא תמיד אפשר. אני יודע שבעזרת SPEEDFAN ניתן, אבל אני לא בטח עד כמה זה יעיל. אני יותר אוהב את הדרך הישנה והטובה, פוטנציומטים ומתגים :)

פורסם
  • מחבר

קירור פאסיבי זה לא שאין בכלל מאווררים ויש המון גופי קירור שכאלה?! כי אם כן זה בטח לא מתאים למחשב שלי,הוא נמצא במיקום אומלל מוקף בתיבת עץ שכזאת.

עוד שאלה ((תמיד יש עוד) יש לי צלעות קירור בגובה שתי סנטימטר וברוחב חמש שבמקור קיררו את הציפס'ט יש עוד מקום שאני יכול לקרר בעזרתן? כי למעבד שלי יש מאוורר וקופס ענקית שמקיפה אותו,ולציפס'ט כבר יש צלעות קירור משלו.

פורסם

כן, בדיוק לזה התכוונתי.

שים אותם על ה GPU(ליבת הכרטיס מסך)

פורסם
  • מחבר

אבל שם כבר יש לי מאוורר וצלעות קירור קטנטנות.

חשבתי לקרר את הדיסק הקשיח.

פורסם

מיותר, אלא אם כן המארז שלך לא מאוורר במיוחד וההרד דיסק רותח...

אמרת שהמאוור על הכרטיס מסך מרעיש, ולכן הצעתי לך להחליף את המאוורר והצלעות הקטנטות, בצלעות הגדולות שיש לך.(גודל הצלעות הגדול יפצה על היעדרות המאוורר)

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב,אבל כבר תיקנתי את המאוורר הזה עם קצת שמן מכונות והסרת אבק יסודית יותר. כך עשיתי גם לכל שאר המאווררים שלי,ועכשיו המחשב הרבה יותר שקט.

וקצת יותר קריר.

אך בזמן ששימנתי את המאווררים שלי שמתי לב למתקן המטופש שמחזיק את צלעות הקירור של הציפס'ט של לוח האם. למה המתקן הזה טוב? הוא חוסם המון אוויר.

ועוד שאלה,החוטים יכול להיכרך או להישרף? אחרי הכל יש שם 50 מעלות.

פורסם

1. לא אמור להיות לך 50 מעלות. זה גבוה מדי.

2. יש לך עוד הרבה עד שחוטים יתחילו להיחרך...

בכל מקרה הייתי מרחיק את החוטים מהסינקים של המעבד ושל הצ'יפסט...

פורסם
  • מחבר

50 מעלות זה מה שהיה לי,אני מקווה להוריד את הטמפרטורה ל 45 במצבים הקשים ביותר.

נ.ב.

ליד הזיכרונות במחשב שלי יש נוראה שטוחה בצבע ירוק שפועלת אפילו כשהמחשב מכובה (אבל עדיין מחובר לספק),יש לך רעיון על מה היא מורה?

פורסם

פחות או יותר ענית לעצמך :)

היא מורה על חיבור לספק+חשמל :)

בעצם זורם במערכת איזשהו מתח מזערי (5V STAND BY) שמוכן לקבל לחיצה על הכפתור והפעלת המערכת... ועל זה מורה הלד...

פורסם
  • מחבר

בפעם הראשונה נראה לי כאילו נגמרו לי השאלות.

תודה לך על עזרתך.

פורסם

זה כבר טוב :)

שמחתי לעזור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים