עבור לתוכן

האם יש הבדל בין 16 ל12מילישניות? (ומה הקריטריונים החשובים במסך TFT ?)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Idan-h :lol:

כן המחירים דיי ירדו בזמן האחרון, ובכל זאת ה 1730 יותר יקר בבערך 300 שקל בממוצע בין כמה חנויות (:

השאלה אם הוא שווה את זה, אני מקווה שיש את שני המסכים בתצוגה אצל היבואן שאני אוכל לראות

ושוב נשאלת השאלה, מה ההבדל בין המסכים בתחום שאני לא יכול לבדוק במקום (אני לא יכול לבדוק את ההבדלים בזמני תגובה וכו, כל מה שאני יכול לבדוק זה דברים חיצוניים שישר נראים לעין..)

פורסם

קודם כל שומר מסך (לדוגמא ה PIPES של XP)  מהיר מאוד ותוכל לראות את תופעת המריחה(או שלא תראה) תבדוק אם יש שוני בין שניהם.

אם לא ממש תראה שוני אז גם אם הוא קיים הוא זניח  ואם ההבדל לא זניח אז בוודאי שתבחין בו.          כדאי שתבין זמן תגובה מוצהר הוא לא ממש אומדן מדוייק

רוצה דוגמא הרקולס PROPHET מסך עתיק בן למעלה מ-3 שנים עם פאנל היידיס עם 25 MS יתן עדיין תגובה בפועל ואיכות יותר טובה מכל  LCD בעל 12 MS

שקיים היום בשוק.

אתה גם יכול לקרוא  באתרים גדולים שנתוני יצרן לא ממש "מלמדים" על איכות המוצר.

http://graphics.tomshardware.com/display/20040923/index.html

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר שבעצם זמן תגובה נראה לעין רק בצורת מריחה?

כי גם במסך 25 מילישניות של אחד מחברי הפורום לא רואים מריחה בכלל בשום תחום

אז מה ההבדל אם אני קונה מסך כזה, או מסך 12מילישניות

:\

פורסם

ננסה להסביר

אצלי לדוגמא הטלויזיה בבית היא 60HZ והאיכות נראית לי מעולה

אצל חבר שלי זה 100HZ והאיכות נראית לי די דומה

אבל כשתלך לחנות ותשים 2 טלויזיות 60HZ מול 100HZ מייד תבחין בהבדלים.

ולגבי המריחות זה תלוי בסטנדרט שלך כמה זה מפריע לך האם שווה לך לשים 300-1000 ש"ח בשביל ההבדל

יש אנשים שיקנו מערכת ב 1000 ש"ח ויהיו מרוצים גג

ויש שלא יסבלו את ה SOUND שיוצא ממערכת של 1000 ש"ח וישקיעו 4000 ש"ח במע"

פשוט תעשה את השיקול לגביך כי זה משתנה מאדם לאדם .

פורסם
  • מחבר

אז זהו שאני ממש מקפיד על פרטים, יש כאלה שיכולים לחיות עם הפאקים של המסך שלי, אני לא יכול להתפשר על זה ומחליף (ולדעתי בצדק גמור שילמתי מחיר מלא על המסך אני לא צריך לסבול פאקים)

אם תיהיה מריחה בTFT אני ממש יתבאס, כי זה מסך של 2100-2400 שקל פשוט חבל על הכסף ואני לא מיליונר :nixweiss:

השאלה שלי בתחלס למה לי לקנות TFT, במה זה טוב חוץ מהעניין שזה נוח לעיניים וכאלה, הבנתי את הקטע הזה (:

יש לי מקום על השולחן, גם אם יהיה TFT המקום הריק ישאר ריק אין לי לחץ בנושא הזה..

אומרים שהצבעים והתצוגה עצמה בCRT הרבה יותר טוב

אז בשביל מה לי לשלם לא מעט כסף ולקבל משהו פחות טוב (דאונגרייד?!)

בקיצור ולעניין האם יש לי סיבה להחליף לTFT או לא (:

תודה.

פורסם

זה פחות קרינה אחי...

הרבה יותר טוב לבריאות ולעיניים

פורסם

TFT או LCD קונים ממס" סיבות:

א) בריאות עיניים וזו הסיבה המרכזית לדעתי כל מי שעבד על CRT ולא משנה כמה איכותי יודע שאחרי זמן מסויים(תלוי באדם ובמסך) של שימוש העיניים דומעות

בדומה לצפייה מרובה ב TV.    ב LCD זה לא קיים כי זה כמו להסתכל בתמונה.      הנזק היחידי זה הקרינה ושימוש בפלפון מזיק הרבה יותר.

ב)צהעים צבעים צבעים     ופה זה סובייקטיבי ,    אני חושב שהצבעים נראים חיים יותר ,   לא ממש יכול להסביר

יש כאלו שחושבים בדיוק ההיפך   האם אתה חושב שתמונת LCD נראית יפה יותר או לא ?

ג) פוזה    וכן זה גם שיקול

ד)מקום שיתפוס המסך.

בקיצור יש לך את כל השיקולים אם היתה תשובה קלה שמתאימה לכולם אז לא היה ויכוח CRT או LCD   אז פשוט תחליט לעצמך.

פורסם

נתת לי רעיון לסקר אחי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

TFT או LCD קונים ממס" סיבות:

א) בריאות עיניים וזו הסיבה המרכזית לדעתי כל מי שעבד על CRT ולא משנה כמה איכותי יודע שאחרי זמן מסויים(תלוי באדם ובמסך) של שימוש העיניים דומעות

בדומה לצפייה מרובה ב TV. ב LCD זה לא קיים כי זה כמו להסתכל בתמונה. הנזק היחידי זה הקרינה ושימוש בפלפון מזיק הרבה יותר.

ב)צבעים צבעים צבעים ופה זה סובייקטיבי , אני חושב שהצבעים נראים חיים יותר , לא ממש יכול להסביר

יש כאלו שחושבים בדיוק ההיפך האם אתה חושב שתמונת LCD נראית יפה יותר או לא ?

ג) פוזה וכן זה גם שיקול

ד)מקום שיתפוס המסך.

בקיצור יש לך את כל השיקולים אם היתה תשובה קלה שמתאימה לכולם אז לא היה ויכוח CRT או LCD אז פשוט תחליט לעצמך.

אתה צודק במאה אחוז

א. מאוד חשוב לי, השאלה האם זה שווה השקעה של פלוס אלף שקל

ב. לי אישית אין מושג כי לחברים שלי יש CRT ובקניונים אני לא מסתכל על TFT כי אף פעם לא חשבתי לקנות אחד כזה - שאני אלך לקנות אני אסתכל אבל קודם אני רוצה להיות מוכן מראש עם הדברים האלה ולא לבוא "בלי לעשות שיעורי בית"

ג. לא שיקול בשבילי, לא חשוב לי פוזה

ד.גם לא שיקול בשבילי, אין לי משהו אחר לשים את השולחן ככה שזה לא מפריע לי

השיקול הוא לא כל כך TFT או CRT, בגלל שתמיד נמשכתי לTFT בצורה עצבנית

השיקול הוא האם השדרוג לTFT שווה את הכסף בכלל...

פורסם

תחסוך למסך LCD נורמאלי בעל DVI סטייל הQ17 הוא בעל DVI ויש שני פאנלים שלו בארץ 12 ו16ms תוודא שאתה קונה את ה12. המחיר שלו הוא בסיבות ה2600 שקל.

פורסם
  • מחבר

גם אם התקציב יותר גדול, הקניה היחידה היא LG.. ציינתי את זה גם בתחילת התארד

פורסם

כידוע לי אין יותר Q17 בארץ ( :'()

פורסם

באמת? ??? :| באסה תיכננתי עליו כאשר המסך הנוכחי שלי יתפגר 19 בן 5 שנים בקרוב :|

נתקשר לח.י יום ראשון נברר זאת :-\

פורסם
  • מחבר

מה הקשר ח.י ? הם היבואנים של LG לא?!

או גם של LG וגם של Hyundai ?!

פורסם

כידוע לי אין יותר Q17 בארץ ( :'()

ידוע לך לא טוב.....

ולבחור שאמר שיש שתי פנאלים אחד של 16 ואחד של 12 אז אתה טועה כיום יש רק אחד והוא של 12!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים