עבור לתוכן

כמה שאלות בסיסיות ביותר על קירור המחשב

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שמתי לב שהחום במחשב שלי יצא מכלל שליטה.

היום כשחרזתי מבית הספר ראיתי שהמחשב שלי התחמם עד ל 51 מעלות צלסיוס באזור המערכת (שזה על לוח האם),מייד נכנסתי לפניקה והחלטתי שמשהו צריך להיעשות. אז חשבתי וחשבתי והגעתי למסקנה שאני צריך להכניס אוויר מקדמת המארז.

לפני שאני אמשיך כמה פרטים על המארז:

המארז הוא מארז של ניורון מהסוג הבא: http://www.sinapsa.com/sites/intersoft/Prd_Img/V-BIG.gif (גם אני לא אוהב את ניורון),

יש לו מאוורר של ספק הכוח,מאוורר שיושב על המעבדתומאוורר קטנטן על הכרטיס הגרפי. כל המאווררים הם בסיסים ביותר להערכתי,ולא נעשה שום שינוי במחשב מאז שנקנה.

אז ככה כמו שניתן לראות בתמונה המצורפת ככה נראה המארז מבפנים (סליחה על הציור הנורא),החלק הירוק הוא ספק הכוח עם המאוורר,הכחול הוא המעבד עם המאוורר,הצהוב ירקרק הוא אזור הכוננים,והריבוע הריק הוא לוח האם.

כמו שניתן לראות מארז בעייתי. אז החלטתי להוציא את החלק הקדמי שהוא החלק השמאלי ביותר בתמונה,כך נוצר שאוויר שהוא הרבה יותר קר מהאוויר המאחורי המחשב נכנס. ההצלחה הייתה מיידת,וככל הנראה הורדתי לפחות 7 מעלות מטמפרטורת לוח האם,וחמש מהמעבד.

להלן כמה שאלות:

א.מעל ספק הכוח יש מקום וחור למאוורר (כנראה בגודל סטנדרטי) אך במקום הצורה הרגילה של החור למאוורר יש צורה של כוורת עם חורים גדולים למדי,האם צורת הסורג החיצוני מהווה בעיה?

ב. האם כדי לשים שם מאוורר,ואם כן האם כדי להתקין אותו כך שינוק אוויר החוצה או שיכנס אוויר פנימה?

ג. ליד החור יש רק שני חורים שמיועדים כנראה למאוורר האם שניים יספיקו להתקנה של מאוורר?

ד. האם המאוורר של ספק הכוח בא לצנן את ספק הכוח או את כל המחשב? כי עם פנס טוב אפשר לראות שהדרך מפיר המאוורר אל פיר יציאת האוויר מלווה במכשולים רבים.

ה. איך חישן טמפרטורה נראה? הייתי רוצה לזהות איפה חיישן המערכת נמצא.

ו. אם כבר קונים מאוורר נוסף,איזה מאוורר כדי לקנות,וכמה הוא יעלה?

סליחה על המכתב הממש ממש ארוך,פשוט חשבתי שהרעיון להוריד את החלק הקדמי (שכולו עשוי מפלסטיק והוא מיועד רק ליופי יש לציין) יועיל למי שיש לו מארז דומה לשלי.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

• תגובות 44
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נדמה לי או שהמארז שלך הפוך?! :smile1:

בכל מקרה, "מעל" לספק הכוח, מומלץ לשים מאוורר שמוציא אוויר.

בפאנל הקדמי, מומלץ לשים מאוורר מכניס אוויר.

גם מול המאוורר בדלת, ניתן לעשות חור להכניס מאוורר.

מאוורר הספק נועד לאוורר אך ורק את הספק.

חישן הטמפ' מודד את טמפ' הגשר הצפוני(הצ'יפסט, ליבו של לוח האם). הוא נמצא מתחתיו, ולכן אין ביכולתך לראות אותו.

הכוורת שעל החור למאוורר נועדה לסנן אבק. לא אמורה להפריע לפעולתו השוטפת של המאוורר, למרות שהיא חוסמת קצת זרימת אוויר. נראה לי תמונה שיש רק שני חורים לברגים. תסתכל טוב טוב. אמורים להיות 4.

לשם התחלה, כל מאורר סטנדרטי יספיק. בהמשך, אחרי שכבר יהיו לך מספר מאווררים במארז בכל מקום אפשרי, ותרצה לקרר את המארז עוד(לשם אוברקלוקינג) תשקיע במאווררים יקרים(מחיר מאורר יכול להגיע למאות שקלים, מאוורר סטנדרטי עולה כ-20 שקל)

מקווה שעזרתי

אם יש עוד שאלות, אל תהסס לשאול :)

פורסם
  • מחבר

המארז לא הפוך,והצד השמאלי הוא הצד הקדמי.

תודה על העזרה,אבל עודשאלה לי יש ברשותך.

בחלק הקדמי של המארז (זה שממנו יוצא מגש התקליטורים),כאשר מורידים את הפלסטיק החיצוני,רואים את בסיס המארז שהוא עשוי ממתכת כלשהיא. העניין הוא שמעל לכוננים יש מעין פיר אוורור בצורת כוורת רק עם חורים קטנים יותר. זה נראה כמו מקום מושלם לשים בו מאוורר,אבל יש את הכוורת הזאת שמפריעה לאוויר לעבור (ממש מפריעה),האם אפשר לחתוך אותה? ואם כן איך

שוב תודה.

פורסם

אפשר לחתוך את זה עם דראמל, אבל בחייאת, תקנה מארז נורמאלי... לא כזה יקר (~200 ש"ח...)

והחורים האלה לא חוסמים את האוויר לגמרי... ובאמת חבל על המאמץ, תקנה מארז חדש, שבא כבר עם מאוררים וספק...

פורסם

בוא אני אעזור לך- במארז בכלל- איפה שאתה רואה כוורת- זה אומר מקום למאורר....

הכוורת היא פחות בשביל אבק (כי החורים שם גדולים היא לא מסננת אבק) אלא יותר בשביל למנוע מזאטוטים חטטניים לדחוף לשם איברים חיוניים. אם אתה יכול להרשות לעצמך בבטחה לדעת שאף אחד לא ידחוף לשם אצבע/אף/רגל/או איברים אינטמיים - אז אתה יכול להוריד את הכוורת. וכן היא בהחלט מפריעה לזרימת אוויר- במארז עם כמה מאוררים זה לא קריטי- אצלך המצב בקנטים- אז אני מציע לך להוריד אותה- איך אתה מוריד? הצורה הכי גסה (היות ולא נראה לי תתחיל להתעסק עכשיו מודינג עדין ויפה גם ככה המארז מכוער פצצות אז אין מה לנסות להיות עדינים איתו) - קח פלאייר..: פשוט תחתוך מחור לחור בכרוורת עד שהיא תיפול החוצה.

רק קח בחשבון- כל מאורר שאתה מוסיף=עוד אבק שנכנס למחשב- אם אתה יכול לקמבן צורה לשים שם רשת זה יעזור לך (יותר קל לנקות אבק מרשת מאשר מאבק מפוזר בתוך המארז)

לגביי מאוררים- הבחור מלמעלה הגזים קצת- המאווררים הטובים (מאות שקלים?? נראה לי אתה הולך לחנות הלא נכונה אחי) - המאוררים הכי יקרים שאני מכיר והכי הכי איכותיים עולים בסביבות 120 שקלים ואלה כבר מאוררים גדולים (120 מ"מ ) עם אפקטים שך לדים ושטויות- אבל אתה לא צריך כזה- כמו שהוא אמר -כרגע יותר קריטי לך לשים שם משהו- לא צריך לרוץ ולקנות מאורר ענק- מה גם שעם מארז סוג ז' כמו שלך אני בטוח כמעט במאה אחוז שהחור למאורר גם ככה קטן (80 מ"מ ) - אתה יכול לקנות מאורר ג'נרי (חברה עלומת שם) ב20 שקל, או לקנות מאורר חזק וטוב ב60 (כמו הSF2 של THERMAL RIGHT או THERMATAKE - לא זוכר של מי) .

מקווה שעזרתי.

(ואגב - עדיף באמת לקנות מארז נורמלי :)

פורסם

אני לא מאמין!!!

כתבתי הודעה במשך חצי שעה ובגלל הבאג של האתר באקספלורר הלך הכל!!!!!  :pissed: :pissed: :pissed:

בכל מקרה, תעיין במדריכים כאן כאן לפני שאתה ניגש לעבודה.

ולהתייחס לכמה נקודות פה:

- מאווררים יכולים להגיע למאות שקלים. קח לדוגמא את זה, מאוורר 150 מ"מ, תוסיף הובלה לארץ ושטויות כאלה והגעת ל 250-300 שקל.

- אל תקנה מארז עם ספק. תקנה איזה מארז זול ב 100 שקל שנראה נחמד ויש לו זרימת אוויר נחמדה, ותוסיף ספק HEC300ART שניתן למצוא היום ב 150 שקל.

-ה SF2 הוא של THERMALTAKE.

שיו זה כל כך מעצבן!! כזאת הודעה מושקעת והסבר מעמיק!  :pissed:

פורסם
  • מחבר

תעבור לפיירפוקס.

כולכם הצעתם לי לעבור למארז אחר,אבל איך אני אמור להעביר את כל מה שיש בתוך המחשב למארז אחר? מה גם שאין לי כסף למארז טוב באמת,והמארז הנוכחי הוא מארז מעולה (באמת שכן,יש לו תיכנון מעולה למניעת אבק).

כמו כן הגעתם למסקנה שהמארז ממש מכוער ???,צר לי לבשר לכם,אבל הוא אחד המארזים היותר יפים שראיתי.

כמו שאלות נוספות:

א. למה אתה מתכוון כשאתה אומר רשת? אתה מתכוון לרשת תוצרת בית?

ב.הבעיה שלי היא שאם אני אשים מאוורר מאחורה "מעל לספק" אז האוויר החם ייצא ויכנס שוב למחשב דרך המאוורר של הספק. השאלה שלי היא כזאת,האם מאוורר שמוציא אוויר הוא חזר כמו מאוורר שמכניס אוויר? כי אם האוויר שיוצא יוצא במהירות נמוכה אז לא יווצרו לי מערבולות אוויר.

ג. דרמל חותך ברזל??

שוב תודה

פורסם

פיירפוקס? אני אשקול את זה :)

אם טוב לך עם המארז הזה, תישאר איתו.

אבל לפי התיאורים שלך, האוורור שלו על הפנים. גם משום מה, הוא הפוך(!!!) מכל מארז סטנדרטי... או שפשוט ציירת הפוך...

אין הבדל בין מאווררים שמכניסים אוויר או מוציאים אוויר, הכל תלוי בעוצמת המאוורר שאתה שם.

וכן, דרמל חותך ברזל.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לשקול,צריך רק לעבור. גם טוב יותר (והרבה יותר),גם בטוח יותר,גם לא שייך למיקרוספט,מה יש לשקול?

לאור ההודעות הנבזיות והמרושעות שלכן :pissed: החלטתי להציל את כבוד המארז עם כמה תמונות:

את המארז לא יכלתי לצלם עם מצלמת הרשת (מסיבות מובנות) אבל כן יכולתי לצלם את "חתיכת הפלסטיק" שהוצאתי

סליחה על הטשטוש הגס.

נ.ב.

עדיין לא קיבלתי הסבר על הרשתות (נשמע מעניין).

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לזה.

והמארז שלך.... הפוך!!! איזה מוזר....

פורסם
:lol: זה כמו המקררים עם הפריזר למטה
פורסם

LOL :lol: :lol: :lol:

עוד אחת מהיציאות אמצע הלילה מבית אינטגרל :)

פורסם

אכן תמונות קשות (של המארז...)

:lol: זה כמו המקררים עם הפריזר למטה

:screwy:

אם תשים מאורר ששיוציא אוויר מעל לספק, האויר החם יעלה למעלה, ולא ישאב (לפחות ברובו...) לספק.

ואם אתה חותך את הרשת של המארז, כדי לפנות מקום למאוררים, אל תשכח להשאיר כמה חורים להברגה של המאורר...

במצב שלך, גם מאורר אחד שמציא מאחור, ואחד שמכניס מקדימה, שניהם 80 מ"מ, יעזרו...

אתה בטוח שלא שמת את המארז הפוך? יש מצב שהפאנל הקידמי מורכב הפוך או משהו כזה... זה נראה ממש מוזר...

פורסם
  • מחבר

האוויר החם יעלה למעלה,זה נכון,אבל לא בכזאת מהירות. חוץ מזה שאם תהיה מערבולת האוויר החם ייכנס ישר לתוך המאוורר של הספק.

אני יודע שיש לי מקום למאוורר מאחורה מעל לספק,אבל נראה לי הרבה יותר הגיוני לשים מאוורר מקדימה.

ואם אני אשים מאוורר שיוציא את האוויר,איך זה יעזור לי אם אוויר קר בקושי ייכנס למארז?

התשובה היחידה שאני רואה פה היא לחתוך חור מקדימה,אני יכול לנסות לחתוך כמה חורים,אבל אני לא יכול לעשות חורים לברגים.

האם באמת חייבים חורים למאוורר?

לעניין המארז הההפוך. הוא לא הפוך. במארז קטן כמו זה (38 ס"מ גובה על 41 ס"מ רוחב) עדיף לשים את הוכננים למטה. תאמינו לי,ראיתי כבר מארזים שכל החלק התחתון שלהם ריק,והחלק העליון מלא.

אני יכול לקבל עוד מידע על רשתות כפי שמישהו הזכיר?

ותודה על העזרה.

פורסם

אפשר להדביק עם דבק מדע. עדיף על רגליות גומי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים